reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Jestem załamana. Przez przeszło pół roku przygotowywałam się do rozpoczęcia starań, od sierpnia się staramy, wg ówczesnego ginekologa wszystko było ok., w grudniu cykl wydłużył mi się z 31 do 42 dni i postanowiłam iść do innego. Jestem po wizycie i mam podejrzenie pcos oraz, ze cykl był bezowulacyjny... A miałam dwie wyraźne krechy na testach owulacyjnych. Beczę i mam wrażenie, że skończy się to tak że nie doczekam się tego upragnionego dziecka.

Głowa do góry!

Mi też jest teraz ciężko i też mam już wiele miesięcy starań, też wyczekiwałam pół roku i ciągle dupa.
Z PCOS kobiety też rodzą, wiec to żadne myślę ograniczenie, po prostu trzeba trzymać rękę na pulsie.

Mam nadzieje, że sie wszystko u ciebie poukłada!

Trzymaj się ciepło i wiele, wiele siły dla Ciebie!

Starania są cholernie trudne :(, wkurzające, rozwalają szyk dnia, życie - mimo, że nie powinno tak być...

reklama
Też Was tak strasznie po owulacji bolą piersi? Dziś mam 17 dzień, 3-4 dni po owulacji i generalnie od owulacji tak mnie bolą sutki, że aż sprawdzałam czy nie mam tam siniaka jakiegoś :p piątek, sobota same sutki a teraz przechodzi na całe piersi... auć!

Ty to chyba chcesz mieć trojaczki
emoji23.png
Jak to przy poniedzialku- humor taki se, ale właśnie się poprawił :D szefunio dopiero będzie za 1,5tygodnia w firmie więc juhuuuu! :D:D kota nie ma, myszy harcują :D

pytanie z serii tych głupich:
czy owu może być szybciej niż w kalendarzyku pokazuje? bo to że może być później to wiem, ale żeby szybciej była?
Witaj :) napiszę jak to było u mnie, moja pierwsza i druga ciąża była wielkim szokiem, bo przecież w dni płodne czyli w połowie cyklu zawsze się zabezpieczaliśmy a jednak jakoś się udawało. Po kilku latach postanowiliśmy starać się o kolejne dziecko... i szok bo staraliśmy się 8 miesięcy zawsze w czasie dni płodnych i nic. Poszłam do ginekologa w 7 dniu cyklu, dwa dni po okresie a lekarz mi mówi że mam owulację 😂 ja ogólnie zawsze miałam dużo śluzu ale teraz wiedziałam jakim cudem zaszłam w dwie poprzednie ciąże 😋 w kolejnym cyklu już się udało ale niestety poroniłam. Odczekalismy jeden cykl i jestem w ciąży :) także moja rada taka, dla pewności co dwa dni przez cały cykl :) trzymam kciuki!

Hej dziewczyny mogę dołączyć do Was? Udało mi się zajść w ciążę niestety nie trwała długo z daty ostatniej miesiączki 6tc. Poronilam w zeszły wtorek kilka godzin po skanie na którym nic nie było widac. Beta wynosiła 80 😞Mieszkam w Anglii nawet nie kazali mi przyjśc sprawdzić czy się oczyściłam czy nie ale przestałam już krwawić. Zastanawiam się czy możemy starać się już teraz czy jednak poczekać na @..

reklama
Do góry