reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Narazie ciężko, wylam dzisiaj 100 razy. A w pracy byłam i ciężko ukryć. Dziś 4 dc. Nie mam z kim pogadać, ludzie potrafią tylko powiedzieć: zrobisz se nowe, albo odstresuj się i jedz na wakacje [emoji2356][emoji2356][emoji2356] nie chce mi się wychodzić, najchętniej leżałabym pod kocem cały dzień..
Jednak zmusiłam się dziś i zrobilam 40 min stretching kręgosłupa i powiem wam że bardzo sie wyluzowałam. Jutro też robię!
EDIT: a propos badania nasienia, dziś zapisałam mojego na badanie!!!!! Bardzo się wzbraniał, po poronieniu chciał iść ale jakoś rozeszło się po kosciach. Wczoraj płakałam mu w rękaw no i zapytałam delikatnie. I dziś zrobiłam mu termin!!! Wprawdzie na 14 kwietnia najszybszy był, ale to już coś!!! Bardzo się cieszę, bo jego meskie ego nie dopuszcza myśli, że może być coś nie tak.

Jednak nie taki zły ten dzień.
U mnie też dzisiaj cały dzień smutku 27 dc Ale piersi już nie bolą , brzuch pobolewa śluz jak przed okresem. Zalamalam się

reklama
Za to ja się witam w okresem... właśnie się rozbujało...

Mmm... jak ja to lubię. Tuż po urodzinach... nie ma jak to dobry prezent.

Inaczej być nie mogło, bo cykl bezowulacyjny.

Marzec owocnie się zapowiada. Od 2 dc będę brała Clostibegyt na wzrost pęcherzyka, potem monitoring u dr. A jeszcze mam badania z krwi z Kliniki a raczej setke badań do zrobienia hehe...

Pewnie i tak dupcia blada będzie, ale cieszy mnie, że tak się krechy posypały :) Super!
U mnie też bezowulacyjny, mam przeczucie, że @ będzie wcześniej, bo w 14dc było bardzo grube endometrium i w ogóle czuję się tak okresowo. A co do "dobrych prezentów" to mi na dzień kobiet zepsuło się auto 😛 czasem tak się składa😉

@Wesoła_Aga Dzięki
Za to ja widze kompletnie zielona jestem we wszystkim o czym piszecie skróty, leki badania itp. To moja pierwsza ciąża, za 2 tyg chce iść do lekarza to będzie jakoś 8 tydzień

Wow! Super! Mój mąż się zapisał na powtórne pod koniec marca. Oby nie było gorzej [emoji85] Pisz Kochana ile chcesz, my tutaj wiemy czym to pachnie [emoji847]
Narazie ciężko, wylam dzisiaj 100 razy. A w pracy byłam i ciężko ukryć. Dziś 4 dc. Nie mam z kim pogadać, ludzie potrafią tylko powiedzieć: zrobisz se nowe, albo odstresuj się i jedz na wakacje [emoji2356][emoji2356][emoji2356] nie chce mi się wychodzić, najchętniej leżałabym pod kocem cały dzień..
Jednak zmusiłam się dziś i zrobilam 40 min stretching kręgosłupa i powiem wam że bardzo sie wyluzowałam. Jutro też robię!
EDIT: a propos badania nasienia, dziś zapisałam mojego na badanie!!!!! Bardzo się wzbraniał, po poronieniu chciał iść ale jakoś rozeszło się po kosciach. Wczoraj płakałam mu w rękaw no i zapytałam delikatnie. I dziś zrobiłam mu termin!!! Wprawdzie na 14 kwietnia najszybszy był, ale to już coś!!! Bardzo się cieszę, bo jego meskie ego nie dopuszcza myśli, że może być coś nie tak.

Jednak nie taki zły ten dzień.

Gratulacje dla was dziewczyny 😁 ja dzisiaj byłam u lekarza mam 22dc i dostałam tabletki duhapstan(nie wiem czy dokładnie tak się nazywa w każdym razie jest to progesteron) mam brać je przez 10 dni po dwie tabletki dziennie. Niby owulację miałam i wszytsko dobrze ale zastanawiam się czy w końcu się udało... Ginekolog powiedziała że po odstawieniu powinnam w ciągu 7 dni dostać okres jeśli nie dostanę to mam zrobić test. Nie wiem czy on już wie że nie zaszłam czy tylko sobie to wmawiam. Zobaczymy pod koniec miesiąca... Czytam wasze posty i mega mnie ponosicie na duchu, zwłaszcza te pozytywne testy ciążowe 🙂

Ja mam do Was dziewczyny głupie pytanie. Kupiłam testy owulacyjne na allegro 50 szt za niecałe 20 zł.
Kiedy kupiłam paczkę testów owulacyjnych w aptece to każdego testu był dołączony pojemnik na mocz. Tutaj ich nie ma.
Widzę, że dużo z Was korzysta z tych tanich testów. Chciałam zapytać jak z nich korzystacie? Dokupujecie pojemniki na mocz, dostałyście w zestawie czy używacie strumieniowo?
Drugie pytanie gratis było 5 testów ciążowych. Na opakowaniu jest napisane "wystarczy zanurzyć pasek. Wynik pojawi się w ciągu 5 minut". Zanurzyć w czym? W strumieniu czy dokupić pojemnik?
Instrukcji nie ma, miała przyjść na maila, ale nie przyszła.
Nie ogarniam tych chińczyków :confused::-D IMG_20200310_234420.jpgIMG_20200310_234359.jpgIMG_20200310_234440.jpg

Ja mam do Was dziewczyny głupie pytanie. Kupiłam testy owulacyjne na allegro 50 szt za niecałe 20 zł.
Kiedy kupiłam paczkę testów owulacyjnych w aptece to każdego testu był dołączony pojemnik na mocz. Tutaj ich nie ma.
Widzę, że dużo z Was korzysta z tych tanich testów. Chciałam zapytać jak z nich korzystacie? Dokupujecie pojemniki na mocz, dostałyście w zestawie czy używacie strumieniowo?
Drugie pytanie gratis było 5 testów ciążowych. Na opakowaniu jest napisane "wystarczy zanurzyć pasek. Wynik pojawi się w ciągu 5 minut". Zanurzyć w czym? W strumieniu czy dokupić pojemnik?
Nie ogarniam tych chińczyków :confused::-DZobacz załącznik 1090054Zobacz załącznik 1090055Zobacz załącznik 1090056
Zanurzasz w pojemniczku. Ja miałam jeden plastikowy

Nie ogarniam tych chińczyków [emoji53]:-DZobacz załącznik 1090054Zobacz załącznik 1090055Zobacz załącznik 1090056

Kup sobie pojemnik na mocz i korzystaj wielokrotnie. Ja zanurzam zawsze w pobranym do pojemnika moczu nie strumieniowo bo to kilka sekund jednak musisz trzymac. Miałam te same testy. Nawet ciążowy pozytyw na nich ujrzałam dużo przed @ a wartość bety była Ok 70 wiec one noe są zle.

Ja mam zwykły pojemnik na mocz i w nim zanurzam.
Nie ogarniam tych chińczyków :confused::-DZobacz załącznik 1090054Zobacz załącznik 1090055Zobacz załącznik 1090056

reklama
Zanurzasz w pojemniczku. Ja miałam jeden plastikowy
Kup sobie pojemnik na mocz i korzystaj wielokrotnie. Ja zanurzam zawsze w pobranym do pojemnika moczu nie strumieniowo bo to kilka sekund jednak musisz trzymac. Miałam te same testy. Nawet ciążowy pozytyw na nich ujrzałam dużo przed @ a wartość bety była Ok 70 wiec one noe są zle.
Ja mam zwykły pojemnik na mocz i w nim zanurzam.
Ooo, a myślałam, że te pojemniki na mocz nie nadają się do ponownego użycia nigdy czyli, że będę musiała kupić 55 sztuk 🤷😆
Dzięki dziewczyny, myślałam, że mi zapomnieli czegoś do paczki dołożyć 😉

Do góry