reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

O dzięki za info. A jakie badania robiłaś?
Czy ginekolog mówił Ci że rzeczywiście przez pcos poroniłaś?
Mój niby wiedział że mam pcos, ale nic o tym nie wspomniał odnośnie poronienia.
Owulacje miałam stymulowaną akurat ale dobre i to :)
Już Dokładnie nie pamietam ale sprawdzali wszystko, co może być przyczyna poronień i niczego nie znaleźli, dlatego stanęło na tym ze to pewnie PCOS. Potem zaszłam w ciąże i synek ma już 4 lata. Teraz staramy się o trzecie dziecko ale bezskutecznie póki co... jeżeli przez 3 miechy nie zajdę to będę musiała sprawdzic jajowody :/

reklama
Hej dziewczyny :) U nas wszystko dobrze, nie było mnie bo mam ciężki czas w pracy i w donu, ale ciagle o Was pamiętam!
U mnie dziś 10 dc, więc zaczynamy. Wczoraj byłam na babyshower przyjaciółki, która nie chciała mieć drugiego dziecka 🙈🙈🙈 jestem pozytywnie nastawiona, zobaczymy co jutro powie Gin i za tydzien co w klinice.

Cześć Dziewczyny! Mam nadzieję, że u Was weekend był lepszy niż u mnie. Jestem po poronieniu, plamilam/krwawilam od 3 tygodni, co zaczęło mnie już niepokoić. Wczoraj w czasie imprezy rodzinnej zauważyłam, że krwawienie się nasiliło. Spanikowałam, skoczyło mi ciśnienie i ostatecznie wylądowałam w szpitalu na izbie przyjęć. Na szczęście po badaniu okazało się, że jest to poronienie całkowite, wszystko wygląda dobrze, więc mam tylko brać antybiotyk i czekać na @. Lekarz mnie uspokoił, że poronienie u zdrowej kobiety może się zdarzyć nawet 2 razy w życiu i nadal nie jest to powód do niepokoju. Stwierdził, że niepotrzebnie robię teraz badania szukając przyczyny, bo tylko niepotrzebnie się stresuję i nakręcam , że coś że mną nie tak- więc jak widać co lekarz to różna opinia :) pytałam o starania- powiedział, że kiedyś lekarze zalecali odczekać pół roku, on poleca pacjentkom 2-3 msc, ale powiedzial, że jeśli organizm jest gotowy na ciaze, to ciaza będzie i szybciej. Postanowiłam, że czekam do @ i działam! :) Jak mu powiedziałam, że staraliśmy się pół roku, to uznał, że to krótko, więc chyba jestem po prostu strasznym niecierpliwcem i chciałabym już teraz, jak najszybciej!

Hej dziewczyny, nie wiem co sie dzieje... Dzis jest 12 dc, do owulacji zostalo jeszcze 6 dni... Rano byly przytulanki, a pozniej jakies dziwne, lekkie krwawienie, bardzo delikatne.. Dodam ze jestem 4 cykl na Bromergonie a 1 na Aromku...co sadzicie???

reklama
Miałam dwa razy wyczuwalną owulacje dzięki stymulacji. Za pierwszym razem dzień przed ćmił mnie jajnik i kolejnego dnia taki ból że cały dzień zdychałam i wieczorem pozytyw testu, a za drugim razem w dniu owulacji się zaczęło i wieczorem pozytywny test a na drugi dzień nawet siadać mi było ciężko na twarde krzesło bo mnie wszystko bolało. Podsumowując to jeden, dwa dni bólu:)
A jak długo trwał u Ciebie ten ból?

Do góry