reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Przedłuża się do porodu jedynie jeżeli ja w chwili przedłużenia umowy jestem po 3 miesiącu ciąży - w moim przypadku nie byłabym ;)
Aga ale masz tak w umowie napisane? bo ja zaszlam w ciaze poltorej miesiaca po zawarciu 3 miesiecznej umowy na czas probny i mam z automatu umowe przedluzona do dnia porodu...

Aga ale masz tak w umowie napisane? bo ja zaszlam w ciaze poltorej miesiaca po zawarciu 3 miesiecznej umowy na czas probny i mam z automatu umowe przedluzona do dnia porodu...

Tak jest napisane w prawie pracy :(

Ooo przedłużyli? A w jakim wtedy okresie ciąży byłaś? 1 trymestr czy dalej?

No nic trzeba będzie szarpnąć się na jakiegoś prawnika, bo to prawo to jest jakieś dziwne. Wszędzie na stronach internetowych piszą, że trzeba mieć skończony 3 mc ciąży...

Przedłuża się do porodu jedynie jeżeli ja w chwili przedłużenia umowy jestem po 3 miesiącu ciąży - w moim przypadku nie byłabym ;)
Ja się o 1 ciąży dowiedziałam 22 grudnia ,umowę miałam do 31 grudnia . W międzyczasie ktoś życzliwy doniósł smsem szefowej żeby nie dawała mi umowy bo jestem w ciąży . 27 grudnia wezwała mnie do siebie i wypytywała czy zaszłam . Ściemniłam że nie ale powiedziałam że nie ukrywam że bardzo bym chciała,dała mi umowę na rok chociaż miała być juz na 2 lata. 7 stycznia zaniosłam zaświadczenie o ciąży a w marcu poszłam na L4 bo robili mi pod górkę jak chciałam urlop na dzień badań . Już więcej nie wróciłam do tej firmy. Z resztą rok po moim macierzyńskim ogłosili upadłość 🙈

Lekarz nie mowil ze maly przyrost.
Powiedział tylko ze mam powtórzyć.
I ze widzial juz rozne przypadki i rozne bety.
A wiem ze on zawsze mówi wprost jak cos jest na rzeczy.
Plamien nie mam, boli tez nie..
To niczym sie nie martw, nie stresuj i rosnij zdrowo 😊 mysle ze gin od razu by zareagowal lub wlaczyl w razie potrzeby leki. A na bete tez nie patrz i sie nia nie sugeruj, bo mi tez na bliznieta nie wskazywala (przyrost mialam w normie wrecz ksiazkowy) a moja siostra w pierwszej ciazy przyrosty ktore robila zawsze miala ok 40%-45% a ma teraz zdrowego i silnego synka!

reklama
Powtórzone. Linia ciemniejsza niż kontrolna [emoji846] o dzień się przesunęła.
IMG_20200117_205556.jpeg

Do góry