reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny mam do was pytanie. Byłam u lekarza w 12 dc. On stwierdził że nie widzi owulacji. Dostałam skierowanie na badania hormonalne...
Ale moje pytanie jest takie, że skoro nie widział tej owulacji w 12dc to czy tej owulacji już w tym miesiącu już nie będzie?

Moim zdaniem trochę za wcześnie, żeby wydawać taka opinie.
Ja byłam 16dc u lekarza i powiedział tylko, ze pęcherzyk 23mm i owulacja może być dzisiaj, najpóźniej pojutrze. Tak, ze mogłam ja mieć 18dc dopiero. A cykle mam regularne 29 dniowe.
A jakiej długości masz cykle?

reklama
Dziewczyny mam do was pytanie. Byłam u lekarza w 12 dc. On stwierdził że nie widzi owulacji. Dostałam skierowanie na badania hormonalne...
Ale moje pytanie jest takie, że skoro nie widział tej owulacji w 12dc to czy tej owulacji już w tym miesiącu już nie będzie?
Ja już dwa razy usłyszałam taką opinię a za tydzień nagle pęcherzy miał 23 mm I byl idealny do podania pregnylu. Więc idź sprawdź za kilka dni

Powiem tak. Ufasz temu lekarzowi?

Ja chodziłam do jednego, ale przez brak terminów umówiłam się prywatnie do takiego, u którego chciałam prowadzić ciąże. Poszłam, stwierdził że nie mam owulacji, że mam pcos, że monitoring itp. Zrobiłan wszystkie hormonalne, wydałam z 400 złoty. Poszłam do innego lekarza uspokoił, że wszystko ok i że owulacja jak najbardziej będzie i żeby działać.
U pierwszego byłam 31.01, u drugiego 14.02. A dzisiaj czekam na drugą bete!

Ja pierwszy cykl staran, za kilka dni planowo miesiączka i już się nastawilam że będę zaczynać od nowa. Już mam w koszyku na allegro testy owulacyjne. Po cichu marzę żeby się udało. Co noc śnią mi się 2 kreski, to już jest męczące. Wczoraj lekko zaklulo mnie kilka razy w podbrzuszu, a ja już myślę że coś jest na rzeczy. Mąż stwierdził że biust mam jakiś większy 😂 i już myśl że może jednak. Ale zobaczymy. Jeszcze kilka dni i wszystko będzie wiadomo. Pozdrawiam was staraczki

Ha, wiem, że nie trzeba od razu zajść, nam się tak dwa razy udało, a trzecie dziecko za drugim podejściem. Zobaczymy jak będzie tym razem.

Wydaje mi się że nie... Ja chodziłam nawet w 4 czy 5 dniu cyklu i mi zawsze mówiła że "jestem w cyklu", co znaczy, że owu się zapowiada... Może sprawdź progesteron pod 7 dni po owu, poniżej 10 świadczy o braku owulacji - tak pisały dziewczyny na forum.

EDIT: właśnie czytam, że dziewczyny pisały, że lekarz stwierdził brak owu a jednak była... Może to faktycznie loteria.....

Ja pierwszy cykl staran, za kilka dni planowo miesiączka i już się nastawilam że będę zaczynać od nowa. Już mam w koszyku na allegro testy owulacyjne. Po cichu marzę żeby się udało. Co noc śnią mi się 2 kreski, to już jest męczące. Wczoraj lekko zaklulo mnie kilka razy w podbrzuszu, a ja już myślę że coś jest na rzeczy. Mąż stwierdził że biust mam jakiś większy [emoji23] i już myśl że może jednak. Ale zobaczymy. Jeszcze kilka dni i wszystko będzie wiadomo. Pozdrawiam was staraczki
Nie chce cie nakręcać, ale moja koleżanka ma 2 dzieci z pierwszego strzału więc wszystko jest możliwe.
Ja też zawsze śnie o dzieciach i ciąży [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Cześć Wszystkim starającym się mam do Was pytanie jako że nie mam z kim na ten temat porozmawiać i nie chwalę się tu tylko prosze o poradę/informację/pocieszenie
19 i 27 lutego zrobiłam test wyszedł pozytywny.
28 lutego dostałam okres... mocny bardzo...
Skończył sie 3. Dalej bolały mnie piersi i ogólenie podbrzusze i zrobiłam test wczoraj i wyszedł pozytywny...
Poszłam do lekarza i powiedział ze nie widzi pęcherzyka... Ostatni okres miałam 27.01
Zrobiłam Bete wyszła 196 mIU/ml.
Czy jest możliwość ze się udało ? Jestem po 6 msc CLO z przerwą od listopada...
Strasznie sie denerwuję i już sama nie wiem co myśleć.

Nie chce cie nakręcać, ale moja koleżanka ma 2 dzieci z pierwszego strzału więc wszystko jest możliwe.
Ja też zawsze śnie o dzieciach i ciąży [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Nie wiem czy jestem dobrym przykładem, ale mi na dwie ciąże udawało się zachodzić w pierwszym cyklu starań. I to nawet nie przy jakiś zwiększonych przytulankach.

reklama
Do góry