reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny, ja juz sama nie wiem. Od 18dc test owu wydawał mi sie pozytywny, dzisiaj zrobiłam (21dc) i pozytywny i to chyba najciemniejszy ze wszystkich. Kiedy szacowac owu? Ze juz byla czy dopiero przede mna?

Hmm ja bym ten z 21dc odczytała jako pozytywny. Ale tez cieżko oceniać jak z kilku dni podobne kreski. U mnie wszystkie kreski były bardzo jasne i tylko raz się pokazała bardzo ciemna.

reklama
Dziewczyny, ja juz sama nie wiem. Od 18dc test owu wydawał mi sie pozytywny, dzisiaj zrobiłam (21dc) i pozytywny i to chyba najciemniejszy ze wszystkich. Kiedy szacowac owu? Ze juz byla czy dopiero przede mna?
Ooo mialam dokladnie tak samo az dwa razy ale w bieżacym cuklu czulam w nocy jak ciagnelo w jajnikach wlasnie po tej najgrubszej kresce- a tak poza tym to cholera wie kiedy ta owulacja byla :D

ja w ogole nie rozumiem fenomenu trzymania testow sprzed kilku dni, po wyschnieciu nigdy nie oddadza realnego widoku to raz a dwa, ze zapewne w instrukcji jest napisane, ze wynik odczytac do jakiegos czasu, a po uplywie tego czasu, test staje sie po prostu niewazny. Nie da sie porownac testu zrobionego dzisiaj z tym z 18dc bo ten z dzisiaj zawsze bedzie mial ciemniejsza kreske. parzac nawet na te wyschniete kreski, ja mysle, ze test w 18 dniu cyklu byl pozytywny choc nie da sie tego ocenic w ten sposob bo test jest kilkudniowy wiec totalnie wyschniety i kreska nie jest rzeczywista w porownaniu z dzisiejsza.

Ale pewnie ta beta może nie przyrastać tak jak trzeba co nie? :( Więc nie wiem po co tak się cieszę :(
Co za nastrój wgl!!! Trzeba sie cieszyc ciaza! Mój ginekolog mi zawsze powtarzal ze na pewne rzeczy wplywu nie mamy- jesli cos ma sie stac to sie stanie nie ma co sie martwic na zapas tym bardziej ze to i tak nic nie da trzeba sie tym stanem cieszyc i miec pozytywne emocje :-)

Wydaje mi się że dziś pozytyw chociaż ja doświadczenia nie mam bo tylko jeden cykl używałam i spróbuję w kolejnym jak w końcu @@ przyjdzie.

Z tego co wiem tak to nie działa. Nie bez powodu mówią że po latach brania antykoncepcji kobieta jest mniej płodna bo ma mniejszą rezerwę jajnikową.
Ja brałam do 20.12, dostałam okres po 28 dniach, w okolicach sylwestra czułam się i wyglądało to już na normalną owulację, okres przyszedł 18.01. W 2 cyklu monitorowałam testami owu i peak LH był 29-30.01
Z bety w 11dpo wynika, że zapłodninie było, zobaczymy czy się utrzyma :)
Brałam tabletki dwa lata non stop, wcześniej z rok przerwy, wcześniej kilka lat - łącznie pewnie w życiu brałam je przez 5-6 lat.

Tabletki mają ten plus, przy wieloletnim stosowaniu, że w wieku 30-35 lat mamy wyższą rezerwę jajnikową niż osoby tabletek nie przejmujące...ot takie przedłużenie płodności :)

reklama
Lekarz Ci zalecił właśnie przez brak owulacji?
Duphaston zalecil na wyregulowanie cykli, inozytol zaczelam sama brac jeszcze przed lekarzem, on polecil mi inofolic combi ale nie zdążyłam wyprobowac . I monitoring lub testy owulacyjne przez 3 miesiace zeby stwierdzic czy owulacja jest, potem mielismy zaczac dzialania w kierunku tej owulacji ale przyszla i tak o to po pierwszym cyklu z owu mamy juz 10tc za soba i 3cm dzidzie :)
Ja juz sie nastawialam na stymulowanie owulacji 🙈

Do góry