reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dokładnie ja też wolałbym pracować bo jestem pierwszy dzień w domu i już na głowę dostaje. Ale niestety nie będę siebie i dziecka! Jet mi okropnie niedobrze, spać mi się chce, jestem nie do życia i mdłości o bleeee ... zmuszam by zjeść choć kawałek chleba z masłem [emoji32]
@M@lly
To nie ten etap jeszcze u niej by można było potwierdzić ciąże, Ale była na becie przecież, to jest już miarodajny wynik. Ma dźwigać w pracy na poczcie?? No błagam! Należy jej się jak psu karma.
Trochę za bardzo uogólniasz moim zdaniem. Każda kobieta ma prawo się czuć inaczej i widocznie Verona nie czuje się na tyle dobrze by pracować.

Ja u siebie mam nocne dyżury po 12 h i co też mam pracować? (to niezgodne z kodeksem pracy) W ogóle to ciężarna z tego co czytałam może pracować dziennie jedynie 8 h! A tu Verona miała 10 aż.
Po za tym u mnie jest kontakt z pacjentami, którzy mają iks zakażań wirusowych, bakteryjnych i też mam to wdychać, bo się dobrze czuje?? ;)

L4 to kwestia bardzo indywidualna i raczej mało kto tu myśli o wygodzie. Ja bym wolała pracować, bo bym była czymś zajęta, ale nie zawsze można sobie na to pozwolić w ciąży.

Tyle że nie mam przepisu, robię tak na oko :p Ale kotlety takie jak z tego przepisu a sos robię standardowy, bulion śmietana i szczypiorek.

w ogole nie dopuszczaj do siebie zlych mysli a komentarze o tym ile rzeczy moze sie wydarzyc omijaj szerokim lukiem. kurde, z takim podejsciem to ja na ulice nie wyjde bo mama opowiada ze 25 lat temu niedaleko domu auto potracilo sasiada. bez przesady! Verona bedziesz zajebista mamuśką! a ciaza zleci Ci nudnie i spokojnie! bedzie dobrze! masz jakies preferencje co do plci?
Nie dopuszczam żadnych złych myśli [emoji4] staram się tego nie robić. Będzie dobrze. Czuje to! Tak jak miałam nosa do tej ciąży, choć po naszych 2 boboseksach myślałam że może się nie udać Ale się udało [emoji4] Co do tego coś wcześniej pisałaś o lekarzu. Kazał zadzwonić za tydzień wtedy się umówimy. Bo jutro mam dzień spodziewanej @ ( trochę mnie martwi ten brzuch że boli jakby maila przyjść Ale jak się zagniezdzilo to chyba już nie przyjdzie?) Więc w czwartek zaczynam 5 tydz. Także za tydzień będzie 6 tydzień. On zakłada kartę ciąży jak już jest pęcherzyki ciążowy. Tak miała kumpela. Więc myślę że jutropojde do rodzinnego wezmę zwolnienie na tydzień A później pójdę do giną [emoji4] Ogólnie to jeżeli chodzi o płeć to mi jest to obojętne, naprawdę. Byle jak wszystko było w porządku [emoji4] A mąż wiadomo chce syna, bo z córeczką męczy oglądać nie będzie i w piłkę też nie pogra [emoji4][emoji23]

Też właśnie tak myślę. [emoji4][emoji7] Dlatego optymizm pełna para [emoji7] ps. A z tym razem to ki schizy teraz robiłaś bo mój sąsiad ostatnio bardzo pije, kurde żeby mnie nie wysadzil kiedyś [emoji23][emoji23][emoji23]
Veronka stać się może nawet jak w łóżku będziemy leżeć bo u sąsiada gaz pierdyknie. Takie gdybanie... Jakby każdy miał myśleć co się może stać złego to życie byłoby nie do wytrzymania[emoji8]

Ola... weź proszę Cię! Ale mam skala teraz [emoji32][emoji32][emoji32][emoji23][emoji23][emoji23]
Tyle że nie mam przepisu, robię tak na oko [emoji14] Ale kotlety takie jak z tego przepisu a sos robię standardowy, bulion śmietana i szczypiorek.

reklama
Cierpliwość mam, to też muszę przyznać:D
A czy ginekolog może zrobić mi test ciążowy? Wiem, że to może głupie pytanie, ale zawsze mnie to ciekawi :D
Czuje jak mnie lekko ćmi podbrzusze, więc coś czuję, że dzisiaj ginekolog mi powie, że wszystko się przygotowuje na miesiączke.

Nie sądze, by zrobił Ci test ;) on jest od innego rodzaju badań :p

Jak myslicie, czy jak pojde dzisiaj na betę, 10dpo, 3 dni przed spodziewanym okresem, to juz moze cos wykryc?

Wstrzymaj się 3 dni i będzie pewność :)

Do góry