reklama
locala
Fanka BB :)
Locala, 26 luty [emoji6]
Ciężko wszystko nadrobić, gdy opuści się dzień czy dwa... Gratuluję nowych || .
Może zróbmy listę staraczek, które są jeszcze przed pozytywnym testem wraz z datą (nie)spodziewanej @ ? Będziemy wiedziały ile nas tu jest i jak szybko ubywa.
Mokosza, 10 marca
Daraa_94
No tak mi też powiedział, że @ się zbliża [emoji2368]No muszę
Zupełnie się z tym nie zgadzam
3 ciążę, kilkunastu lekarzy i wszystkimi kieruje ta sama logika
Jeśli SKOŃCZYSZ 29 lat to SKOŃCZONYCH masz 29 lat ale LECI 30 - logiczne prawda?
I tak samo z wiekiem ciąży
Jeśli obecnie masz 5t4d to SKOŃCZYŁAŚ 5 tydzień ale JESTEŚ w 6tc
Ten 5 się skończył 4 dni wcześniej. Też logiczne? Oczywiście.
Jeśli więc Ktoś mnie zapyta " KTÓRY TO tydzień" odpowiadam 11 ale jeśli zapyta "Który tydzień SKOŃCZYŁAŚ" odpowiem 10
@wiola0904 nie każdy więc i nie zawsze
Moi lekarze liczą skończone tygodnie ale wiedzą, który też "leci" i ten mam wpisywany w Kartę Ciąży Syna urodziłam 6 dni po terminie i na wypisie zgodnie z prawdą informacja, że poród zakończony w 41tc
Laski Gratuluję wszystkich cieni i pięknych Bet Sporo Was już na Październikówkach Żadna nie chce poczekać na cudowny Grudzień?
Powodzenia!!
@Daraa_94 jesteś już coraz bliżej z takimi wynikami
Na USG on chyba widział oddzielanie endometrium - to to zacieniowanie dookoła. Może to świadczy o zbliżającej się @. Nie zmienia to faktu, że teraz będzie z górki Nie czekaj na maj!
locala
Dobry pomysł [emoji1787][emoji1787]
A ja chce testować w tłusty czwartek 21. Jak nic nie wyjdzie to chociaż się objem paczkami [emoji2][emoji507][emoji507]
Smerfetka94
Hahahahaha ale w sumie cos w tym jest.Ehhh żeby każda potrafiła tak jak @Smerfetka94 2dpo wiedzieć, że jest w ciąży to byłoby łatwiej
Ja pierwsze myśli, że to może to miałam 3 dpo ale sama w to nie wierzę Dziś kłują jajniki więc siłą rzeczy myśli uciekają w stronę hipotetycznej ciąży ehh zwariuje do 23, czyli najprawdopodobniej terminu @. Pisze najprawdopodobniej bo w tym cyklu owu była raczej wcześniej i liczę też, że cały cykl się skróci przez to.
Ostatnio tez czulam ze to TO mega wczesnie
kasiaa91
Mylisz się. Moi znajomi mieli trzy zarodki, wszystkie zbadane genetycznie, dwa męskie i jeden żeński i sobie decydowali który zarodek ma iść pierwszy.
Nie twierdze że takich praktyk nie ma, twierdze że są w Polsce nielegalne i większość transferów odbywa się bez informowania o płci.
kasiaa91
Mylisz się. Moi znajomi mieli trzy zarodki, wszystkie zbadane genetycznie, dwa męskie i jeden żeński i sobie decydowali który zarodek ma iść pierwszy.
dodatkowo w większości przypadków płci się nie bada (żeby to zrobić w trakcie podziałów przed zarodkowych trzeba usunąć jedną komórkę) , nie mówiąc o tym że wybór jest niezgodny z prawem.
Ostatnia edycja:
HappyBabyMama
Plany to ja tez mam. Już mam gotowy koszyk na Allegro z testami owulacyjnymi i ciążowym, czekam tylko na @ [emoji23]
Życzę ci żebyś nigdy nie musiała zrealizować tego zakupu bo @ nie przyjdzie a ty szybko pobiegniesz do najbliższej apteki po test który wyjdzie pozytywny /)
kasiaa91
Na pewno ustana [emoji4] Napewno nic groźnego[emoji4] będzie dobrze[emoji173]
Dziekuje za wsparcie
reklama
Dwa+Trzy
Czytałam właśnie i myślę skąd taki wniosek 9 dni przed terminem. Ale może właśnie te cienie o tym świadczą. Wg mnie nic przesądzonego bo ja np mam ogromniaste endometrium i też daje taki cień i do dzisiaj przez to nie wiem co z moim krwiakiem :/ bo na jednym sprzęcie to właśnie przerost endo a na innym wielki krwiak :/No tak mi też powiedział, że @ się zbliża [emoji2368]
Ogólnie taka moja natura i endo co miesiąc miałam ciążowe..