Wesoła_Aga
Fanka BB :)
Kobiety w ciąży są chronione! Nie ma możliwości adie jak jesteś na l4 ciążowej Jedyny minus krótszy okres pseudo “urlopu” po porodzie
Czemu krótszy?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kobiety w ciąży są chronione! Nie ma możliwości adie jak jesteś na l4 ciążowej Jedyny minus krótszy okres pseudo “urlopu” po porodzie
Aga ale masz tak w umowie napisane? bo ja zaszlam w ciaze poltorej miesiaca po zawarciu 3 miesiecznej umowy na czas probny i mam z automatu umowe przedluzona do dnia porodu...Przedłuża się do porodu jedynie jeżeli ja w chwili przedłużenia umowy jestem po 3 miesiącu ciąży - w moim przypadku nie byłabym
Pieprze jak potłuczona: drzemka zrobiła ze mnie zombieCzemu krótszy?
No jak, przecież wszędzie mówią że powinno być 130 % czyli od środy powinno być z 17 jakieś 40 i więcej
[/QUOTE
Wszedzie pisza, ze minimalny przyrost na 48h to ok 66%. Wiec przyrost ma dobry
Aga ale masz tak w umowie napisane? bo ja zaszlam w ciaze poltorej miesiaca po zawarciu 3 miesiecznej umowy na czas probny i mam z automatu umowe przedluzona do dnia porodu...
Edit: 6 tyg możesz przekazać tacie z urlopu macierzynskiejoPieprze jak potłuczona: drzemka zrobiła ze mnie zombie
20 tyg macierzynski potem rodzicielski jest
Ja się o 1 ciąży dowiedziałam 22 grudnia ,umowę miałam do 31 grudnia . W międzyczasie ktoś życzliwy doniósł smsem szefowej żeby nie dawała mi umowy bo jestem w ciąży . 27 grudnia wezwała mnie do siebie i wypytywała czy zaszłam . Ściemniłam że nie ale powiedziałam że nie ukrywam że bardzo bym chciała,dała mi umowę na rok chociaż miała być juz na 2 lata. 7 stycznia zaniosłam zaświadczenie o ciąży a w marcu poszłam na L4 bo robili mi pod górkę jak chciałam urlop na dzień badań . Już więcej nie wróciłam do tej firmy. Z resztą rok po moim macierzyńskim ogłosili upadłośćPrzedłuża się do porodu jedynie jeżeli ja w chwili przedłużenia umowy jestem po 3 miesiącu ciąży - w moim przypadku nie byłabym
To niczym sie nie martw, nie stresuj i rosnij zdrowo mysle ze gin od razu by zareagowal lub wlaczyl w razie potrzeby leki. A na bete tez nie patrz i sie nia nie sugeruj, bo mi tez na bliznieta nie wskazywala (przyrost mialam w normie wrecz ksiazkowy) a moja siostra w pierwszej ciazy przyrosty ktore robila zawsze miala ok 40%-45% a ma teraz zdrowego i silnego synka!Lekarz nie mowil ze maly przyrost.
Powiedział tylko ze mam powtórzyć.
I ze widzial juz rozne przypadki i rozne bety.
A wiem ze on zawsze mówi wprost jak cos jest na rzeczy.
Plamien nie mam, boli tez nie..