reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny, prosze o pomoc moze bylyscie w podobnej sytuacji. Staramy sie z mezem o dziecko od ponad roku. Maz wykonal badanie nasienia i wyszlo, ze ma malo plemnikow w calym ejakulacie ma 4.71 mln gdzie prawidlowy wynik to minimum 39, suma plemników o ruchu postepowym wynosi 22, czyli tez poniżej. Androlog powiedzial, ze maz ma zrobic fragmentacje, i wyniosla ona 17%. Mielismy umowiona kolejna wizyte u androloga, ale przez koronawirusa zostala ona przelozona na 6 maja.Zastanawia mnie czy mamy jakies szanse na naturalne poczecie.
Mój mąż jakiś czas temu robił pierwszy raz badanie nasienia, wszystkie parametry miał poniżej, ilość, ruchliwość i morfologię też (1%). 2 tygodnie po odebraniu wyników badań byłam w ciąży. Co więcej, jakieś pół roku temu, też miałam ciążę tylko biochemiczną, ale to znaczy że jakiś tam plemnik dał radę. Więc widzisz, wszystko jest możliwe 🤷 ale nie zmienia to faktu, że na pewno Twój mąż musi konsultować się dalej z andrologiem, a w międzyczasie poczytaj w internecie jak naturalnie poprawić płodność jego, kwestia ograniczenia alko i papierosów, odpowiednie witaminy,unikanie sauny etc. W sieci znajdziesz dużo dodatkowych informacji. I nie załamuj się! 😊

A dziewczyny co do ćwiczeń to ja odpuściłam totalnie tylko zre [emoji2356][emoji85] a mój mąż od stycznia 10 kg zgubił, jeździ na rowerku stacjonarnym, ograniczył alko fast foody a ja na całego.... Hulaj dusza

Ja pierdziu.... !! To ma być słaba kreska?? Ja tu widze grubaśne niebieskie. Czy Wy jeszcze piszecie o czymś innym??

To jest mega mocna krecha!! I to już taka Ci wyszla, ale odjazd !! Bardzo się ciesze !!

Teraz tylko dobre wieści przed Tobą :)

A widzisz - pisałam nie wracaj bez 2 kresem i pewnie masz (nie dziękuj :D) haha

Hmmm... na drugim nie widzę...

Na wywołanie okresu brałam Luteinę przez tydzień i potem występuje okres ( u mnie po 2-3 dniach)

Oj może za wcześnie zrobiony??

Też czekam na @

Oby u Ciebie jednak nie przyszła !!

Ej no dziewczyny zaczekałybyście do soboty. Ktoś tu musi pocieszyć podwójnymi kreskami jak zaleje mnie fala morza czerwonego [emoji23][emoji23]

Umiarkowana aktywność fizyczna jak najbardziej wspomaga owulację i skurczę jajowodu prowadzące jajeczko ;). Ale unikałabym jakiś ćwiczeń siłowych ;)
Ja testuje w niedzielę, chyba ze i do mnie morze czerwone zawita [emoji2368]

A kłócie w pochwie wystepujace czasami tez jest okej? Wszystko to co czuje co bylo w tamtym miesiacu mnie niesamowicie denerwuje i nie mam pojecia czy mam sie przejmowac. Jutro ide na bete i progesteron bo boje sie ze progesteron moze nie domaga
Kłucie w pochwie też jest ok. Wszystko się tam zmienia, rozciąga stąd te odczucia.

reklama
Do góry