reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

U super :) a są jakieś kompleksowe witaminy? Mój ma strach przed białym fartuchem i tabletkami :/ chciałabym zaaplikować mu tak prozdrowotnie wszystko w jednej pigułce :p
Jest baaardzo dużo tych preparatów, więc w aptece na pewno coś polecą ☺️ Profertil ma bardzo dobre opinie,ale jest też drogi niestety..

reklama
Mi tez sie piguły kończa. Bedzie trzeba cos zamowic w przyszlym tygodniu.... w pierwszej bralam prenatal ale jakos mi nie podchodzil... tzn raz a konkretnie podszedl.. od tamtej pory nie popijam tabletek herbata [emoji23]

Dziewczyny A czy któraś poza mną próbowała jeszcze tego żelu?
ja probowalam... jest cala seria tego, jest zel, sa takie ampulki z lubrykantem, ktory wprowadza sie do pochwy na jak dobrze pamietam 15 minut przed stosunkiem i witaminy z tej samej serii. mieszkalam w Uk i tam maja naprawde dobre opinie, czesto sa polecane przez polozne... niestety stosowalam tylko do wyczerpania opakowan bo pozniej wrocilismy do Pl...

A jakie polecasz dla kobiet w ciazy dla 1 trymestru? Wlasnie koncze mama dha premium plus i nie wiem co teraz kupic :)
Omegamed Optima forte (drogi ale dobry), ja sama brałam w poprzedniej ciąży pregne plus, a później w drugim trymestrze prenatal Duo.. Szczerze większość tych preparatów jest ok, bo przede wszystkim powinno się dobrze odżywiać, a witaminy mają uzupełniać niedobory ;)

Testujące - w instrukcjach testu jest napisane, że po 3 czy iluś tam minutach nie zwracać uwagi na to, czy kreska sie pojawia czy nie. No i żeby robić test z porannego moczu,ze wzgledu na duże stężenie hormonów. Nie dajmy się zwariować:)
My to wiemy [emoji846]
Psychoza wygrywa niestety [emoji6]

Także spokojnie możesz kontynuować tę ☺️ Ja teraz biorę osobno kwas foliowy+Wit.B6+Wit.B12+Wit.D 😉
Ja bralam przed ciaza podobna mieszanke witamin skimponowana przez siebie:) wlasnie duzo witamin ma.w sobie zelazo a chyba w 1 trymestrze nie jest zalecsne jak ktos nie ma niedoborow, ja badalam i mam zelazo wysoko w normie

ja probowalam... jest cala seria tego, jest zel, sa takie ampulki z lubrykantem, ktory wprowadza sie do pochwy na jak dobrze pamietam 15 minut przed stosunkiem i witaminy z tej samej serii. mieszkalam w Uk i tam maja naprawde dobre opinie, czesto sa polecane przez polozne... niestety stosowalam tylko do wyczerpania opakowan bo pozniej wrocilismy do Pl...

Ja jak się starałam o pierwszego bąbla to po 4cyklu staran kupiłam i udało się za pierwszym razem z tym żelem.. Tylko się zastanawiam czy to aby na pewno jego zasługa 🙈

reklama
Mi tez sie piguły kończa. Bedzie trzeba cos zamowic w przyszlym tygodniu.... w pierwszej bralam prenatal ale jakos mi nie podchodzil... tzn raz a konkretnie podszedl.. od tamtej pory nie popijam tabletek herbata [emoji23]
Też mi się kończą. Obecnie kończy mi się Pregna Plus. W pierwszej ciąży brałam Duphavit Pregna.

Do góry