reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

@M@lly
To nie ten etap jeszcze u niej by można było potwierdzić ciąże, Ale była na becie przecież, to jest już miarodajny wynik. Ma dźwigać w pracy na poczcie?? No błagam! Należy jej się jak psu karma.
Trochę za bardzo uogólniasz moim zdaniem. Każda kobieta ma prawo się czuć inaczej i widocznie Verona nie czuje się na tyle dobrze by pracować.

Ja u siebie mam nocne dyżury po 12 h i co też mam pracować? (to niezgodne z kodeksem pracy) W ogóle to ciężarna z tego co czytałam może pracować dziennie jedynie 8 h! A tu Verona miała 10 aż.
Po za tym u mnie jest kontakt z pacjentami, którzy mają iks zakażań wirusowych, bakteryjnych i też mam to wdychać, bo się dobrze czuje?? ;)

L4 to kwestia bardzo indywidualna i raczej mało kto tu myśli o wygodzie. Ja bym wolała pracować, bo bym była czymś zajęta, ale nie zawsze można sobie na to pozwolić w ciąży.
Zgadzam się max 8 godzin dziennie i nie w nocy. Sama podpisywałam ostatnio taki papier w pracy.

reklama
No właśnie placki czy kotlety? Daj przepis na kotlety bo znam tylko jeden a czemu nie mieć dwóch :D
I masz na takie z chrupiącą skórką z pysznym środeczkiem z jeszcze pyszniejszym sosem z majerankiem?
Rety jak ja bym je jadła.. Tylko nigdy nie robiłam a teraz mąż mnie "obsługuję" więc nie wiem czy ogarnie ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny proszę... Nie nawracajcie mnie negatywnie... Ja chce myśleć że będzie wszystko ok. U mnie w rodzinie nigdy żadnych Poronina nie było, nie mówię że ja nie mów być pierwsza Ale chce myśleć pozytywnie A negatywne myśli odpychac [emoji4]
Odpychaj, nie czytaj i nie nakręcaj się :) Pozytywne myślenie to podstawa a piszę Ci to ja - wieczna pesymistka haha Właściwie realistka z nutką pesymizmu ;)

Kreski niestety nie widzę, za to nasuwa mi się czytając Twoje objawy inna myśl...zaden lekarz nie sugerował Ci endometriozy?
O tym samym ciagle mysle... mam praktycznie każdy objaw, bolesne bardzo bolesne miesiączki, bóle podczas stosunku i po stosunku, plamienia po okresie bóle miednicy ogólne bóle macicy w ciągu miesiaca... byłam w klinice w Anglii lekarze stwierdzili ze zrobili mi badania na endometriozę-nie robiąc ich, bo z tego co wirm nie można stwierdzić tej choroby po przez badanie krwi bądź usg... koniec końców powiedzieli ze napewno nie mam endometriozy, byłam leczona tutaj 3 lata, z własnej głupoty i dużego zaufania do nich straciłam 3 lata tak naprawdę bo mogłam już poleciec do Polski prywatnie bądź pójść prywatnie tutaj do Polskiego ginekologa, a chodziłam do nich i wierzyłam im na słowo na sam koniec powiedzieli ze jestem zdrowa ale co tu dużo mówić jak powiedziałam lekarzowi ze mam tak bolesne miesiączki ze mnie wygina i nie mogę spac w nocy przez pierwsze 2 dni okresu to powiedzial „to dobrze” wiec szkoda gadać naprawdę 😕😕😕 w lutym jade do polskiego gina powiem mu o moim podejrzeniu endometriozy zobaczymy co powie... no i główny objaw brak ciąży ☹️

reklama
Do góry