reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Bety nie robiłam. Dlatego główkuje co zrobić. Lekarz mi napisał, żebym odstawila, więc tak też chyba zrobię😱
Ja bym się bała odstawić 🤷🏼‍♀️ Jeśli to ciąża a jest np. niewydolność ciałka żółtego lub niższy poziom naturalnego progesteronu to nagłe odstawienie może być „szokiem” dla organizmu. W zdrowym organizmie oczywiście nic się nie stanie bo zarodek sam powoduje zwiększenie ilości progesteronu, ale pytanie co się stanie jak nie ma wystarczającej jego ilości, a ciążę na razie podtrzymuje ten duphaston 🤷🏼‍♀️ Sam w sobie duphaston nie powinien przedłużać cyklu. Może zrób betę i progesteron? Masz taką możliwość? Bo potem możesz mieć wyrzuty sumienia czy źle czuć się psychicznie jak odstawisz duphaston a krwawienie nagle się pojawi :(

reklama
Dziewczyny czuję się super r❤️lekko stres byłu mnie, ale mój MĄŻ (jak to dziwnie wygląda?) się tak trząsł jak galareta haha. Robiłam test rano, ale był bialutki. Ale piersi w ogóle nie bolą i nie są jakieś nabrzmiałe, ale mam długie cykle więc czekam jeszcze 😁

Ja bym się bała odstawić 🤷🏼‍♀️ Jeśli to ciąża a jest np. niewydolność ciałka żółtego lub niższy poziom naturalnego progesteronu to nagłe odstawienie może być „szokiem” dla organizmu. W zdrowym organizmie oczywiście nic się nie stanie bo zarodek sam powoduje zwiększenie ilości progesteronu, ale pytanie co się stanie jak nie ma wystarczającej jego ilości, a ciążę na razie podtrzymuje ten duphaston 🤷🏼‍♀️ Sam w sobie duphaston nie powinien przedłużać cyklu. Może zrób betę i progesteron? Masz taką możliwość? Bo potem możesz mieć wyrzuty sumienia czy źle czuć się psychicznie jak odstawisz duphaston a krwawienie nagle się pojawi :(
Może masz rację. Dlatego cały czas myślę, bo obawiam się że właśnie tak może się stać... badania mogę w poniedziałek zrobić. Więc do poniedziałku chyba wezmę jeszcze te dwie porcje 🙈

Może masz rację. Dlatego cały czas myślę, bo obawiam się że właśnie tak może się stać... badania mogę w poniedziałek zrobić. Więc do poniedziałku chyba wezmę jeszcze te dwie porcje 🙈
To bierz, jedyne co ryzykujesz to dłuższy cykl, ale przecież te 2 dni Cię nie zbawią co? A przynajmniej psychicznie będziesz spokojniejsza :) Pamiętaj tylko, żeby badanie zrobić na czczo bez duphastonu a leki dopiero po pobraniu :)

Ja próbuje luzowac ale ciężko jest więc jeszcze poczekam. Mam w piątek też ginekologa umowionego bo miałam iść w kwietniu A korona przeszkodzila no chyba że @ przyjdzie normalnie to przeloze. Muszę cytologie zrobić.
A powiedzcie mi czy oprócz cytologi to można jeszcze coś zbadać na jakieś bakterie
Biocenoza pochwy, wymazy na chlamydie/mykoplazme/ureoplasme 💪

Dzisiaj 30dc, pierwszy cykl starań, zrobiłam rano test i wyszedł negatywny... Ledwo co nakropiłam mocz na test i zobaczyłam, że zaczęło się już plamienie. Wiem jakie małe są szanse na sukces w pojedynczym cyklu i że jakby się udało za pierwszym razem to naprawdę byłoby to niezwykłe, ale zrobiło mi się smutno :-( Nie potrafię sobie wyobrazić co czują te z Was które się starają od wielu miesięcy... Oby czerwiec był dla nas udany 💪💪💪

A jakie badania? Bete i progesteron? Nie trzeba na czczo. Duphaston nie wpływa na wynik badania.
Może masz rację. Dlatego cały czas myślę, bo obawiam się że właśnie tak może się stać... badania mogę w poniedziałek zrobić. Więc do poniedziałku chyba wezmę jeszcze te dwie porcje [emoji85]

reklama
A jakie badania? Bete i progesteron? Nie trzeba na czczo. Duphaston nie wpływa na wynik badania.
Mi lekarze zawsze zaznaczali, by progesteron badać na czczo bez duphastonu mimo wszystko. Niby hormon syntetyczny a nie naturalny, ale takie były zalecenia. Jak dzwoniłam do przychodni (m.in. Klinika Invicta) również rekomendowali na czczo i bez leków, dlatego też tak tu napisałam, bo ja stosowałam się do tych zaleceń 🤷🏼‍♀️

Do góry