reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Masakra... jak to trzeba tych facetów kontrolować na każdym kroku [emoji23][emoji23]
Wodę jak zwierzę [emoji23][emoji23]
Żarcik oczywiście

Pamiętam jak dziś jak Tolo miał miesiąc i był mecz Polska coś tam,nawet mój W który rzadko pije alko kupił sobie piwko, a to taka gorące lato już było że i mi się zamarzyło takie zimniutkie. Mówię mu żeby mi kupił dwa zywce 0%. Kupił mi- jedno wypiłam. Antoś leżał wtedy przy cycku cały czas. Oglądany mecz w przyniósł mi drugie. Upilam szyjkę i nagle czuje jak mi się oczy zamykają, że coś jest nie tak. Ja się patrzę a ono jest zwykłe. Od razu organizm zareagował. Na szczęście Antoś spał wtedy i mogłam odczekać.
W życiu nie pomyślałam że kilka łyków piwa odczuje [emoji6]

reklama
Dziewczyny, mogę prosić o odpowiedź te które brały antykoncepcję. Po jakim czasie wyregulowały wam się cykle i wróciła owulacja? Ja dzisiaj 2 dc, 4 cs. Wiem że pisała tu jedna z was że w czwartym cyklu wróciła jej owulacja. Czy robiłyście monitoring? Ja się w tym cyklu wybieram. Do tego zamówiłam na allegro testy owu. W zeszłym cyklu robiłam tylko do 23 dc a okazuje się że prawdopodobnie miałam owu jeśli wgl to w 25, 26 dc.
Skończyłam brać anty na początku listopada i taka pierwsza mocno odczuwalna miałam w grudniu. W styczniu przy okazji wizyty owu potwierdzona USG u ginekologa więc w sumie cykl się wyregulował (31dni) od razu po odstawieniu. Brałam tabletki 12lat.

Dziewczyny, mogę prosić o odpowiedź te które brały antykoncepcję. Po jakim czasie wyregulowały wam się cykle i wróciła owulacja? Ja dzisiaj 2 dc, 4 cs. Wiem że pisała tu jedna z was że w czwartym cyklu wróciła jej owulacja. Czy robiłyście monitoring? Ja się w tym cyklu wybieram. Do tego zamówiłam na allegro testy owu. W zeszłym cyklu robiłam tylko do 23 dc a okazuje się że prawdopodobnie miałam owu jeśli wgl to w 25, 26 dc.

Ja brałam do 20.12, dostałam okres po 28 dniach, w okolicach sylwestra czułam się i wyglądało to już na normalną owulację, okres przyszedł 18.01. W 2 cyklu monitorowałam testami owu i peak LH był 29-30.01
Z bety w 11dpo wynika, że zapłodninie było, zobaczymy czy się utrzyma :)
Brałam tabletki dwa lata non stop, wcześniej z rok przerwy, wcześniej kilka lat - łącznie pewnie w życiu brałam je przez 5-6 lat.

Tabletki mają ten plus, przy wieloletnim stosowaniu, że w wieku 30-35 lat mamy wyższą rezerwę jajnikową niż osoby tabletek nie przejmujące...ot takie przedłużenie płodności :)

Mi w 5cs ale bralam duphaston i inozytol 4g wiec nie wiem czy to nie one pomogly

Dziewczyny, ja juz sama nie wiem. Od 18dc test owu wydawał mi sie pozytywny, dzisiaj zrobiłam (21dc) i pozytywny i to chyba najciemniejszy ze wszystkich. Kiedy szacowac owu? Ze juz byla czy dopiero przede mna?

Załączniki

• IMG_20200211_171341.jpg
    IMG_20200211_171341.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 94
Dziewczyny, ja juz sama nie wiem. Od 18dc test owu wydawał mi sie pozytywny, dzisiaj zrobiłam (21dc) i pozytywny i to chyba najciemniejszy ze wszystkich. Kiedy szacowac owu? Ze juz byla czy dopiero przede mna?
Jeszcze się nie znam Ale mi to wygląda na pozytyw dopiero dziś, tamte jednak były deko jaśniejsze.

reklama
Do góry