reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny wczoraj poprosiłam mniszki dominikańskie w Gródku o modlitwę za potomstwo, dzisiaj dostałam email o podanie adresu aby mogły wysłać mi pasek Św. Dominika. Jak to mówią jak trwoga to do Boga. Tracę już nadzieję może modlitwa mi pomoże.

Tak jak pisze @wiola0904, suplementuj się dodatkowo. Ja czy jestem w ciąży czy nie, cały czas biorę Pregne Plus, żeby utrzymać na tym samym poziomie suplementację, szczególnie jodu.
Po moich pierwszych badaniach TSH wynosiło 5,62. Ale na drugi dzień miałam zrobić raz jeszcze TSH i FT3/FT4 i z wynikami do endo. Endo od razu przepisał euthyrox 50 i kontrola za 2 tygodnie. I na te badanie miałam mieć wyniki anty-tpo i anty-tg. Kolejna wizyta za kolejne 2 tyg znowu z wynikami TSH i ft3/ft4. Dodatkowo dostałam skierowanie na usg tarczycy. Ale przez pierwsze 4 miesiące chodziłam do endo praktycznie co 2 tygodnie, bo kontrolował jak działa euthyrox i w jakim tempie i przy jakiej dawce TSH się obniża. Ponadto musza wykluczyć albo potwierdzić ew Hashimoto.
Nie chce Cię stresować, ale wydaje mi się, ze kontrola za 3 mce jest terminem za bardzo odległym. Tym bardziej, ze staracie się o dziecko.
Dlatego jak zrobię za jakieś 3 tygodnie wyniki krwi to już powinno coś być? A jak będzie nie tak to się zgłoszę do niej.
Ja biorę ovarin

jak kupujesz online ceny sa nizsze niz na miejscu i nie placisz wtedy tych 4zl za pobranie krwi. ja jak robilam badania pierwszego trymestru to wyszlo taniej o 75zl. niby nic a jednak sporo. nawet teraz sprawdzilam ile zaplacilam za tsh i anty tpo na miejscu i wyszlo 56zl a jesli wykupisz online wyjdzie u mnie 49.40 wiec szczerze powiedziawszy, dobre i 6,50 w kieszeni. beta na miesjcu koszt 32zl a online 26,60. wiem, ze to nie duzo, nie jestem jakos wyjatkowo szukajaca oszczednosci ale uwazam, ze jesli mozna wydac mniej za to samo, to czemu nie :)
Super! Wiesz u mnie wszystkie wyniki płatne bo każdy lekarz prywatnie więc jeśli jest taka możliwość to trzeba korzystać

Dlatego jak zrobię za jakieś 3 tygodnie wyniki krwi to już powinno coś być? A jak będzie nie tak to się zgłoszę do niej.
Ja biorę ovarin
mysle, ze to bardzo dobry pomysl bo bedziesz widziala jak reaguje organizm na euthyrox i jak szybko sie wchlania. a mowilas jej ze staracie sie o dzidziusia?

reklama
Wiem znam to bardzo dobrze. Mi najlepiej jeszcze pomaga jak związe sobie głowę chustka tabletkę wezmę położę się i konne i nie raz przechodzi A nie raz boli jak bolało. Tylko u mnie jest tak że jak nie wezmę tabletki jak zaczyna boleć to później już nic nie pomoże. Najbardziej mnie zastanawia to że boli drugi dzień, choć.nigdy tak nie miałam. [emoji26][emoji57] aż się boję że coś mi jest
ja czasami mam 3-4 dni takie bóle. Byłam u rodzinnego dał skierowanie do neurologa a on skierowanie na tk głowy. Bo odebraniu wyniku z tk poszłam do neurologa i przepisał leki. Pomagały ale 2 tabletki 85 zł i ciężko je dostać

Do góry