reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
A ja mam taką dziwną sytuację. Jestem 5 dni po owulacji (raczej, generalnie nie robię testów ale w dzień owulacji zawsze mnie bardzo boli jajnik + śluz płodny więc wiem kiedy przypada) i dziś mnie kłują jajniki. Raz jeden, raz drugi. Czasem obydwa na raz i mam takie ociążałe podbrzusze. Do @ zostało 9 dni. Czy to może coś oznaczać, czy raczej się nie doszukiwać?

A ja mam taką dziwną sytuację. Jestem 5 dni po owulacji (raczej, generalnie nie robię testów ale w dzień owulacji zawsze mnie bardzo boli jajnik + śluz płodny więc wiem kiedy przypada) i dziś mnie kłują jajniki. Raz jeden, raz drugi. Czasem obydwa na raz i mam takie ociążałe podbrzusze. Do @ zostało 9 dni. Czy to może coś oznaczać, czy raczej się nie doszukiwać?
Nie doszukiwać się. W terminie miesiączki zrobić test ciążowy a nawet jeśli to jest za wcześnie bo jeszcze do zagniezdzenia nie doszło. Minimum może dojść 6dpo a najpóźniej 12dpo

Progesteron 4,330 w 25 DC ? To znaczy że owulacji nie było? Pomóżcie w interpretacji wyniku bo nie znam się na tym kompletnie
Też badałam progesteron w 25dc. Taka wartość jak u Ciebie oznacza, że owulacji nie było. Ja dla porównania robiłam badanie w dwóch cyklach. W jednym owu nie miałam, w kolejnym już miałam.

Testuje ktoś w tym tygodniu? Jestem w 20dc (mam krótkie cykle 25dni).
Nastawiam się na czwartek😃
Ja mam termin @ na sobotę, ale pewnie nie wytrzymam i zatestuje czwartek-piątek. Póki co brzuch zaczyna pobolewać jak na okres

Też badałam progesteron w 25dc. Taka wartość jak u Ciebie oznacza, że owulacji nie było. Ja dla porównania robiłam badanie w dwóch cyklach. W jednym owu nie miałam, w kolejnym już miałam.

Ja mam termin @ na sobotę, ale pewnie nie wytrzymam i zatestuje czwartek-piątek. Póki co brzuch zaczyna pobolewać jak na okres

Dupa tam żaden okres tylko macica już się szykuje na przyjęcie jajeczka :D Ja chce tu tylko dobre wieści.

Fakt czekanie jest okropne ;)

W swoim mieście mam tylko jedno laboratorium do którego mam 100 procent zaufania, ale jeżeli trzeba będzie to pójdę do diagnostyki. U mnie na bank tarczyca może trochę szwankowac bo wróciłam do intensywnych treningów. Kurczę może akurat uda nam się w przyszłym miesiącu!:) o ile już mnie nie wyprzedzilas:D
Ja niedawno robiłam tsh,ft4, standardowo morfologię i ob i mam wszystko okej. U mnie teraz jest problem żeby badania zrobić :(

reklama
Mnie już boli brzuch i plecy jak na @. Więc myślę że test jednak ma racje:D
O jest testująca :) Mam nadzieje, że betka będzie wysoka :) Gorąco trzymam kciukaski :)

Piękna beta!! Ogromne gratulacje :) Powtórz za dwa dni bo przyrościk jest dość ważny.
Wiedziałam, że będzie dobrze :)

Bardzo się ciesze :)

Może za wcześnie :)

Do góry