reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
No niestety... :oo: Paskudny luty czas start. Może w połowie lutego przylezie okres... :oo: o ile znów Luteina nie namota...

Startujemy od poniedziałku z Luteiną 🧘‍♀️
A jak z tą luteina jest? Ile po odstawieniu powinna pojawić się @ ? Od 16dc przez 10dni mam brać po dwie tabletki wieczorem pod język jeśli ciąży by nie było to się zastanawiam się nie zmieni to długości cyklu?

A jak z tą luteina jest? Ile po odstawieniu powinna pojawić się @ ? Od 16dc przez 10dni mam brać po dwie tabletki wieczorem pod język jeśli ciąży by nie było to się zastanawiam się nie zmieni to długości cyklu?

Generalnie w ciągu 7 dni powinna się pojawić, ale u mnie z reguły trwa to 2 dni. Plus taki, że cykle krótkie póki co 😔
Długość cyklu powinna być ta sama, bo Luteina reguluje cykle.

Też mam takie zalecenia.

Mój dzisiejszy test 12 dpo też biały. W dodatku czuje się jak przed @. I tu pytanie do dziewczyn które były lub są w ciąży. Czy zanim dowiedziałyście się o swoich ciążach miałyście objawy zbliżającej się @? Wiem, wiem organizm każdej z nas jest inny ale zastanawiam się czy jest jeszcze dla mnie nadzieja [emoji53]
Ja miałam ból jeden dzień przed okresem, taki właśnie jak okresowy, tylko nie w całym podbrzuszu tylko tak jakby na środku, plus na jednym z cycków pojawiła mi się żyła niebieska, i o dziwo jak zawsze przed okresem wychodzą mi wypryski, tak wtedy nie miałam. To by było na tyle z tych objawów 🤔 zawsze myślałam że będzie ich więcej, a jak czułam ten ból brzucha to właśnie szykowałam się na okres 🤗

Została mi jeszcze jedna dawka duphastonu. We wtorek powinnam dostać @. Dzisja boli mnie brzuch tak falami i miałam brudny śluz... Czy która też tak miała? Wcześniej mi się to nie zdarzylo i nie czuję się jak na okres. Zastanawiam się czy to nie np. Implantacja??

Aaaahh i w tym cyklu z prawej strony Ci idzie.. shit [emoji51]

@wesola_aga Ja poraz kolejny ci to napisze- nie powinnaś przerywać starań bo jajeczkowanie po złej stronie. Ja w ostatnia ciaze zaszłam z lewego jajnika a był w prawym jajowodzie. Jest to jaknajbardziej możliwe. Komórka jajowa jest wypuszczana do „próżni” a stamtąd przejmują ja jakowody, naczęściej najbliższy ale nie jestbto reguła. To działa na zasadzie chemi, przyciągania. Mama ginekolog o tym pisze. Staraj się co miesiąc nawet jak masz po złej stronie. Taka moja rada. Mam tez jeden jakowod i każdy lekarz mi mówi ze mam się starac w każdym cyklu, nie czekać na jajeczkowanie po
Dobrej stronie.

reklama
Do góry