reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ok będę działać w tym temacie , a jak jest lepiej badać ? Na kucaka?
Najlepiej chyba poleca się na stojąco z jedną nogą na jakimś podwyższeniu - ja opierałam o prysznic 😊 Po @ powinnaś od razu wyczuć szyjkę, to taki jakby nosek z dziurką po środku. Pamiętam, że jak ja zaczynałam, to aż się roześmiałam, że ja to mam w środku a nie wiedziałam 😂 Pomacałam sobie tam w środku żeby zobaczyć jak to wygląda i tyle. Potem jak zaczynały się dni płodne to musiałam coraz głębiej wkładać palec żeby znaleźć szyjkę, a w owu w ogóle jej nie czułam. Jednocześnie wtedy ścianki pochwy stają się coraz bardziej jakby mokre i rozpulchnione, około owu wręcz zlewają się z szyjką. U mnie akurat było tak, że od razu po owu szyjka twardniała i opadała :)

reklama
Ja dostalam krwawienia 4 dni po tym jak beta urosła mi minimalnie. Przyrost jakieś 10% tylko. Badanie robiłam we czwartek a w poniedziałek krwawienie, które trwało 5 dni.
U mnie beta spada więc ciąża obumarla napewno, dziewczyny które miały podobne doświadczenie kiedy mielyscie krwawienie po spadku hcg?

Hej dziewczyny:) podczytuje was od jakiegoś czasu , raz się odezwałam chyba, ale doszłam do wniosku, że nasze starania jeszcze nie są na 100% pewne . A dzisiaj wracam do was z pytaniem, bo jesteście specjalistkami w tej dziedzinie . Ostatnią @ miałam 24 marca w 31 dc, bo takie najczęściej mam długości . 13 kwietnia był w sumie jedyny taki stosunek, gdy coś mogło zaskoczyć i to był dzień 21 cyklu, wieczorem zakuło mnie w jajniku, tak jakby na owulację. @ nie mam, żadnych objawow tez, dzisiaj 34 dc, mam zwiekszona ilość śluzu, a zawsze przed @ miałam sucho, dopiero wczoraj zaczęły mnie bolec piersi , test robiłam przedwczoraj negatywny, dzisiaj z porannego negatywny, już sama nie wiem, czy aż tak może mi się cykl wydłużyć ? Dziękuje za odpowiedzi i chyba już z Wami zostanę :)

Hej dziewczyny:) podczytuje was od jakiegoś czasu , raz się odezwałam chyba, ale doszłam do wniosku, że nasze starania jeszcze nie są na 100% pewne . A dzisiaj wracam do was z pytaniem, bo jesteście specjalistkami w tej dziedzinie . Ostatnią @ miałam 24 marca w 31 dc, bo takie najczęściej mam długości . 13 kwietnia był w sumie jedyny taki stosunek, gdy coś mogło zaskoczyć i to był dzień 21 cyklu, wieczorem zakuło mnie w jajniku, tak jakby na owulację. @ nie mam, żadnych objawow tez, dzisiaj 34 dc, mam zwiekszona ilość śluzu, a zawsze przed @ miałam sucho, dopiero wczoraj zaczęły mnie bolec piersi , test robiłam przedwczoraj negatywny, dzisiaj z porannego negatywny, już sama nie wiem, czy aż tak może mi się cykl wydłużyć ? Dziękuje za odpowiedzi i chyba już z Wami zostanę :)
Cykl zawsze może się wydłużyć :) Niektóre dziewczyny nie miały w ogóle @ przy cyklu bez owu a potem następna @ przyszła normalnie :)

Co do temperatury to dobrze jest mierzyć, po to, żeby zobaczyć czy okres przyjdzie... Niestety tempka spada przed okresem. Jeśli od owulacji cały czas była w wyższych normach i nagle spada to niestety ciąży nie będzie.
Co do badania szyjki to warto dodać, że powinno się mieć krótkie paznokcie 🙈 ja osobiście od lat noszę długie i nie badam szyjki- nie było by to mądre 🙊

Najlepiej chyba poleca się na stojąco z jedną nogą na jakimś podwyższeniu - ja opierałam o prysznic 😊 Po @ powinnaś od razu wyczuć szyjkę, to taki jakby nosek z dziurką po środku. Pamiętam, że jak ja zaczynałam, to aż się roześmiałam, że ja to mam w środku a nie wiedziałam 😂 Pomacałam sobie tam w środku żeby zobaczyć jak to wygląda i tyle. Potem jak zaczynały się dni płodne to musiałam coraz głębiej wkładać palec żeby znaleźć szyjkę, a w owu w ogóle jej nie czułam. Jednocześnie wtedy ścianki pochwy stają się coraz bardziej jakby mokre i rozpulchnione, około owu wręcz zlewają się z szyjką. U mnie akurat było tak, że od razu po owu szyjka twardniała i opadała :)
A po czym dokładnie rozpoznać że się udalo i jest ciaza?

A po czym dokładnie rozpoznać że się udalo i jest ciaza?
Po szyjce nie poznasz. Ona się zmienia u każdej kobiety w innym czasie. Ja np. jeszcze przed terminem @ sprawdziłam sobie bardzo delikatnie z ciekawości (wtedy w ogóle lepiej podobno nie sprawdzać, dlatego ja po owu od pierwszego opuszczenia szyjki już do @ nie sprawdzałam), to miałam szyjkę bardzo nisko mimo tego, że następnego dnia test był już pozytywny. Czasem szyjka podnosi się dopiero później :) To już ginekolog wtedy ocenia podczas pierwszego badania :)

reklama
Na pewno dotrwasz! Nie ma innej opcji! juz swoje wyczekaliście i się nastaraliście [emoji6]
Magduś a co było inaczej w tym cyklu? Coś zmieniłaś, że się udało po tylu miesiącach? [emoji6]
Gratulacje ogromne!! Magda a teraz sekret jak się udało. Nie odpuscilas czasem bo wysłałaś swojego na badania. I byłaś nastawiona, że poczekasz na wynik i dopwiro będziecie się znów starać?
Napisze wam troszkę później co zrobiliśmy [emoji3526]

Dziękuję wam dziewczyny za gratulacje i wsparcie w trudnych chwilach [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Do góry