reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny, prosze o pomoc moze bylyscie w podobnej sytuacji. Staramy sie z mezem o dziecko od ponad roku. Maz wykonal badanie nasienia i wyszlo, ze ma malo plemnikow w calym ejakulacie ma 4.71 mln gdzie prawidlowy wynik to minimum 39, suma plemników o ruchu postepowym wynosi 22, czyli tez poniżej. Androlog powiedzial, ze maz ma zrobic fragmentacje, i wyniosla ona 17%. Mielismy umowiona kolejna wizyte u androloga, ale przez koronawirusa zostala ona przelozona na 6 maja.Zastanawia mnie czy mamy jakies szanse na naturalne poczecie.
Mój mąż jakiś czas temu robił pierwszy raz badanie nasienia, wszystkie parametry miał poniżej, ilość, ruchliwość i morfologię też (1%). 2 tygodnie po odebraniu wyników badań byłam w ciąży. Co więcej, jakieś pół roku temu, też miałam ciążę tylko biochemiczną, ale to znaczy że jakiś tam plemnik dał radę. Więc widzisz, wszystko jest możliwe 🤷 ale nie zmienia to faktu, że na pewno Twój mąż musi konsultować się dalej z andrologiem, a w międzyczasie poczytaj w internecie jak naturalnie poprawić płodność jego, kwestia ograniczenia alko i papierosów, odpowiednie witaminy,unikanie sauny etc. W sieci znajdziesz dużo dodatkowych informacji. I nie załamuj się! 😊

A dziewczyny co do ćwiczeń to ja odpuściłam totalnie tylko zre [emoji2356][emoji85] a mój mąż od stycznia 10 kg zgubił, jeździ na rowerku stacjonarnym, ograniczył alko fast foody a ja na całego.... Hulaj dusza

Ja pierdziu.... !! To ma być słaba kreska?? Ja tu widze grubaśne niebieskie. Czy Wy jeszcze piszecie o czymś innym??

To jest mega mocna krecha!! I to już taka Ci wyszla, ale odjazd !! Bardzo się ciesze !!

Teraz tylko dobre wieści przed Tobą :)

A widzisz - pisałam nie wracaj bez 2 kresem i pewnie masz (nie dziękuj :D) haha

Hmmm... na drugim nie widzę...

Na wywołanie okresu brałam Luteinę przez tydzień i potem występuje okres ( u mnie po 2-3 dniach)

Oj może za wcześnie zrobiony??

Też czekam na @

Oby u Ciebie jednak nie przyszła !!

Ej no dziewczyny zaczekałybyście do soboty. Ktoś tu musi pocieszyć podwójnymi kreskami jak zaleje mnie fala morza czerwonego [emoji23][emoji23]

Umiarkowana aktywność fizyczna jak najbardziej wspomaga owulację i skurczę jajowodu prowadzące jajeczko ;). Ale unikałabym jakiś ćwiczeń siłowych ;)
Ja testuje w niedzielę, chyba ze i do mnie morze czerwone zawita [emoji2368]

A kłócie w pochwie wystepujace czasami tez jest okej? Wszystko to co czuje co bylo w tamtym miesiacu mnie niesamowicie denerwuje i nie mam pojecia czy mam sie przejmowac. Jutro ide na bete i progesteron bo boje sie ze progesteron moze nie domaga
Kłucie w pochwie też jest ok. Wszystko się tam zmienia, rozciąga stąd te odczucia.

reklama
Do góry