reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Trudno powiedziec jak to z tym progiem jest ale nie ma co gdybać i rozmyślać [emoji6] Jeden gin każe odstawiać i czekać na @ a
Mi lekarz zawsze mówił żebym brała luteinę do momentu dostania @ bo ja mam tak że mimo brania progesteronu @ dostaje nie hamuje mi go.
Każdy lekarz inny każe jeść do samego końca, czyt do wyniku bety 14 dpo.
Każdy lekarz inaczej a jednak może to mieć duże znaczenie jeśli ja mam problemy z zajściem... Macie rację! Mam nadzieję, że mnie dziś wcisną!

Swoją drogą fakt - kiedyś dostawałam @ nawet w trakcie brania duphastonu, więc mi też nie blokował. Może to moje odstawianie powodowalo @ a ciąża by byłatylko był za duży szok dla organizmu :( Skoro swojego proga miałam 24 dc prawie 20, plus duphastonowy to nagle odstawić to duży szok i może wywołać krwawienie...

reklama
Hm... Piszecie o Duphastonie... U mnie w ostatnim cyklu tak bylo.. dopiero 5 dzien brania Dupka a tu @ .. Bylam mocno zdziwiona ale lekarz nic niepokojącego nie zauważył . Tylko powiedzial ze tak czasem może sie zdarzyc ..

Hm... Piszecie o Duphastonie... U mnie w ostatnim cyklu tak bylo.. dopiero 5 dzien brania Dupka a tu @ .. Bylam mocno zdziwiona ale lekarz nic niepokojącego nie zauważył . Tylko powiedzial ze tak czasem może sie zdarzyc ..
No tak ja też tak kiedyś miałam. To chyba po prostu cykl się skraca wtedy. Czyli jak widać duphaston nie wpływa na przedłużenie cyklu - jak ma być to będzie. Może lepiej byłoby żebym brała do wtorku/środy a nie odstawiała.

Że chyba owu będzie szybciej :O Ja bym zbadała jeszcze FSH. Stosunek tych dwóch hormonów jest ważny. Pomaga w diagnostyce PCOS
Fsh w normie
1581072024832.jpeg

Hejka dziewczyny, u mnie dziś 37 dc, ostatni test robiłam we wtorek wieczorem i biel, kolejny zrobię jutro rano, jeśli do wtorku nie dostanę okresu to idę do gina. To będzie 41 dc [emoji51]

Melduję się w 26dc i 9dpo😊
Piszecie o zawrotach głowy i tak sobie myślę, bo jakieś 3 dni po owu od samego rana męczyły mnie okropne zawroty głowy, mdłości, ból głowy, przez kilka godzin dosłownie leciałam z nóg a po tych kilku godzinach wszystko przeszło jak ręką odjął🤷‍♀️ no i w sumie nadal zdarzają mi się lekkie zawroty głowy, więc zaczynam się zastanawiać, czy może być coś na rzeczy🤔
A tak poza tym, to trzymam kciuki za wszystkie testujace w weekend, każde Wasze II kreseczki i wysokie bety cieszą jakby były moje własne😘

Melduję się w 26dc i 9dpo😊
Piszecie o zawrotach głowy i tak sobie myślę, bo jakieś 3 dni po owu od samego rana męczyły mnie okropne zawroty głowy, mdłości, ból głowy, przez kilka godzin dosłownie leciałam z nóg a po tych kilku godzinach wszystko przeszło jak ręką odjął🤷‍♀️ no i w sumie nadal zdarzają mi się lekkie zawroty głowy, więc zaczynam się zastanawiać, czy może być coś na rzeczy🤔
A tak poza tym, to trzymam kciuki za wszystkie testujace w weekend, każde Wasze II kreseczki i wysokie bety cieszą jakby były moje własne😘
3 dpo to trochę wcześnie na objawy, komórka jajowa jest wtedy jeszcze w jajowodzie, ale w sumie wszystko jest możliwe :D Każdy organizm jest inny!

3 dpo to trochę wcześnie na objawy, komórka jajowa jest wtedy jeszcze w jajowodzie, ale w sumie wszystko jest możliwe :D Każdy organizm jest inny!
No właśnie wiem, że to za wcześnie i pewnie zle samopoczucie było spowodowane czymś zupełnie innym.
Jednak bardziej mnie zastanawiają te aktualne zawroty głowy. Ogólnie nie należę do osób wyszukujacych sobie objawy, bo zbyt często już mnie oszukały, więc jestem w tym ostrożna😉 ale nadzieja, wiadomo jest

reklama
No właśnie wiem, że to za wcześnie i pewnie zle samopoczucie było spowodowane czymś zupełnie innym.
Jednak bardziej mnie zastanawiają te aktualne zawroty głowy. Ogólnie nie należę do osób wyszukujacych sobie objawy, bo zbyt często już mnie oszukały, więc jestem w tym ostrożna😉 ale nadzieja, wiadomo jest
9 dpo to już może być to :) Ja jestem 10 dpo i to samo :)

Do góry