reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ok będę działać w tym temacie , a jak jest lepiej badać ? Na kucaka?
Najlepiej chyba poleca się na stojąco z jedną nogą na jakimś podwyższeniu - ja opierałam o prysznic 😊 Po @ powinnaś od razu wyczuć szyjkę, to taki jakby nosek z dziurką po środku. Pamiętam, że jak ja zaczynałam, to aż się roześmiałam, że ja to mam w środku a nie wiedziałam 😂 Pomacałam sobie tam w środku żeby zobaczyć jak to wygląda i tyle. Potem jak zaczynały się dni płodne to musiałam coraz głębiej wkładać palec żeby znaleźć szyjkę, a w owu w ogóle jej nie czułam. Jednocześnie wtedy ścianki pochwy stają się coraz bardziej jakby mokre i rozpulchnione, około owu wręcz zlewają się z szyjką. U mnie akurat było tak, że od razu po owu szyjka twardniała i opadała :)

reklama
Ja dostalam krwawienia 4 dni po tym jak beta urosła mi minimalnie. Przyrost jakieś 10% tylko. Badanie robiłam we czwartek a w poniedziałek krwawienie, które trwało 5 dni.
U mnie beta spada więc ciąża obumarla napewno, dziewczyny które miały podobne doświadczenie kiedy mielyscie krwawienie po spadku hcg?

Hej dziewczyny:) podczytuje was od jakiegoś czasu , raz się odezwałam chyba, ale doszłam do wniosku, że nasze starania jeszcze nie są na 100% pewne . A dzisiaj wracam do was z pytaniem, bo jesteście specjalistkami w tej dziedzinie . Ostatnią @ miałam 24 marca w 31 dc, bo takie najczęściej mam długości . 13 kwietnia był w sumie jedyny taki stosunek, gdy coś mogło zaskoczyć i to był dzień 21 cyklu, wieczorem zakuło mnie w jajniku, tak jakby na owulację. @ nie mam, żadnych objawow tez, dzisiaj 34 dc, mam zwiekszona ilość śluzu, a zawsze przed @ miałam sucho, dopiero wczoraj zaczęły mnie bolec piersi , test robiłam przedwczoraj negatywny, dzisiaj z porannego negatywny, już sama nie wiem, czy aż tak może mi się cykl wydłużyć ? Dziękuje za odpowiedzi i chyba już z Wami zostanę :)

Hej dziewczyny:) podczytuje was od jakiegoś czasu , raz się odezwałam chyba, ale doszłam do wniosku, że nasze starania jeszcze nie są na 100% pewne . A dzisiaj wracam do was z pytaniem, bo jesteście specjalistkami w tej dziedzinie . Ostatnią @ miałam 24 marca w 31 dc, bo takie najczęściej mam długości . 13 kwietnia był w sumie jedyny taki stosunek, gdy coś mogło zaskoczyć i to był dzień 21 cyklu, wieczorem zakuło mnie w jajniku, tak jakby na owulację. @ nie mam, żadnych objawow tez, dzisiaj 34 dc, mam zwiekszona ilość śluzu, a zawsze przed @ miałam sucho, dopiero wczoraj zaczęły mnie bolec piersi , test robiłam przedwczoraj negatywny, dzisiaj z porannego negatywny, już sama nie wiem, czy aż tak może mi się cykl wydłużyć ? Dziękuje za odpowiedzi i chyba już z Wami zostanę :)
Cykl zawsze może się wydłużyć :) Niektóre dziewczyny nie miały w ogóle @ przy cyklu bez owu a potem następna @ przyszła normalnie :)

Co do temperatury to dobrze jest mierzyć, po to, żeby zobaczyć czy okres przyjdzie... Niestety tempka spada przed okresem. Jeśli od owulacji cały czas była w wyższych normach i nagle spada to niestety ciąży nie będzie.
Co do badania szyjki to warto dodać, że powinno się mieć krótkie paznokcie 🙈 ja osobiście od lat noszę długie i nie badam szyjki- nie było by to mądre 🙊

Najlepiej chyba poleca się na stojąco z jedną nogą na jakimś podwyższeniu - ja opierałam o prysznic 😊 Po @ powinnaś od razu wyczuć szyjkę, to taki jakby nosek z dziurką po środku. Pamiętam, że jak ja zaczynałam, to aż się roześmiałam, że ja to mam w środku a nie wiedziałam 😂 Pomacałam sobie tam w środku żeby zobaczyć jak to wygląda i tyle. Potem jak zaczynały się dni płodne to musiałam coraz głębiej wkładać palec żeby znaleźć szyjkę, a w owu w ogóle jej nie czułam. Jednocześnie wtedy ścianki pochwy stają się coraz bardziej jakby mokre i rozpulchnione, około owu wręcz zlewają się z szyjką. U mnie akurat było tak, że od razu po owu szyjka twardniała i opadała :)
A po czym dokładnie rozpoznać że się udalo i jest ciaza?

A po czym dokładnie rozpoznać że się udalo i jest ciaza?
Po szyjce nie poznasz. Ona się zmienia u każdej kobiety w innym czasie. Ja np. jeszcze przed terminem @ sprawdziłam sobie bardzo delikatnie z ciekawości (wtedy w ogóle lepiej podobno nie sprawdzać, dlatego ja po owu od pierwszego opuszczenia szyjki już do @ nie sprawdzałam), to miałam szyjkę bardzo nisko mimo tego, że następnego dnia test był już pozytywny. Czasem szyjka podnosi się dopiero później :) To już ginekolog wtedy ocenia podczas pierwszego badania :)

reklama
Na pewno dotrwasz! Nie ma innej opcji! juz swoje wyczekaliście i się nastaraliście [emoji6]
Magduś a co było inaczej w tym cyklu? Coś zmieniłaś, że się udało po tylu miesiącach? [emoji6]
Gratulacje ogromne!! Magda a teraz sekret jak się udało. Nie odpuscilas czasem bo wysłałaś swojego na badania. I byłaś nastawiona, że poczekasz na wynik i dopwiro będziecie się znów starać?
Napisze wam troszkę później co zrobiliśmy [emoji3526]

Dziękuję wam dziewczyny za gratulacje i wsparcie w trudnych chwilach [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Do góry