reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
To u mnie nic z tych rzeczy nie występuje. Dziś dostałam @. Także zaczynajmy nowy cykl. Według mnie to ja mam problem z pękaniem pęcherzyków. Ale moja lekarka jak ostatnio zapytała czy to możliwe, to zapytała mnie po co do niej w takim razie przychodzę skoro już wszystko wiem.
Lekarze nie lubią jak im się podsuwa diagnozę. To na czym stanęła propozycja dr? Starać się dalej i nic czy coś proponowała?
Zapytaj się może czy możesz się umówić na monitoring bo nie wiesz kiedy masz owulacje to się dowiesz czy pękają 😉
@rossig Trzymam kciuki zatem!!
Dziękuję, a ja za Ciebie 😉 i zresztą za nas wszystkie 😉
Niech już wszystkie laski które się długo starają uciekają na drugą stronę. Powinno być jak w sklepach. Nie ma że ktoś dłużej czeka. Kto pierwszy zaczął ten lepszy. Wystać swoje, wyczekać i by było sprawiedliwie 😁 😂😂

Dziś 25 dc przy cyklach 25-27 (ostatnie kilka miałam 26 dniowe).
Objawy były, ale przed okresem też mialam już takie objawy, więc nie brałam ich na poważnie..
Normalnie przed @ ZAWSZE bolą mnie piersi. W udanym cyklu w pierwszej ciąży miałam cycki tuz po owu jak kamienie. Czasami nie dało się wytrzymać. I urosly ogromnie.
W tym cyklu nie bolą. Jak wieczorem zdejmę stanik, to trochę je czuję, ale to wszystko.
Nerwy to drugi objaw, ale to już wiecie [emoji23]
Śluz to trzeci objaw. Po owu mam z reguły mało śluzu i jest on kremowy. W tym cyklu było go o wiele więcej i miał konsystencję białka [emoji3526] niestety przedwczoraj znikł, wczoraj zauważyłam tylko raz, więc myślałam, że to efekt wiesiołka, który brałam w tym cyklu do owu...
Co mnie zastanowiło to chęć na pomidory. Nie lubię pomidorow, ale w poprzedniej ciąży żarłam je na potęgę 2 miesiące (na śniadanie, w postaci zupy, spaghetti Bolognese, na kolację...), od tygodnia mam chetke na pomidory...
Ogolnie to byłam pewna że sie nie udało... Mam nadzieję, że tym razem dotrwam do szczęśliwego końca...
EDIT: Po owu zawsze wychodzą mi pryszcze, teraz mam gładka cerę [emoji3526]
EDIT 2: dodałabym luźne kupy (![emoji85]! Sorry), po owu, ale nie brałabym tego za pewnik, bo niektóre kobiety mają zaparcia, a niektóre właśnie luźniejsze kupy... Ja mam podczas okresu zawsze biegunkę.
EDIT 3: zapomniałam dodać o hmm innym zapachu spod pachy hahahhaha. Nie używam dezodorantów z aluminum i nie chronią one tak jak te z aluminum. Normalnie wystarczało... Wykąpałam się wczoraj i za godzinę dosłownie smierdzialam. W poprzedniej ciąży też tak miałam.
Jeszcze jedna rzecz mi wpadła do głowy, ale myślę że to jest normalne też przed okresem. Mi było gorąco, w nocy mój niemąż mówił że jestem jak grzejnik...

Ostatnia edycja:
To u mnie nic z tych rzeczy nie występuje. Dziś dostałam @. Także zaczynajmy nowy cykl. Według mnie to ja mam problem z pękaniem pęcherzyków. Ale moja lekarka jak ostatnio zapytała czy to możliwe, to zapytała mnie po co do niej w takim razie przychodzę skoro już wszystko wiem.
Ale chamska baba . Ale z drugiej strony skąd wiesz że masz problem z peknieciem pecherzyka?

reklama
Dziś 25 dc przy cyklach 25-27 (ostatnie kilka miałam 26 dniowe).
Objawy były, ale przed okresem też mialam już takie objawy, więc nie brałam ich na poważnie..
Normalnie przed @ ZAWSZE bolą mnie piersi. W udanym cyklu w pierwszej ciąży miałam cycki tuz po owu jak kamienie. Czasami nie dało się wytrzymać. I urosly ogromnie.
W tym cyklu nie bolą. Jak wieczorem zdejmę stanik, to trochę je czuję, ale to wszystko.
Nerwy to drugi objaw, ale to już wiecie [emoji23]
Śluz to trzeci objaw. Po owu mam z reguły mało śluzu i jest on kremowy. W tym cyklu było go o wiele więcej i miał konsystencję białka [emoji3526] niestety przedwczoraj znikł, wczoraj zauważyłam tylko raz, więc myślałam, że to efekt wiesiołka, który brałam w tym cyklu do owu...
Co mnie zastanowiło to chęć na pomidory. Nie lubię pomidorow, ale w poprzedniej ciąży żarłam je na potęgę 2 miesiące (na śniadanie, w postaci zupy, spaghetti Bolognese, na kolację...), od tygodnia mam chetke na pomidory...
Ogolnie to byłam pewna że sie nie udało... Mam nadzieję, że tym razem dotrwam do szczęśliwego końca...
EDIT: Po owu zawsze wychodzą mi pryszcze, teraz mam gładka cerę [emoji3526]
Na pewno dotrwasz! Nie ma innej opcji! juz swoje wyczekaliście i się nastaraliście 😉
Magduś a co było inaczej w tym cyklu? Coś zmieniłaś, że się udało po tylu miesiącach? 😉

Do góry