reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ananas powinien być świeży. Dojrzały ma w sobie breomeline, która pomaga w zagnieżdżeniu zarodka. Tylko nie powinno się przesadzać i po domniemanej imolantacji już uważać bo może działać mocno na krew i można za wcześnie poronic. Ale od owu przez około tydzień wcinac [emoji531].
A czemu nie może być z puszki? Ja mam dwa zapuszkowane, myślałam, że wystarczą ;)

reklama
Wstawiam moje testy owulacyjne jakby kogoś interesowało. Wg testów owu 14 dc.
Co do acardu ja biorę 150 -mam stwierdzony zespół antyfosfolipidowy i lekarz powiedział żeby brać tą dawkę.
IMG_20200424_202912.jpeg

Ja tez równo 5 dni czekania na @ a raczej oby niedoczekania 😁 hmm mnie często kłują jajniki ale tak delikatnie. A ćwiczysz intensywnie ? Może na wszelki wypadek ogranicz ćwiczenia, a może zaczyna Ci się zapalenia pęcherza ? Ciężko zgadywać co to może być a może to już na to na co czekamy ✊🏻
A ja się właśnie zawsze zastanawiam, czy po owulacji ćwiczyć? Niby wiem, że wolno, ale jakoś zawsze mam opory.

A propos ananasa [emoji531]
Dzisiejsza dawka [emoji23]
Jeszcze ciekawostka. Jeśli ananas ma dużo bromealiny to po zjedzeniu 'piecze' język tak po bokach. Ja wczoraj tak miałam dlatego też szukałam w internecie czy czasem nie mam na niego uczulenia [emoji44]
Chciałam dołączyć zdjęcie niestety nie chce się wczytać [emoji848]

Powiem Ci ze ja tez już odchodzę od zmysłów i wariuje, te 2 tygodnie są jak wieczność 🙄 a ile się staracie ?

Mój chciał iść na rower ale mamy takie górskie i stwierdziłam, ze poczekam bo podobno jazda na rowerze nie jest zalecana...

A ja się właśnie zawsze zastanawiam, czy po owulacji ćwiczyć? Niby wiem, że wolno, ale jakoś zawsze mam opory.

Dziewczyny tak mi tu mówicie o tym genie cały czas, a mi trzech lekarzy plus jeden profesor powiedzieli że to normalne. W ogóle się nie przejęli tym kwasem.
No wiesz... ja nie jestem lekarzem 😉 tyle tylko wyczytałam. Jeśli lekarze się tym nie przejęli to jest ok 😉
Sama sobie odpowiem,bo w właśnie w netach wyczytałam, że puszkowane nie ma bromelainy🙈
Tak, bo ananas w puszcze ma wycięty ten środek. A to właśnie on jest najważniejszy 🙂

Cześć dziewczyny, od jakiegoś czasu zaglądam tu, zaciekawił mnie ten ananas i suszone morele... Czy po owulacji mogę jeść to i to czy tylko np. ananasa? Żeby nie przedobrzyć 🤭ciekawe czy faktycznie to pomoże. Saram się o dzidziusia i teraz zacznę drugi cykl :) Trzymam za nas wszystkie kciuki 🤗

reklama
Możesz jeść obie rzeczy, też wytrawne czerwone wino działa, ale to wszystko jest na endometrium. Jeśli nie masz problemu z cienkim endometrium to nie musisz też nic z tego jeść :)
Cześć dziewczyny, od jakiegoś czasu zaglądam tu, zaciekawił mnie ten ananas i suszone morele... Czy po owulacji mogę jeść to i to czy tylko np. ananasa? Żeby nie przedobrzyć [emoji2960]ciekawe czy faktycznie to pomoże. Saram się o dzidziusia i teraz zacznę drugi cykl :) Trzymam za nas wszystkie kciuki [emoji847]

Do góry