reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ogólnie u mnie jakoś Diagnostyki nie polecają jako laboratorium ( może dlatego, że jest tylko punkt i nie robią badań na miejscu) bo pobierają krew od 7 do 11 i później transport. Lekarz rodzinny mojego znajomego powiedział,że nie poleca bo są nie miarodajne wyniki. Nie wiem sama. A Diagnostykę mam obok swojego bloku 150m ale w piątek pojadę do szpitalnego laboratorium

LuxMed korzysta z laboratoriów Diagnostyki, prywatnie tez tam ostatnio robiłam wszystkie badania po poronieniu (kariotypy, mutacje genowe, zespół antyfosfo, trombofilie). Jak do tej pory nie mam co do nich zastrzeżeń :)

reklama
ja kawe moglabym jesc na sucho lyzeczka 😂 😂 😂 staram sie pic jedna dziennie ale moja to taka typowa czarna parzona z 2 lyzeczek bez dodatku mleka wiec tez nie chce przeginac. papierosy przed ciaza mi smierdzialy, teraz mi pachna... za miesiac bedzie 4 lata jak rzucilam palenie i przyznam szczerze, ze mam straszna chec siegnac po jednego. najbardziej pachnie mi odymiony facet u ktorego da sie jeszcze wyczuc zapach perfum 😅😅😅😅😅 a kiedys tego nienawidzilam. co zrobic hehe.
Haha ostro ! Ja to jak wróciłam ze szpitala już z synkiem to zamarzyło mi się usiąść na swoim kibelku i zapalić i zrobić ekhem dwójkę na spokojnie . Efekt był taki że po jednym machu prawie spadłam z kibla 😂😂😂

No ja mam za maly kibelek. Nie wiem jak tesc tam kiedys palił. Toz to od razu komora gazowa [emoji23] ale musze sie pochwalic :) mam w koncu normalne swiatlo w kibelku i nie musze z testami biegac do korytarza zeby bylo cokolwiek widac :D jasno jak nie wiem gdzie :)
Haha ostro ! Ja to jak wróciłam ze szpitala już z synkiem to zamarzyło mi się usiąść na swoim kibelku i zapalić i zrobić ekhem dwójkę na spokojnie . Efekt był taki że po jednym machu prawie spadłam z kibla [emoji23][emoji23][emoji23]

Witaj w klubie :) u mnie ta sama subkliniczna niedoczynnosc. Jestem na Euthyroxie 75 i przed ciąża, jak i w trakcie ciąży TSH 1,9. Wiec jak będziesz to kontrolować to będzie dobrze :)
Z tym, ze późno masz następna kontrole.
Pierwszy raz bierzesz Euthyrox?
wlansie to samo pomyslalam, ze pozno... mi teraz kaze kontrolowac czasem co 2 tygodnie i dzwonic do niego i mowic jaki wynik bo biore polowke tabletki euthyrox 75, na poczatku ciazy mialam 6,03 i w ciagu miesiaca niecalego zeszlo mi do 1,89, potem po 2 tygodniach 1,38 a jak weszlam w 2 trymestr to wywalilo mi na ponad 3 wiec mam robic badania co 2 tygodnie i dzwonic do niego... kaze mi brac wtedy przez kolejne 2 tygodnie jeden dzien cala tabletke, jeden dzien pol. ale 3 miesiace to dosc spory okres czasu, dawka tez wydaje sie byc dosc mala jak na calkiem wysoki wynik.

Tak tak pierwsza wizyta u endo i pierwsze tabletki...
Witaj w klubie :) u mnie ta sama subkliniczna niedoczynnosc. Jestem na Euthyroxie 75 i przed ciąża, jak i w trakcie ciąży TSH 1,9. Wiec jak będziesz to kontrolować to będzie dobrze :)
Z tym, ze późno masz następna kontrole.
Pierwszy raz bierzesz Euthyrox?

Dzi2aczny przykro mi, że miał na testach! [emoji52] Ja się obudziłam z tym samym bólem głowy co wczoraj i lekkimi nowościami. Już nie wiem czy mdli mnie na okres, czy z boli głowy czy z jeszcze innego powodu. Ja nie wiem jak przeżyje drugi dzień z takim bólem głowy i odruchami wymiotnymi. Masakra! [emoji25] boję się wstać z łóżka, że jak wstanę to łeb mi eksploduje[emoji23][emoji2961][emoji32]

reklama
Do góry