reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ogólnie u mnie jakoś Diagnostyki nie polecają jako laboratorium ( może dlatego, że jest tylko punkt i nie robią badań na miejscu) bo pobierają krew od 7 do 11 i później transport. Lekarz rodzinny mojego znajomego powiedział,że nie poleca bo są nie miarodajne wyniki. Nie wiem sama. A Diagnostykę mam obok swojego bloku 150m ale w piątek pojadę do szpitalnego laboratorium

LuxMed korzysta z laboratoriów Diagnostyki, prywatnie tez tam ostatnio robiłam wszystkie badania po poronieniu (kariotypy, mutacje genowe, zespół antyfosfo, trombofilie). Jak do tej pory nie mam co do nich zastrzeżeń :)

reklama
ja kawe moglabym jesc na sucho lyzeczka 😂 😂 😂 staram sie pic jedna dziennie ale moja to taka typowa czarna parzona z 2 lyzeczek bez dodatku mleka wiec tez nie chce przeginac. papierosy przed ciaza mi smierdzialy, teraz mi pachna... za miesiac bedzie 4 lata jak rzucilam palenie i przyznam szczerze, ze mam straszna chec siegnac po jednego. najbardziej pachnie mi odymiony facet u ktorego da sie jeszcze wyczuc zapach perfum 😅😅😅😅😅 a kiedys tego nienawidzilam. co zrobic hehe.
Haha ostro ! Ja to jak wróciłam ze szpitala już z synkiem to zamarzyło mi się usiąść na swoim kibelku i zapalić i zrobić ekhem dwójkę na spokojnie . Efekt był taki że po jednym machu prawie spadłam z kibla 😂😂😂

No ja mam za maly kibelek. Nie wiem jak tesc tam kiedys palił. Toz to od razu komora gazowa [emoji23] ale musze sie pochwalic :) mam w koncu normalne swiatlo w kibelku i nie musze z testami biegac do korytarza zeby bylo cokolwiek widac :D jasno jak nie wiem gdzie :)
Haha ostro ! Ja to jak wróciłam ze szpitala już z synkiem to zamarzyło mi się usiąść na swoim kibelku i zapalić i zrobić ekhem dwójkę na spokojnie . Efekt był taki że po jednym machu prawie spadłam z kibla [emoji23][emoji23][emoji23]

Witaj w klubie :) u mnie ta sama subkliniczna niedoczynnosc. Jestem na Euthyroxie 75 i przed ciąża, jak i w trakcie ciąży TSH 1,9. Wiec jak będziesz to kontrolować to będzie dobrze :)
Z tym, ze późno masz następna kontrole.
Pierwszy raz bierzesz Euthyrox?
wlansie to samo pomyslalam, ze pozno... mi teraz kaze kontrolowac czasem co 2 tygodnie i dzwonic do niego i mowic jaki wynik bo biore polowke tabletki euthyrox 75, na poczatku ciazy mialam 6,03 i w ciagu miesiaca niecalego zeszlo mi do 1,89, potem po 2 tygodniach 1,38 a jak weszlam w 2 trymestr to wywalilo mi na ponad 3 wiec mam robic badania co 2 tygodnie i dzwonic do niego... kaze mi brac wtedy przez kolejne 2 tygodnie jeden dzien cala tabletke, jeden dzien pol. ale 3 miesiace to dosc spory okres czasu, dawka tez wydaje sie byc dosc mala jak na calkiem wysoki wynik.

Tak tak pierwsza wizyta u endo i pierwsze tabletki...
Witaj w klubie :) u mnie ta sama subkliniczna niedoczynnosc. Jestem na Euthyroxie 75 i przed ciąża, jak i w trakcie ciąży TSH 1,9. Wiec jak będziesz to kontrolować to będzie dobrze :)
Z tym, ze późno masz następna kontrole.
Pierwszy raz bierzesz Euthyrox?

Dzi2aczny przykro mi, że miał na testach! [emoji52] Ja się obudziłam z tym samym bólem głowy co wczoraj i lekkimi nowościami. Już nie wiem czy mdli mnie na okres, czy z boli głowy czy z jeszcze innego powodu. Ja nie wiem jak przeżyje drugi dzień z takim bólem głowy i odruchami wymiotnymi. Masakra! [emoji25] boję się wstać z łóżka, że jak wstanę to łeb mi eksploduje[emoji23][emoji2961][emoji32]

reklama
Do góry