I wszystko było w porządku z ciążą?Ja w 5+2 miałam ponad 5 tys
reklama
Nowaja16
Fanka BB :)
Hej dziewczyny! Jestem tu nowa zaczynamy starania o maleństwo mam mutacje genu mthfr do tej pory brałam femibion planowanie ciąży ale przeczytałam, że chyba przy tej mutacji powinno się brać tylko zmetylowany kwas. Myślałam że femibion ma właśnie taki ale wychodzi na to że też ma zwykły kwas. Jest tu może ktoś z taką mutacja i by mi pomógł znaleźć odpowiedni kwas jaki powinnam przyjmować?
Nelja
WoW! Piekny widok! Gratulacje !Dziewczyny, nie myślałam, że kiedyś wrzucę tu takie zdjęcie, a jednak. 2,5 roku starań, o drugie dziecko.
Ja zrobię test jutro , choć to dopiero 26dc i zapewne nie ma to większego sensu ale wciąż nie wiem co z tym odstawieniem progesteronu Dzisiaj biorę ostatnia dawkę i teoretycznie powinnam przestac brać. Ale boje sie , ze poronie w razie ewentualnej ciąży . Skłaniam sie do brania az do terminu @. Z tym , ze tym sposobem mogę wydłużyć sobie niepotrzebnie cykl. A czy @ moze przyjść w czasie brania progesteronu ?Ja zaczne testowac za 10-11 dni
Bierzesz duphostan? Ja normalnie dostałam okresWoW! Piekny widok! Gratulacje !
Ja zrobię test jutro , choć to dopiero 26dc i zapewne nie ma to większego sensu ale wciąż nie wiem co z tym odstawieniem progesteronu Dzisiaj biorę ostatnia dawkę i teoretycznie powinnam przestac brać. Ale boje sie , ze poronie w razie ewentualnej ciąży . Skłaniam sie do brania az do terminu @. Z tym , ze tym sposobem mogę wydłużyć sobie niepotrzebnie cykl. A czy @ moze przyjść w czasie brania progesteronu ?
Nelja
W czasie brania?Bierzesz duphostan? Ja normalnie dostałam okres
Ja mieszkam w uk wiec biore angielski odpowiednik . Nazywa sie Cyclogest 400mg 1x dziennie. Mam po nim bóle jak na @ , tyle ze całodzienne , ponoć to efekt uboczny . Ale licho wie, moze po prostu @ sie zbliża - szlag
Tak w czasie brania. Kilka razy brałam do terminu @ i mimo brania okres przychodził. Ja brałam 10mg.W czasie brania?
Ja mieszkam w uk wiec biore angielski odpowiednik . Nazywa sie Cyclogest 400mg 1x dziennie. Mam po nim bóle jak na @ , tyle ze całodzienne , ponoć to efekt uboczny . Ale licho wie, moze po prostu @ sie zbliża - szlag
bleucoco
Dokładnie. Ja od momentu gdy prawie straciłam całą rodzinę jednego dnia, a mama teraz walczy o powrót do sprawności po udarze, doceniam to co mam i zdałam sobie sprawę, że przejmowanie się takimi rzeczami jak praca, niepowodzenie czy czyjeś opinie jest totalnie bez sensu. Trzeba cieszyć się z życia póki jesteśmy zdrowi i nasi bliscy są zdrowi i mogą być obok nas. To jest najważniejsze. Rodzina i realizowanie swoich marzeń i pasji. Wszystko inne to tylko dodatek dziewczynyPraca to nie wszystko. Nikt nie mówi, że nie będzie innych fajnych szans na pracę/projekt. A w tym uważam zdrowie mamy i dziecka za priorytet no ale każdy robi wedle siebie
bleucoco
To normalne, że przychodzi w trakcie brania. Do wystąpienia krwawienia bierze się w przypadku m.in. niewydolności ciałka żółtego Jak nie przyjdzie to wtedy jest to zastanawiające Ja tak miałam w styczniuTak w czasie brania. Kilka razy brałam do terminu @ i mimo brania okres przychodził. Ja brałam 10mg.
Evela.6
Też mam tą mutacje i przyjmuje aktywny kwas foliowy marki SolgarHej dziewczyny! Jestem tu nowa zaczynamy starania o maleństwo mam mutacje genu mthfr do tej pory brałam femibion planowanie ciąży ale przeczytałam, że chyba przy tej mutacji powinno się brać tylko zmetylowany kwas. Myślałam że femibion ma właśnie taki ale wychodzi na to że też ma zwykły kwas. Jest tu może ktoś z taką mutacja i by mi pomógł znaleźć odpowiedni kwas jaki powinnam przyjmować?
reklama
bleucoco
Duphaston lub luteina przede wszystkim.A jakie dają w Polsce leki na podtrzymanie ciąży? Pytam z ciekawości bo nie mam doświadczenia w z ciąża w Polsce [emoji4]