reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny, uwierzyć nie mogę ale są 2 kreski!!!!!

Załączniki

• IMG_20200311_054435.jpg
    IMG_20200311_054435.jpg
    825,5 KB · Wyświetleń: 117
reklama
Na usg w chwili gdy juz pojawily sie plamienia pecherzyk byl widoczny jednak z lekarzem ciezko sie dogadac bo za granica mieszkam i tak pół na pół sie rozumielismy. Takze szukam jakichkolwiek informacji...bo jesli przyczyna byla naprawde choroba jak mi mowia (zarazil mnie prawdopodobnie kolega z kursu ktory chory przychodzil i zarażał) to jest to chyba jeszcze bardziej zalamujace dla mnie. Kolejny dzien mija a mi sie dalej plakac chce jak wiem co stracilam [emoji24][emoji24][emoji24]
A jesteś pewna, że na USG było widać pęcherzyk ?? Trochę wczesna była Twoja ciąża i wątpię żeby lekarz pęcherzyk mogł zobaczyć. Może lekarz stwierdził, że potwierdza ciążę bo miałaś grube endometrium ??
Żeby było coś widać na USG potrzebna jest bhcg 1000. Pamiętam, że w szpitalu miałaś 20. Chyba by tak szybko nie spadła.
Też miałam ciążę biochemiczna. Wyraźny test i parę dni później okres. Nie znam przyczyny i większość kobiet które miały niestety nie zna odpowiedzi.

A jesteś pewna, że na USG było widać pęcherzyk ?? Trochę wczesna była Twoja ciąża i wątpię żeby lekarz pęcherzyk mogł zobaczyć. Może lekarz stwierdził, że potwierdza ciążę bo miałaś grube endometrium ??
Żeby było coś widać na USG potrzebna jest bhcg 1000. Pamiętam, że w szpitalu miałaś 20. Chyba by tak szybko nie spadła.
Też miałam ciążę biochemiczna. Wyraźny test i parę dni później okres. Nie znam przyczyny i większość kobiet które miały niestety nie zna odpowiedzi.
Tak pokazywal mi na usg kiedy pytalam sie czy widzi ciaze. Nie dostalam tego usg niestety poniewaz zostawili w karcie z badaniami. Tyle ze ciaza wyszla mi juz na tescie 4/5 dni przed okresem nie wiem czy to ma jakis sens. No nic szkoda juz dociekac.

reklama
Dziękuję wam dziewczyny również z całego serca, to 25 dzień cyklu bo moje cykle zawsze trwają 26 dni, jestem w ciężkim szoku ze za 1 razem się udało. Co dalej? Bardzo się boję żeby wszystko było dobrze.
Teraz idź na betę z krwi, powtórz badanie po 48h i sprawdź czy przyrasta hormon ciążowy. Jeżeli przyrost jest o minimum 66% to znaczy, że wszystko gra. Potem usg, ale to najwcześniej za dwa tygodnie będzie widać coś konkretnego, jeżeli pójdziesz wcześniej to zobaczysz tylko pęcherzyk ciążowy, ale będziesz wiedziała czy jest prawidłowo umiejscowiony w macicy. No i wizyta u gina, podstawowe badania, mocz i morfologia.

Do góry