reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Ja dostalam krwawienia 4 dni po tym jak beta urosła mi minimalnie. Przyrost jakieś 10% tylko. Badanie robiłam we czwartek a w poniedziałek krwawienie, które trwało 5 dni.
A to jest mocne krwawienie ? Bo ja mam teraz jakby okres nawet nic nnie boli i nie wiem czy to już to .

Przykro mi, wiem co czujesz... Jak poszłam do szpitala, dostałam w pierwszy dzień 2 tabletki i po tym ruszyło, niestety nie udało się bez łyżeczkowania, więc na drugi dzień zabieg. Pierwszego okresu dostałam po miesiącu, więc planowo, a po 3 pełnych cyklach mogliśmy zacząć się znowu starać. Teraz trzeba wrócić do normalnego życia, dalej się starać i mieć nadzieję, że się uda. Jestem z Tobą! Jakbyś miała jakieś pytania to jestem 🙂
Dzieki ❤

No dokładnie u mnie to samo też ja odinstaluje I skorzystam z tej co polecasz. Zaopatrze się w następny cykl w testy owu tylko już nie będę machać nimi przed oczami męża " patrz buzia jest - to dziś " 😁🤣
Oj nierób tego więcej 😉 ubierz seksi bieliznę, winko, fajna kolacja i uwiedz męża 😜 będzie zachwycony. Jeśli lubicie owoce morza to polecam jako dodatek. Są uznawane za afrodyzjak 😉 ja w okolicach owu uwielbiam też przyrządzać mule lub krewetki 😍
z tej apki będziesz zadowolona - jest super.

Oj nierób tego więcej 😉 ubierz seksi bieliznę, winko, fajna kolacja i uwiedz męża 😜 będzie zachwycony. Jeśli lubicie owoce morza to polecam jako dodatek. Są uznawane za afrodyzjak 😉 ja w okolicach owu uwielbiam też przyrządzać mule lub krewetki 😍
z tej apki będziesz zadowolona - jest super.
Dziękuję Ci bardzo właśnie już ją mam I wydaje się naprawdę w porządku. Do tego w tym cyklu będę sobie wszystkie objawy zapisywać i badać ta szyjke, bo coś mi się tak wydaje że dlatego mi się okres spóźniac bo owu była później niż myślałam że będzie

Cześć! Od dłuższego czasu Was obserwuje, ale dopiero teraz postanowiłam napisać. W styczniu przeszłam niestety zabieg łyżeczkowania (8tyg-puste jajo), ciężko to przeszłam, cykl całkowicie się rozlegulował, jestem właśnie na 2miesiecznej kuracji Duphastonem. Wszystko przez bardzo niski progesteron. Wcześniej staraliśmy się 4 miesiące, więc staram się być dobrej myśli, że jak tylko dojdę do równowagi to znowu się uda 🥰 czy polecacie coś właśnie na niski progesteron? Czytałam, że bardzo dobre wpływa witamina E. Polecacie jakaś konkretną? Lekarz zalecił mi też Castagnus przez 3 miesiące, podobno pomaga przywrócić równowagę.
Gratuluję wszystkim 2 kreseczek ♥
Hej 🙂 przykro mi z powodu poronienia. Jeśli chodzi o progesteron to niestety nie mam pojęcia co jest dobre. A oprócz tej kuracji dwumiesięcznej masz go zażywać też zawsze w 2 połowie cyklu?
Hej dziewczyny:) podczytuje was od jakiegoś czasu , raz się odezwałam chyba, ale doszłam do wniosku, że nasze starania jeszcze nie są na 100% pewne . A dzisiaj wracam do was z pytaniem, bo jesteście specjalistkami w tej dziedzinie . Ostatnią @ miałam 24 marca w 31 dc, bo takie najczęściej mam długości . 13 kwietnia był w sumie jedyny taki stosunek, gdy coś mogło zaskoczyć i to był dzień 21 cyklu, wieczorem zakuło mnie w jajniku, tak jakby na owulację. @ nie mam, żadnych objawow tez, dzisiaj 34 dc, mam zwiekszona ilość śluzu, a zawsze przed @ miałam sucho, dopiero wczoraj zaczęły mnie bolec piersi , test robiłam przedwczoraj negatywny, dzisiaj z porannego negatywny, już sama nie wiem, czy aż tak może mi się cykl wydłużyć ? Dziękuje za odpowiedzi i chyba już z Wami zostanę :)
Hej, jasne, że mogło się przesunąć coś. Daj znać co z tego wyszło 😉
Co do temperatury to dobrze jest mierzyć, po to, żeby zobaczyć czy okres przyjdzie... Niestety tempka spada przed okresem. Jeśli od owulacji cały czas była w wyższych normach i nagle spada to niestety ciąży nie będzie.
Co do badania szyjki to warto dodać, że powinno się mieć krótkie paznokcie 🙈 ja osobiście od lat noszę długie i nie badam szyjki- nie było by to mądre 🙊
Ja też mam opory w badaniu szyjki tylko ze względu na paznokcie. Chciałabym badać, ale boję się, że coś porysuje, zostanie mi tam jakaś cyrkonia 🤦😂
Dołączam z @. Jakiś czarny (czerwony[emoji23]) weekend. Zaczynamy 30 cykl starań.
O Nieee.. Znowu. Kurczę masakra... 😥

reklama
To u mnie nic z tych rzeczy nie występuje. Dziś dostałam @. Także zaczynajmy nowy cykl. Według mnie to ja mam problem z pękaniem pęcherzyków. Ale moja lekarka jak ostatnio zapytała czy to możliwe, to zapytała mnie po co do niej w takim razie przychodzę skoro już wszystko wiem.
Dla mnie takie mówienie świadczy o nieprofesjonaliźmie lekarza. Jakby nawet uważała, że niesłuszne są Twoje wątpliwości, to powinna je rozwiać, a nie tak komentować. Ale ja to w ogóle jestem drażliwa na punkcie podejścia lekarza do pacjenta.

Do góry