reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
U mnie 40 dzień cyklu, @ spóźnia się 10 dzień a testy wciąż negatywne... Chciałam iść na betę, ale jakoś boję się rozczarowania (tak wiem, głupie) Poczekać jeszcze czy umawiać się do ginekologa?

A wiesz kiedy miałam owulacje? Ja zawsze miałam cykle regularne jak w zegarku 31-32 dni, a teraz coś mi się pochrzaniło i owulacje miałam w 43 dc, faza lutealna 11 dni - zawsze 14-15 i dzis rozpoczęłam nowy cykl.
Z jednej strony jest mi cholernie smutno bo miałam nadzieje, ze się udało, z drugiej natomiast cieszę się, ze ten beznadziejny cykl się skończył

Przez cały rok się staraliśmy, a w międzyczasie miałam skoki TSH i usuniętego polipa macicy😶 było mega ciężko... płacz pomagał ale na chwilę🙁
Ostatni cykl był cudaczny-opóźniony 5dni, krótsza@ i bezbolesna co u mnie nie jest normą...
Obserwowałam wszystko jak porąbana: śluz, cerę, brzuch, piersi. Możecie mi nie wierzyć ale pierwszą zmianą było zachowanie mojej kotki. Zazwyczaj zasypia na klacie mojego męża i mu mruczy kołysanki. Potem przenosi się na swoje legowisko. Od dwóch tygodni zasypia na mnie a do niego nie podchodzi😸😸😸
Drugim objawem to piersi: niebieskie żyłki pojawiły się bardzo szybko i jedna pierś urosła znacznie bardziej niż zwykle🤷‍♀️
Trzeci to problem przy myciu zębów szczególnie tyłu. Kupiłam płyn bo nie dam rady ich domyć😬😂
Szukajcie i doszukujcie się ich!🙏🙏🙏
Btw. Niestety zaliczyłam spożycie wina w ciąży -dwa razy😬😱bo nie wierzyłam że to udany cykl....🤷‍♀️
nie mogę doczekać się USG -termin 5luty 😇
A jak długo się starałaś? :)

Ale chcesz już iść na L4, czy po prostu powiedzieć??
Tylko powiedzieć, planuje do początku lipca pracować bo chciałabym wyjechać na urlop a boje się kontroli z zusu.

Pokazac mysle mozesz ale do kadr wydaje mi sie ze musi byc zaswiadczenie bo dołączają do akt pracownika
Tak do kadr to pamiętam że musi być zaświadczenie.

U mnie 44 dc a 10 dpo
To jeszcze jest szansa że mogło się udać :) A wybierasz się na bete?

@olaaa7 dodała post ale chyba został już przez nią usunięty
Ja nie usuwałam :)

94FD317D-4785-4290-9FC6-78F72579CB0A.png

Myslalam o testowaniu ,ale dziś już czuje piersi jak na @, szkoda zachodu :(

A wiesz kiedy miałam owulacje? Ja zawsze miałam cykle regularne jak w zegarku 31-32 dni, a teraz coś mi się pochrzaniło i owulacje miałam w 43 dc, faza lutealna 11 dni - zawsze 14-15 i dzis rozpoczęłam nowy cykl.
Z jednej strony jest mi cholernie smutno bo miałam nadzieje, ze się udało, z drugiej natomiast cieszę się, ze ten beznadziejny cykl się skończył
Nie wiem, nigdy tego nie sprawdzałam jedyne co to mogę liczyć na kalendarzyk, który pokazuje owu 3 stycznia. w sumie mogłoby być to możliwe bo czułam w ten dzień kilku godzinne kłucie w lewym jajniku. Teraz mam spokój zero objawów. Nie wiem czemu, ale podejrzewam u siebie torbiel, która blokuje @.
Nie przejmuj się kochana, Doskonale znam to rozczarowanie i twoją niecierpliwość. Szkoda, że nie możemy wiedzieć od razu czarno na białym co się tam u nas "w środku" dzieje.

reklama
Do góry