reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Hej dziewczyny! Jestem tu nowa zaczynamy starania o maleństwo mam mutacje genu mthfr do tej pory brałam femibion planowanie ciąży ale przeczytałam, że chyba przy tej mutacji powinno się brać tylko zmetylowany kwas. Myślałam że femibion ma właśnie taki ale wychodzi na to że też ma zwykły kwas. Jest tu może ktoś z taką mutacja i by mi pomógł znaleźć odpowiedni kwas jaki powinnam przyjmować?

Dziewczyny, nie myślałam, że kiedyś wrzucę tu takie zdjęcie, a jednak. 2,5 roku starań, o drugie dziecko.
WoW! Piekny widok! Gratulacje ! 🥳

Ja zaczne testowac za 10-11 dni
Ja zrobię test jutro , choć to dopiero 26dc i zapewne nie ma to większego sensu ale wciąż nie wiem co z tym odstawieniem progesteronu 🙄 Dzisiaj biorę ostatnia dawkę i teoretycznie powinnam przestac brać. Ale boje sie , ze poronie w razie ewentualnej ciąży . Skłaniam sie do brania az do terminu @. Z tym , ze tym sposobem mogę wydłużyć sobie niepotrzebnie cykl. A czy @ moze przyjść w czasie brania progesteronu ?

WoW! Piekny widok! Gratulacje ! 🥳

Ja zrobię test jutro , choć to dopiero 26dc i zapewne nie ma to większego sensu ale wciąż nie wiem co z tym odstawieniem progesteronu 🙄 Dzisiaj biorę ostatnia dawkę i teoretycznie powinnam przestac brać. Ale boje sie , ze poronie w razie ewentualnej ciąży . Skłaniam sie do brania az do terminu @. Z tym , ze tym sposobem mogę wydłużyć sobie niepotrzebnie cykl. A czy @ moze przyjść w czasie brania progesteronu ?
Bierzesz duphostan? Ja normalnie dostałam okres

Bierzesz duphostan? Ja normalnie dostałam okres
W czasie brania?
Ja mieszkam w uk wiec biore angielski odpowiednik . Nazywa sie Cyclogest 400mg 1x dziennie. Mam po nim bóle jak na @ , tyle ze całodzienne , ponoć to efekt uboczny . Ale licho wie, moze po prostu @ sie zbliża - szlag 🙄😉

W czasie brania?
Ja mieszkam w uk wiec biore angielski odpowiednik . Nazywa sie Cyclogest 400mg 1x dziennie. Mam po nim bóle jak na @ , tyle ze całodzienne , ponoć to efekt uboczny . Ale licho wie, moze po prostu @ sie zbliża - szlag 🙄😉
Tak w czasie brania. Kilka razy brałam do terminu @ i mimo brania okres przychodził. Ja brałam 10mg.

Praca to nie wszystko. Nikt nie mówi, że nie będzie innych fajnych szans na pracę/projekt. A w tym uważam zdrowie mamy i dziecka za priorytet no ale każdy robi wedle siebie :)
Dokładnie. Ja od momentu gdy prawie straciłam całą rodzinę jednego dnia, a mama teraz walczy o powrót do sprawności po udarze, doceniam to co mam i zdałam sobie sprawę, że przejmowanie się takimi rzeczami jak praca, niepowodzenie czy czyjeś opinie jest totalnie bez sensu. Trzeba cieszyć się z życia póki jesteśmy zdrowi i nasi bliscy są zdrowi i mogą być obok nas. To jest najważniejsze. Rodzina i realizowanie swoich marzeń i pasji. Wszystko inne to tylko dodatek dziewczyny ❤️

Tak w czasie brania. Kilka razy brałam do terminu @ i mimo brania okres przychodził. Ja brałam 10mg.
To normalne, że przychodzi w trakcie brania. Do wystąpienia krwawienia bierze się w przypadku m.in. niewydolności ciałka żółtego :) Jak nie przyjdzie to wtedy jest to zastanawiające :D Ja tak miałam w styczniu ;)

Hej dziewczyny! Jestem tu nowa zaczynamy starania o maleństwo mam mutacje genu mthfr do tej pory brałam femibion planowanie ciąży ale przeczytałam, że chyba przy tej mutacji powinno się brać tylko zmetylowany kwas. Myślałam że femibion ma właśnie taki ale wychodzi na to że też ma zwykły kwas. Jest tu może ktoś z taką mutacja i by mi pomógł znaleźć odpowiedni kwas jaki powinnam przyjmować?
Też mam tą mutacje i przyjmuje aktywny kwas foliowy marki Solgar
Screenshot_20200525_185359_com.android.chrome.jpeg

reklama
Do góry