reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Gratulację[emoji847][emoji173][emoji173]A jak było z przytulankami w tym cyklu ?
Właśnie z przytulankami to było tak, że starania były przez 3 dni a owulacja wypadala dopiero za 3 dni od starań. Chociaż 1 dzień po staraniach lekarz mówił że pęcherzyk jest już gotowy, czyli aplikacja musiała się pomylić i owulacja była wcześniej. Bardzo się cieszę 😊

reklama
Moncia gratulacje!

Dziewczyny dziękuję za miłe przyjęcie [emoji16]
Czy któraś z was miała brązowe plamienia przed okresem? U mnie od jakiegoś czasu okres zaczyna się 3-4 dni wcześniej brązowymi plamieniami i dopiero później normalnie się rozkręca.

Moncia gratulacje!

Czy któraś z was miała brązowe plamienia przed okresem? U mnie od jakiegoś czasu okres zaczyna się 3-4 dni wcześniej brązowymi plamieniami i dopiero później normalnie się rozkręca.
Ja tak miałam nie raz te brązowe plamienia przed okresem, ale od jakiegoś czasu nie mam. No i w ogóle okres sie spóźnia tydzień

Moncia gratulacje!

Możesz sobie sprawdzić poziom progesteronu w drugiej fazie cyklu, często plamienia przed okresem są związane z niskim progesteronem, a jeżeli nie będzie on w normie to uniemożliwi utrzymanie ciąży.

Właśnie z przytulankami to było tak, że starania były przez 3 dni a owulacja wypadala dopiero za 3 dni od starań. Chociaż 1 dzień po staraniach lekarz mówił że pęcherzyk jest już gotowy, czyli aplikacja musiała się pomylić i owulacja była wcześniej. Bardzo się cieszę 😊
Czyli wg przesądów macie szanse na dziewczynkę 😉
Jestem ciekawa czy u nas się sprawdzi bo starania były dzień przed pozytywnym testem owu 😃

Możesz sobie sprawdzić poziom progesteronu w drugiej fazie cyklu, często plamienia przed okresem są związane z niskim progesteronem, a jeżeli nie będzie on w normie to uniemożliwi utrzymanie ciąży.
No właśnie czytałam o tym. W drugiej fazie cyklu to mogę przed samą miesiączka? Jutro bym się wybrała i zrobiła kilka badań. Czy to za późno? Wy wiecie wszystko [emoji16] wizytę u gin mam 24 i poszłabym już z kompletem podstawowych badań.

Gratulacje dla was dziewczyny [emoji16] ja dzisiaj byłam u lekarza mam 22dc i dostałam tabletki duhapstan(nie wiem czy dokładnie tak się nazywa w każdym razie jest to progesteron) mam brać je przez 10 dni po dwie tabletki dziennie. Niby owulację miałam i wszytsko dobrze ale zastanawiam się czy w końcu się udało... Ginekolog powiedziała że po odstawieniu powinnam w ciągu 7 dni dostać okres jeśli nie dostanę to mam zrobić test. Nie wiem czy on już wie że nie zaszłam czy tylko sobie to wmawiam. Zobaczymy pod koniec miesiąca... Czytam wasze posty i mega mnie ponosicie na duchu, zwłaszcza te pozytywne testy ciążowe [emoji846]
Ja w trakcie brania dupka (na wzrost progesteronu i ewentualne podtrzymanie ciąży jesli bym była) dostałam okres w dniu @.

reklama
Do góry