reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Witam się z Wami w 1dc. W prawdzie tak jak wcześniej pisałam po progesteronie w 21dc wiedziałam, że nic z tego. Mimo wszystko 21 cykl starań nie działa na mnie dobrze.

reklama
Witam się z Wami w 1dc. W prawdzie tak jak wcześniej pisałam po progesteronie w 21dc wiedziałam, że nic z tego. Mimo wszystko 21 cykl starań nie działa na mnie dobrze.
Kurde przykro mi 😭przepraszam, że pytam ale czy znasz przyczynę czemu się nie udaje? Słabe nasienie, niedrożność jajowodów? Problemy hormonalne? Czy teoretycznie jest u was ok a i tak się nie udaje?

Mój dzisiejszy test 12 dpo też biały. W dodatku czuje się jak przed @. I tu pytanie do dziewczyn które były lub są w ciąży. Czy zanim dowiedziałyście się o swoich ciążach miałyście objawy zbliżającej się @? Wiem, wiem organizm każdej z nas jest inny ale zastanawiam się czy jest jeszcze dla mnie nadzieja [emoji53]
Ja nie mam ani objawów zbliżającej się @ nigdy, a co za tym idzie w ciąży w terminie miesiączki też czuję się zupełnie normalnie.. ale czytałam, że objawy @ i ciąży się pokrywają 😉

Gorzej jak się ma nieregularne cykle i nie wiadomo kiedy powinien być okres ani kiedy owu była, a może nie było [emoji51][emoji848]
ja powiem co mi powiedziala moja pani ginekolog :) poszlam do niej i mowie szczerze, pani doktor, wiem kiedy powstal nasz dzidzius, martwie sie bo pilismy wtedy winko z moim P., do tego do dnia testowania zdarzalo mi sie wypic a to lampke winka a to piwko ( w porywach do 3), w zasadzie dowiedzialam sie o ciazy bo wlasnie piwo mi nie smakowalo a smakoszem chmielu jestem wybitnym [emoji23] [emoji23] [emoji23] powiedziala mi wtedy, ze nie mam sie o co martwic, zasmiala sie, ze 70% dzieciaczkow powstaje wlasnie po spozyciu alkoholu w mniejszych badz wiekszych ilosciach i gdyby brac ten czynnik pod uwage to dzieci nie rodzilyby sie wcale :D powiedziala rowniez o zasadzie wszystko albo nic. tlumaczyla, ze od dnia kiedy powinna przyjsc @ lepiej unikac alkoholu lub zrezygnowac z niego calkiem jesli potwierdzimy ciaze. Mysle ze nie ma co popadac w paranoje. Lampka czy 2 winka zwlaszcza przed @ na pewno nie zaszkodza. Ja zrezygnowalabym na Twoim miejscu z picia mocnego alkoholu wysoko % bo wiadomo, ze lepiej dmuchac na zimne. Sama od dnia kiedy zobaczylam cien cienia na tescie, nawet nie powachalam alkoholu i nie zamierzam probowac nawet łyka (po co sobie wkurw**ć watrobe lampka wina [emoji16][emoji23][emoji23]) choc rozmawialam z wieloma lekarzami, ktorzy nie widza problemu w wypiciu lampki wina czy szklanki piwa od czasu do czasu. Wiadome jest, ze alkohol szkodzi ale nikt nie wie w jakich ilosciach tak naprawde. Podobnie jest z papierosami. Niektore kobiety pala cala ciaze i dzieciatko rodzi sie zdrowe.

reklama
Do góry