Wesoła_Aga
Fanka BB :)
Została mi jeszcze jedna dawka duphastonu. We wtorek powinnam dostać @. Dzisja boli mnie brzuch tak falami i miałam brudny śluz... Czy która też tak miała? Wcześniej mi się to nie zdarzylo i nie czuję się jak na okres. Zastanawiam się czy to nie np. Implantacja??
Ja miałam coś takiego jak zwiastowało okres. Ale pewnie różna może być przyczyna
@wesola_aga Ja poraz kolejny ci to napisze- nie powinnaś przerywać starań bo jajeczkowanie po złej stronie. Ja w ostatnia ciaze zaszłam z lewego jajnika a był w prawym jajowodzie. Jest to jaknajbardziej możliwe. Komórka jajowa jest wypuszczana do „próżni” a stamtąd przejmują ja jakowody, naczęściej najbliższy ale nie jestbto reguła. To działa na zasadzie chemi, przyciągania. Mama ginekolog o tym pisze. Staraj się co miesiąc nawet jak masz po złej stronie. Taka moja rada. Mam tez jeden jakowod i każdy lekarz mi mówi ze mam się starac w każdym cyklu, nie czekać na jajeczkowanie po
Dobrej stronie.
A dasz mi gwarancje, że to jajeczko nie utknie w zatkanym jajowodzie i nie rozwinie się ponowna ciąża pozamaciczna? nie bez powodu w większości szpitali od razu usuwają jajowód...
A mi mój mówi by się nie starać...
Dla mnie też ryzyko ponownej pozamacicznej jest zbyt duże.
Może Ty masz niedrożność z innego powodu - nie wiem, bo nie pamiętam