reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Witam się z Wami w 1dc. W prawdzie tak jak wcześniej pisałam po progesteronie w 21dc wiedziałam, że nic z tego. Mimo wszystko 21 cykl starań nie działa na mnie dobrze.

reklama
Witam się z Wami w 1dc. W prawdzie tak jak wcześniej pisałam po progesteronie w 21dc wiedziałam, że nic z tego. Mimo wszystko 21 cykl starań nie działa na mnie dobrze.
Kurde przykro mi 😭przepraszam, że pytam ale czy znasz przyczynę czemu się nie udaje? Słabe nasienie, niedrożność jajowodów? Problemy hormonalne? Czy teoretycznie jest u was ok a i tak się nie udaje?

Mój dzisiejszy test 12 dpo też biały. W dodatku czuje się jak przed @. I tu pytanie do dziewczyn które były lub są w ciąży. Czy zanim dowiedziałyście się o swoich ciążach miałyście objawy zbliżającej się @? Wiem, wiem organizm każdej z nas jest inny ale zastanawiam się czy jest jeszcze dla mnie nadzieja [emoji53]
Ja nie mam ani objawów zbliżającej się @ nigdy, a co za tym idzie w ciąży w terminie miesiączki też czuję się zupełnie normalnie.. ale czytałam, że objawy @ i ciąży się pokrywają 😉

Gorzej jak się ma nieregularne cykle i nie wiadomo kiedy powinien być okres ani kiedy owu była, a może nie było [emoji51][emoji848]
ja powiem co mi powiedziala moja pani ginekolog :) poszlam do niej i mowie szczerze, pani doktor, wiem kiedy powstal nasz dzidzius, martwie sie bo pilismy wtedy winko z moim P., do tego do dnia testowania zdarzalo mi sie wypic a to lampke winka a to piwko ( w porywach do 3), w zasadzie dowiedzialam sie o ciazy bo wlasnie piwo mi nie smakowalo a smakoszem chmielu jestem wybitnym [emoji23] [emoji23] [emoji23] powiedziala mi wtedy, ze nie mam sie o co martwic, zasmiala sie, ze 70% dzieciaczkow powstaje wlasnie po spozyciu alkoholu w mniejszych badz wiekszych ilosciach i gdyby brac ten czynnik pod uwage to dzieci nie rodzilyby sie wcale :D powiedziala rowniez o zasadzie wszystko albo nic. tlumaczyla, ze od dnia kiedy powinna przyjsc @ lepiej unikac alkoholu lub zrezygnowac z niego calkiem jesli potwierdzimy ciaze. Mysle ze nie ma co popadac w paranoje. Lampka czy 2 winka zwlaszcza przed @ na pewno nie zaszkodza. Ja zrezygnowalabym na Twoim miejscu z picia mocnego alkoholu wysoko % bo wiadomo, ze lepiej dmuchac na zimne. Sama od dnia kiedy zobaczylam cien cienia na tescie, nawet nie powachalam alkoholu i nie zamierzam probowac nawet łyka (po co sobie wkurw**ć watrobe lampka wina [emoji16][emoji23][emoji23]) choc rozmawialam z wieloma lekarzami, ktorzy nie widza problemu w wypiciu lampki wina czy szklanki piwa od czasu do czasu. Wiadome jest, ze alkohol szkodzi ale nikt nie wie w jakich ilosciach tak naprawde. Podobnie jest z papierosami. Niektore kobiety pala cala ciaze i dzieciatko rodzi sie zdrowe.

reklama
Do góry