reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

To moze w lozku dzis zostan?
Dzi2aczny przykro mi, że miał na testach! [emoji52] Ja się obudziłam z tym samym bólem głowy co wczoraj i lekkimi nowościami. Już nie wiem czy mdli mnie na okres, czy z boli głowy czy z jeszcze innego powodu. Ja nie wiem jak przeżyje drugi dzień z takim bólem głowy i odruchami wymiotnymi. Masakra! [emoji25] boję się wstać z łóżka, że jak wstanę to łeb mi eksploduje[emoji23][emoji2961][emoji32]

reklama
Tak tak pierwsza wizyta u endo i pierwsze tabletki...

Tak jak pisze @wiola0904, suplementuj się dodatkowo. Ja czy jestem w ciąży czy nie, cały czas biorę Pregne Plus, żeby utrzymać na tym samym poziomie suplementację, szczególnie jodu.
Po moich pierwszych badaniach TSH wynosiło 5,62. Ale na drugi dzień miałam zrobić raz jeszcze TSH i FT3/FT4 i z wynikami do endo. Endo od razu przepisał euthyrox 50 i kontrola za 2 tygodnie. I na te badanie miałam mieć wyniki anty-tpo i anty-tg. Kolejna wizyta za kolejne 2 tyg znowu z wynikami TSH i ft3/ft4. Dodatkowo dostałam skierowanie na usg tarczycy. Ale przez pierwsze 4 miesiące chodziłam do endo praktycznie co 2 tygodnie, bo kontrolował jak działa euthyrox i w jakim tempie i przy jakiej dawce TSH się obniża. Ponadto musza wykluczyć albo potwierdzić ew Hashimoto.
Nie chce Cię stresować, ale wydaje mi się, ze kontrola za 3 mce jest terminem za bardzo odległym. Tym bardziej, ze staracie się o dziecko.

LuxMed korzysta z laboratoriów Diagnostyki, prywatnie tez tam ostatnio robiłam wszystkie badania po poronieniu (kariotypy, mutacje genowe, zespół antyfosfo, trombofilie). Jak do tej pory nie mam co do nich zastrzeżeń :)
Jak pisałam ja do Diagnostyki mam z domu max 150 m więc też cały czas tam robiłam. Nie wiem skąd takie zdanie tego lekarza ale po za jego opinia innych negatywnych nie słyszałam

No nie powiem... fatalnie sie zapowiada... tym bardziej trzymam kciuki zebys to przetrwala.
Nie wiem jak przetrwał w robocie A jeszcze dziś jestem z taka nowa koleżanka która nic nie potrafi i trzeba wszystko robić za nią [emoji58] masakra! To będzie mega ciężko dzień! [emoji57]

reklama
Tak jak pisze @wiola0904, suplementuj się dodatkowo. Ja czy jestem w ciąży czy nie, cały czas biorę Pregne Plus, żeby utrzymać na tym samym poziomie suplementację, szczególnie jodu.
Po moich pierwszych badaniach TSH wynosiło 5,62. Ale na drugi dzień miałam zrobić raz jeszcze TSH i FT3/FT4 i z wynikami do endo. Endo od razu przepisał euthyrox 50 i kontrola za 2 tygodnie. I na te badanie miałam mieć wyniki anty-tpo i anty-tg. Kolejna wizyta za kolejne 2 tyg znowu z wynikami TSH i ft3/ft4. Dodatkowo dostałam skierowanie na usg tarczycy. Ale przez pierwsze 4 miesiące chodziłam do endo praktycznie co 2 tygodnie, bo kontrolował jak działa euthyrox i w jakim tempie i przy jakiej dawce TSH się obniża. Ponadto musza wykluczyć albo potwierdzić ew Hashimoto.
Nie chce Cię stresować, ale wydaje mi się, ze kontrola za 3 mce jest terminem za bardzo odległym. Tym bardziej, ze staracie się o dziecko.
dokladnie! 3 miesiace przy staraniach o dzidziusia zwlaszcza gdy tarczyca szaleje to bardzo dlugo. bo jednak warto zadbac zeby byla chociaz ponizej 3 a tez nie wiadomo jak bedzie wchlanial sie euthyrox. nie kazdemu obniza sie szybko niestety.

Do góry