reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Ja jak się starałam o pierwszego bąbla to po 4cyklu staran kupiłam i udało się za pierwszym razem z tym żelem.. Tylko się zastanawiam czy to aby na pewno jego zasługa 🙈
w Anglii bardzo duzo osob poleca cala serie. mi bardzo pasowaly witaminy. chociaz bralam krotko to widzialam poprawe w cerze, wlosach, paznokciach i samopoczuciu... a testowalam troche witamin na sobie :D mysle, ze nawet jelsi nie pomoze, to raczej nie zaszkodzi. plus tych suplementow produkowanych na Wyspach jest taki, ze kazda tabletka dopuszczona do obrotu jest przebadana a u nas w Pl, niestety mozna sobie otworzyc fabryke produkcji suplementow i wpisac sklad jaki sie chce, jak sie uda i nie przeprowadza kontroli to latwo mozna zostac milionerem :D

Powiedzcie czy zawsze przy owulacji cos czujecie, niby test wyszedl ze pradopodobnie jutro bedzie ale znowu nic nie czuje ja ogolnie nie czuje czy mam owu a jakto jest u was zawsze cos czujecie?
Ja czuję. U mnie to takie kłucie jajnika, zazwyczaj przechodzi też do pachwiny. Trwa zazwyczaj jeden dzień. Ciężko wtedy się zmienia pozycję, bo wtedy najbardziej czuje ;) no a kilka dni wcześniej pojawia sie sporo sluzu więc po tym też wiem, ze owu już blisko.

Co do żelaza
Ja bralam przed ciaza podobna mieszanke witamin skimponowana przez siebie:) wlasnie duzo witamin ma.w sobie zelazo a chyba w 1 trymestrze nie jest zalecsne jak ktos nie ma niedoborow, ja badalam i mam zelazo wysoko w normie
Co do żelaza, to z tych preparatów wchłania się niewiele, ale w sumie zawsze można sobie dobrać takie, żeby go nie miały ☺️

Masz rację ale ja chyba rozumiem co czuje @Mrufka®®® . Myślę, że łatwo się mówi, żeby się nie poddawać jak już się jest w tej wymarzonej ciąży a jak się kobieta nadal stara i kolejny cykl jest nieudany to nie zawsze myśli się tak optymistycznie. Ja co jakiś czas (a konkretnie to co miesiąc jak dowiaduje sie, że w kolejnym cyklu znowu nic) też mam gorsze dni i kryzys jakiś a staramy się krótko. Nie wiem jak to bedzie jak przyjdzie mi się starać rok czy dluzej. Nie wiem czy psychicznie to udźwignę.
Ja przywolalam @ seksem.
To mój 13 cykl czyli w moim przypadku 1…5 roku.
Może dziś przycisnę męża żeby mnie odetkał 🙈
Zapisałam się do mojego gina od niepłodności. Powiem mu że ma już natychmiast coś zadziałać :D

reklama
Do góry