reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Teraz na zwolnieniu masz więcej czasu żeby poprawiać złe słowa w tekście [emoji87] plissssssss [emoji16]
Dziewczyny proszę... Nie nawracajcie mnie negatywnie... Ja chce myśleć że będzie wszystko ok. U mnie w rodzinie nigdy żadnych Poronina nie było, nie mówię że ja nie mów być pierwsza Ale chce myśleć pozytywnie A negatywne myśli odpychac [emoji4]

reklama
Dziewczyny, z tą nospą to uważajcie, jednorazowo to może i ok, ale ciągłe branie nospy w ciąży może szkodzić dziecku. Jak ja byłam w ciąży dekadę temu to nawet się mówiło o "nospowych dzieciach", chodziło o obniżone napięcie mięśniowe u dzieci.

Oczywoscie ze tak! Potem jest płacz i lament dziewczyny bo tzreba z dzieckiem chodzic na rehabilitacje. To ja już wole się ze skurczami przemęczyć. Wiem ze niektóre dziewczyny w ciąży biora nospe po wstaniu z łóżka. Niestety w ciąży brzuch trochę boli i warto być czujnym niż zapodawac nospe na każde ciągniecie. Żaden lek nie jest obojętny w ciąży nawet Nospa. Każdy decyduje o sobie wiadomo ale warto znać konsekwencje.

Tak z ciekawostek, za mną 3 ciąże i ani jednego badania bety. Ale my też prowadziliśmy obserwację NPR i było widać czarno na białym, że w ciąży jestem

Ja będę mieć dziś. A później ogorkowa 😂 teraz ta zupa będzie mi się już tylko z ciaza kojarzyć... 😂

Też zrobię ogórkową, bo mi się ogórki pałętają po zamrażarce :D

Mogłabyś go oskarżyć
emoji6.png
Nikt na rozmowie o pracę nie ma prawa nawet pytać o takie sprawy.

Mnie też o to pytało dwóch pracodawców...

Dziewczyny, umówiłam się do gina na dzisiaj. Słuchajcie, najbliższy wolny termin na NFZ jest na 7 lipca hahaha dramat!!
Ja dzisiaj prywatnie płacę 200zl
A tak na marginesie, jeśli spóźnia mi się okres, to gin może cokolwiek zobaczyć, co ewentualnie mogłoby wskazywać na ciążę?

Nie stwierdzi na tak wczesnym etapie. Tylko beta mogłaby potwierdzić i pewnie na nią Cie wyśle ;)

Zaraz wchodzę do gina 😱😱
Powodzenie!

Zapraszam pod Warszawę [emoji23]
Uuu za daleko :(

iwtedi masz na takie z chrupiącą skórką i oysznym środeczkiem z jeszcze pyszniejszym sosem z majerankiem?
Rety jak ja bym je jadła.. Tylko nigdy nie robiłam a teraz mąż mnie "obsługuję" więc nie wiem czy ogarnie ;)
Robię takie z cebulką i majerankiem w środku i do tego sos śmietanowy ze szczypiorkiem.

Na serio nie chce się nakręcac że coś się może stać. Cię myśleć że jestem w ciąży! I wszystko będzie dobrze urodze zdrowego pięknego bobasa! I tyle! [emoji4]
Odpychaj, nie czytaj i nie nakręcaj się :) Pozytywne myślenie to podstawa a piszę Ci to ja - wieczna pesymistka haha Właściwie realistka z nutką pesymizmu ;)

Kiedyś kobiety nie robiły bety WGL, ba wysoa nie robiły [emoji4] I nie martwily się o przyrost czy coś. Ja mysle że co ma być to będzie! Mi było dane zajść w ciaze i teraz mam nadzieję że będzie mi dane ja utrzymać i urodzić zdrowego dzidziusia [emoji4]
Tak z ciekawostek, za mną 3 ciąże i ani jednego badania bety. Ale my też prowadziliśmy obserwację NPR i było widać czarno na białym, że w ciąży jestem

reklama
Dziewczyny proszę... Nie nawracajcie mnie negatywnie... Ja chce myśleć że będzie wszystko ok. U mnie w rodzinie nigdy żadnych Poronina nie było, nie mówię że ja nie mów być pierwsza Ale chce myśleć pozytywnie A negatywne myśli odpychac [emoji4]
w ogole nie dopuszczaj do siebie zlych mysli a komentarze o tym ile rzeczy moze sie wydarzyc omijaj szerokim lukiem. kurde, z takim podejsciem to ja na ulice nie wyjde bo mama opowiada ze 25 lat temu niedaleko domu auto potracilo sasiada. bez przesady! Verona bedziesz zajebista mamuśką! a ciaza zleci Ci nudnie i spokojnie! bedzie dobrze! masz jakies preferencje co do plci?

Do góry