reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Cześć Dziewczyny! Witam się z Wami po raz drugi- przez krótki czas byłam na grudniowych mamach- niestety moja radość nie trwała długo- zbyt mały pecherzyk, bez zarodka, spadek bety, krwawienie... :( . Po dzisiejszej wizycie u lekarza staram się być dobrej myśli i wierzę, że tym razem będzie dobrze. Chyba nigdy jeszcze nie czekałam na @ z taka niecierpliwością! niestety może to trwać nawet ponad miesiąc :( zrobiłam dzisiaj część badań, mam nadzieję, że uda się zdiagnozować przyczynę i więcej nie będę już musiała przez to przechodzić.... przez ten miesiąc skupiam się na diecie, bo niestety mam trochę nadwagi i wracamy do działań !
U mnie niestety nikt nie zasugerował badań. Bo tak jest, bo tak się zdarza, bo jedno poronienie to norma... 🤢🤮🤢

reklama
U mnie niestety nikt nie zasugerował badań. Bo tak jest, bo tak się zdarza, bo jedno poronienie to norma... [emoji1785][emoji2961][emoji1785]
Może poczytaj sobie o badaniach po poronieniu, zerknij na grupę,'starania po poronieniu' , dziewczyny Ci doradza co zrobić i jeśli masz możliwość to wykonaj sobie te badania. Uważam, że warto zrobić je jak najwcześniej. Faktycznie czasem 'tak się zdarza'. Ale czesciej są przyczyny dlaczego tak się dzieje.

Będę robiła ale za kilka dni. Te testy akurat mam sprawdzone nigdy nie pokazały kreski gdy nie wyłapały bety hcg nigdy nie pokazały kreski fabrycznej. Zawsze gdy było brak ciąży wychodziły negatywne ani zarysu kreski nie miały.
Ja tu juz u kogos czytalam za zaszedl przed krwawieniem po poronieniu, nie ma innego wyjscia jak powtorzyc test w takim razie . Bardzo ci kibicuje[emoji3531][emoji3531][emoji3531][emoji3531][/QUOTE]Dziękuję ale nie wiem czy teraz jestem gotowa na wiadomość że znowu jestem w ciąży. Znowu uwierzę że będzie dobrze i zaś się tak skończy jak prawie miesiąc temu. Wiem że sex bez zabezpieczenia = ciąża ale nie myślałam że mi z takimi przejściami z taką historia 7-letnia może się przytrafić ciąża po ciąży.

Ja tu juz u kogos czytalam za zaszedl przed krwawieniem po poronieniu, nie ma innego wyjscia jak powtorzyc test w takim razie . Bardzo ci kibicuje[emoji3531][emoji3531][emoji3531][emoji3531]
Dziękuję ale nie wiem czy teraz jestem gotowa na wiadomość że znowu jestem w ciąży. Znowu uwierzę że będzie dobrze i zaś się tak skończy jak prawie miesiąc temu. Wiem że sex bez zabezpieczenia = ciąża ale nie myślałam że mi z takimi przejściami z taką historia 7-letnia może się przytrafić ciąża po ciąży.
[/QUOTE]
Aha bo ja chyba nie zrozumialam . Ty nie mialas jezcze pierwszej miesiaczki od poronienia czy ogólnie "oczyszczenia" ?
Bo ja zrozumiałam że tobie się jescze macica nie oczyscila po poprzedniej ciąży.

U mnie niestety nikt nie zasugerował badań. Bo tak jest, bo tak się zdarza, bo jedno poronienie to norma... 🤢🤮🤢
kochana to naprawdę się często zdarza... zarodek może być wadliwy. I raczej 1 poronienie nie przekreśla szansy na kolejną zdrową ciążę. Ja poroniłam 30 września 2019. Owulacje miałam 23 pażdziernika czyli standard bo moje cykle zawsze były 35-38dni, wykorzystaliśmy szansę i właśnie jestem w 32tyg ciąży. Nie dostałam nawet okresu po poronieniu bo od razu zaszłam. Porozmawiaj z ginekologiem. Ja w szpitalu nie zgodziłam się na łyżeczkowanie, gdy poszłam na wizytę kontrolną do mojej obecnej pani ginekolog aby sprawdziła czy wszystko się samoistnie oczyściło zapytałam o kolejną ciążę. Powiedziała, że najlepiej od razu, póki hormony nie opadły jeszcze bo wtedy największa szansa na ponowne, szczęśliwe zajście. U mnie zadziałało :) Trzymam mocno kciuki abys i Ty szybciutko zobaczyła 2 kreseczki

Dziękuję ale nie wiem czy teraz jestem gotowa na wiadomość że znowu jestem w ciąży. Znowu uwierzę że będzie dobrze i zaś się tak skończy jak prawie miesiąc temu. Wiem że sex bez zabezpieczenia = ciąża ale nie myślałam że mi z takimi przejściami z taką historia 7-letnia może się przytrafić ciąża po ciąży.
Aha bo ja chyba nie zrozumialam . Ty nie mialas jezcze pierwszej miesiaczki od poronienia czy ogólnie "oczyszczenia" ?
Bo ja zrozumiałam że tobie się jescze macica nie oczyscila po poprzedniej ciąży.[/QUOTE]Pęcherzyk ciążowy 31.03 był w wielkości 4mm a 20.04 już go nie było beta poniżej 5 a krwawienia jak nie było tak nie ma. Najwprawdopodobnie pęcherzyk ciążowy z jakiś powodów się wchlal. Lekarz mówi że czasami się zdarza a ja to miałam pierwszy raz w życiu. W zeszłym roku miałam PJP ale pęcherzyk był i rosnąl miał 25mm ale ciałko żółte i zarodek się nie pokazał. Teraz jestem w oczekiwaniu na krwawienie wywoływane po przez tabletki od gin na receptę a dzisiaj test wyszedł pozytywny z dobrze widzącą kreska na żywo w kolorze niebieskim.

reklama
Do góry