reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Cześć! Dziewczyny, które robią testy owulacyjne... wam tak fajnie z dnia na dzień ciemnieje druga kreska, a u mnie od 3 dni taki cień ledwo widoczny. Pomijam juz to, że flo pokazało owu 3 dni temu.
Czy ja coś mogę robić źle?
Mi kalendarzyk też pokazywal że mam owu wcześniej niż naprawdę. Owu na testach pojawiła się 3 dni po tej kalendarzykowej. A mojej przyjaciółce wyszły kilka dni wcześniej

reklama
No muszę ;)
Zupełnie się z tym nie zgadzam ;)
3 ciążę, kilkunastu lekarzy i wszystkimi kieruje ta sama logika :)
Jeśli SKOŃCZYSZ 29 lat to SKOŃCZONYCH masz 29 lat ale LECI 30 - logiczne prawda?
I tak samo z wiekiem ciąży :)
Jeśli obecnie masz 5t4d to SKOŃCZYŁAŚ 5 tydzień ale JESTEŚ w 6tc :)
Ten 5 się skończył 4 dni wcześniej. Też logiczne? Oczywiście.
Jeśli więc Ktoś mnie zapyta " KTÓRY TO tydzień" odpowiadam 11 ale jeśli zapyta "Który tydzień SKOŃCZYŁAŚ" odpowiem 10 :)

@wiola0904 nie każdy więc i nie zawsze ;)
Moi lekarze liczą skończone tygodnie ale wiedzą, który też "leci" i ten mam wpisywany w Kartę Ciąży :) Syna urodziłam 6 dni po terminie i na wypisie zgodnie z prawdą informacja, że poród zakończony w 41tc :)

Laski Gratuluję wszystkich cieni i pięknych Bet :D Sporo Was już na Październikówkach :) Żadna nie chce poczekać na cudowny Grudzień? ;)
Powodzenia!! :)

@Daraa_94 jesteś już coraz bliżej z takimi wynikami :)
Na USG on chyba widział oddzielanie endometrium - to to zacieniowanie dookoła. Może to świadczy o zbliżającej się @. Nie zmienia to faktu, że teraz będzie z górki :D Nie czekaj na maj! :)
Jak kto woli, ja nie mówię że leci mi 30, tylko do ostatniego dnia przed urodzinami mam jeszcze 29 i to najbardziej lubię, może tym cwanym sposobem jestem cały rok dłużej młodsza :D :D :D W sumie niech każdy sobie liczy jak chce.. Mój lekarz co wizytę i tak zapisuje tak jak pokazują aplikacje, czyli np. 6+1, więc tu nie mamy problemu :p

my tez kochamy gory... dlatego ja tak czesto pisze tutaj, ze jak najwiecej wycieczek w gory zalecane, nawet 1 dniowych. czlowiek nabiera swiezosci, ja zawsze mowie, ze po spacerze w gorach mózg mi sie przewietrzyl... a ze mieszkamy w miejscu gdzie jak jest bezchmurne niebo w lato to widac Taterki z daleka, to i spokojniejsza jestem nawet jak sie napatrze. tak naprawde kazde miejsce, ktore sie wspolnie kocha bedzie tym idealnym... i piekne jest to, ze wspomnien nam nikt nie zabierze... a te wspolne chwile sa w zyciu najwazniejsze bo to one pomagaja zwalczyc natlok obowiazkow i rutyne dnia codziennego.
Ty mówisz, że Ci się przewietrzył, a ja że mam pustą głowę. Uwielbiam to uczucie. Oderwanie się od wszystkiego: od problemów, telewizorów, komputerów, telefonów... i tak możesz siedzieć i patrzeć, a głowa jest pusta - kocham!!!!

Widziałam, że pisałyście trochę o swoich związkach, więc też napiszę dwa zdania. Znamy się od zawsze, a zaczęliśmy wspólny związek jak miałam 18,5 😀 w tym roku 1 marca będziemy razem już 12 lat, a po ślubie 9 lat. Zaręczyny były magiczne, w miejscu publicznym na otwarciu fontann... jak w filmie romantycznym.

Kuzwa dziewczyny dobrze że ja tego nie widziałam, bo napewno dzisiaj byłoby dzisiaj Przytulanki z muszla [emoji23][emoji23] Tak romantycznie przy Walentynakach. Coś czuje dzisiaj romans z kibelkiem zamiast z mężem [emoji23][emoji23][emoji2368] To będą cudowne Walentynki [emoji173][emoji173][emoji2961]

Narzekałaś ze nie masz objawów :)

reklama
@wiola0904 wczoraj zrobiłam test owulacyjny i specjalnie zostawiłam go do dzisiaj, żeby zobaczyć jak wyglada po czasie. Zgadzam się z Tobą w 100% - zostawiania tych testów i porównywanie z tymi „świeżo” zrobionymi nie ma absolutnie sensu. Wczoraj był cień, a dzisiaj puuuuusto. Zaznaczam to były OWULACYJNE i sprawdzałam OWULACJE.

Do góry