reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny, jeśli chodzi o owu to sugerujecie się testami czy chodzicie na monitoring?
Ja chodziłam na monitorowanie cyklu ale jak sobie pomyśle ze znowu mam chodzić co dwa dni i sprawdzać pęcherzyk to mnie krew zalewa... nie wiem czy znowu się spinać i stresować czy może trochę odpuścić? Jak jest u Was?

reklama
Hej jestem tu nowa chociaż czytam was codziennie, zazdroszczę wam tej pozytywnej energii 😉 po krótce, staramy się z mężem o 2dziecko rok temu w sierpniu udało się zobaczyłam upragnione 2kreski jednak radość nie trwała długo 19.09mialam zabieg łyżeczkowania ponieważ serduszko nie biło. Od tamtej pory mój cykl totalnie oszalal najpierw miałam 2@ takie że lało się po nogach a w grudniu okres zanikł, po wizycie u gin dostał duphaston na wywołanie , @dostałam pod koniec stycznia.w między czasie zrobiłam badania które wykazały niedoczynność tarczycy, przyjmuje letrox75 (oraz duphaston ciągle od 16-25dc)
Od lutego próbujemy zajść w ciążę jednak nic z tego nie wychodzi tarczyca się unormowała co miesiąc robię badania z krwi. Mam wrażeni, że w ogóle nie mam Owulacji owszem są bole jajników w połowie cyklu ale sluzu plodnego zero ciągle jest biały kremowy i się nie lepi. Do gin dostać się graniczy z cudem teraz, przyjmują tylko kobiety w ciąży. Czy któraś z was pomimo braku plodnego śluzu zaszła w. Ciążę? Tak bardzo mi zależy żeby w Końcu się udalo :(
Dodam jeszcze że cykle mam 28dniowe.

Dziewczyny, jeśli chodzi o owu to sugerujecie się testami czy chodzicie na monitoring?
Ja chodziłam na monitorowanie cyklu ale jak sobie pomyśle ze znowu mam chodzić co dwa dni i sprawdzać pęcherzyk to mnie krew zalewa... nie wiem czy znowu się spinać i stresować czy może trochę odpuścić? Jak jest u Was?

Ja byłam na monitoringu, ale tylko 2 razy w cyklu - 12 dc lekarz sprawdzał czy w ogóle pecherzyk urósł, następnie podany miałam pregnyl i miałam przyjść na sprawdzenje tydzień później, czy pękł..

Ja chodzę na monitoringi mam zawsze 2 wizyty np 10 dc i 14 dc

Hej jestem tu nowa chociaż czytam was codziennie, zazdroszczę wam tej pozytywnej energii 😉 po krótce, staramy się z mężem o 2dziecko rok temu w sierpniu udało się zobaczyłam upragnione 2kreski jednak radość nie trwała długo 19.09mialam zabieg łyżeczkowania ponieważ serduszko nie biło. Od tamtej pory mój cykl totalnie oszalal najpierw miałam 2@ takie że lało się po nogach a w grudniu okres zanikł, po wizycie u gin dostał duphaston na wywołanie , @dostałam pod koniec stycznia.w między czasie zrobiłam badania które wykazały niedoczynność tarczycy, przyjmuje letrox75 (oraz duphaston ciągle od 16-25dc)
Od lutego próbujemy zajść w ciążę jednak nic z tego nie wychodzi tarczyca się unormowała co miesiąc robię badania z krwi. Mam wrażeni, że w ogóle nie mam Owulacji owszem są bole jajników w połowie cyklu ale sluzu plodnego zero ciągle jest biały kremowy i się nie lepi. Do gin dostać się graniczy z cudem teraz, przyjmują tylko kobiety w ciąży. Czy któraś z was pomimo braku plodnego śluzu zaszła w. Ciążę? Tak bardzo mi zależy żeby w Końcu się udalo :(
Dodam jeszcze że cykle mam 28dniowe.

Cześć, mam nadzieję, że zarazisz się pozytywną energią - ona to podstawa! :)
Ja też mam problemy ze śluzem. W dni płodne to raczej woda a nie śluz. Korzystam z żelu fertilsafe. Na pewno jest większa przyjemność z seksów :D Na psychikę też działa, bo myślę, że może pomoże plemnikom dotrzeć tam gdzie trzeba z tym poślizgiem :D
Ale czy pomoże zostać mamą, to nie wiem, bo to mój trzeci cykl starań. :)

Ja stosuje testy owu.

Smak jest okropny ale z kawą w miarę wchodzi, dodaje małą łyżeczkę. Długo leżało opakowanie w szafce ale zaczęłam stosować a nóż widelec pomoże :)

a nie przeszkadza Ci jej specyficzny posmak? Kupilam ja tez w rossmannie i dodałam do koktajlu malinowego... musiałam wylać, bo nie była w stanie wypić.

Ja używam testów owulacyjnych od tego cyklu i w zasadzie nic się nie dowiedziałam, był bol jajników skok temp nawet 3dni krew w śluzie (od 15dc) a test pokazywał zawsze kreskę bledsza niż ta kontrolna. W sumie nie wiem czy zastosuje je w kolejnym cyklu jesli tym razem również się nie uda. Obecnie 19dc czekamy.

Ja w tym miesiacu zaczelam brac witaminy dla strajacych sie o dziecko I zakupilam testy owulacyjne. Z synkiem mi pomogly bardzo I od razu bylam w ciazy

reklama
Do góry