reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

No właśnie z tą robotą to nigdy nie wiadomo co robić :D Ale czy warto narażać zdrowie? pracując w takim miejscu?...
no wlasnie to jest najgorsze, ze dopoki lekarz nie potwierdzi ciazy czyli nie zobaczy na usg bijacego serduszka, l4 raczej nie wyda... a z drugiej strony, kurde czyms musimy potem to dziecko wykarmic i utzrymac a ceny ida w gore w zastarszajcym tempie niestety... tak zle i tak niedobrze

reklama
Hej. Czy labolatorium moze sie mylic. Zobaczcie daty

Załączniki

• Screenshot_20200117-200900_OneDrive.jpg
    Screenshot_20200117-200900_OneDrive.jpg
    102,4 KB · Wyświetleń: 98
  • Screenshot_20200117-200809_OneDrive.jpg
    Screenshot_20200117-200809_OneDrive.jpg
    85,6 KB · Wyświetleń: 96
no wlasnie to jest najgorsze, ze dopoki lekarz nie potwierdzi ciazy czyli nie zobaczy na usg bijacego serduszka, l4 raczej nie wyda... a z drugiej strony, kurde czyms musimy potem to dziecko wykarmic i utzrymac a ceny ida w gore w zastarszajcym tempie niestety... tak zle i tak niedobrze

Ja nie miałam serduszka i L4 dostałam bez problemu z racji tego, że istniało ryzyko zarażenia wirusem lub bakteriami, bo u mnie na okrąglo sa chorzy pacjenci w pracy. Chociaż tyle, że doktor nie robił problemu. W sumie raz byłam na NFZ i gość dr co mnie nie znał też wystawił a przez 2 miesiace nie było serduszka. Siedziało sobie w jajowodzie...

Kumpela moja jak zaszlam poszła na bete wyszła pozytywna i do rodzinnego od razu po L4. Dostała na 2 tyg A później jak była już u gina to dał dalsze [emoji4] To też jakieś rozwiązanie [emoji4]

swieta prawda!!! nasze mamy duzo nie wiedzialy a i dzieki temu mniej stresow mialy... ja jak stresowalam sie prenatalnymi, to moja mama powiedziala mi, dziecko, ja Toba w ciazy mialam 2 razy usg a zobacz jaka zdrowa jestes :D biegalam robic grupe krwi, mojego P zaciagnelam w obawie przed konfliktem a mama mi mowi ze tata juz 61 lat zyje szczesliwie nieswiadomie jaka ma grupe [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Nasze mamy zyly w innych czasach. Niestety z roku na rok rozmnażanie ludzi jest coraz trudniejsze. Moja mama sama powiedziała ze jeszcze majtek nie zdjęła a już była w ciąży. Po drugie urodziła 4 dzieci naturalnie w tym jedno posladkowo o masie 4 kg. Nie wiem czy któraś z nas mając taki przypadek pisalaby wyedy ze kiedyś było lepiej bo nie wiedziały co się dzieje i było Ok. Po trzecie ja przy porodzie omal nie straciłam życia a moja mama żadnego z porodów nie wspomina jako coś trudnego. Naprawdę nie ma co patzrec na to co było kiedyś. Teraz są inne czasy i już. Nikt nam na sile nie każe robić bety ani testów a mimo to je robimy. Wiadomo ze to wszystko jest z przymróżeniem oka. Betę się robi żeby sprawdzić czy wszystko Ok ale nikt nie mówi ze prawidłowa beta to 100 % nic się nie wydarzy tak samo jak czasem z nieprawidłowego przyrostu rodzą się zdrowe dzieci. To Wszytsko jest pi razy drzwi i co ma być to będzie. Ja w pierwszej ciąży nie zrobiłam bety ani raz. W drugiej robiłam- przyrost prawidłowy a ciąża była pozamaciczna. Mimo Wszytsko fajnie ze jest takie narzędzie bo dzięki temu znaleziono szybciej cp. Kiedyś kobiety traciły życie przy krwotokach poporodowych czy przy coazy pozamacicznej- teraz już mamy szanse na wyleczenie a nawet kolejne ciaze po takich przypadkach. Kiedyś wcEsniaki nie miały szans teraz naprawdę wczesnie urodzone dzieciaki zyja i doganiają po kilku latach rówieśników. Ja bym się nie przeniosła do starych czasów :) Natomiast lepsze było to ze nie wiedziały kobiety np o wczesnych porobieniach samoistnych i miały stres z głowy teraz przez to ze robimy testy tak wczesnie często potem to przeżywamy.

Kochana, a w którym dniu cyklu teraz jesteś?❤
Nie mam już aplikacji to nie mogę sprawdzić co ona mówi, ale krwawienie z odstawienia miałam 26 grudnia, nie wiem jak to policzyć:(
Jakoś tydzień temu z samego rana jak wstałam, to miałam plamienie, dużo śluzu, na początku z krwią, później na brązowo i bez żadnego bólu. Kompletnie tego nie rozumiem, co to mogło być?

reklama
Kochana jeszcze tak sie zastanawaiam czy Twoj maz robil soboe do tego badanie na posiew nasienia? Czesto bakterie i grzyby moga byc powodem (tak jest u nas) i tutaj wystarczy antybiotyk i troche czasu.
Lekarz tez nam mowil, ze powodem slabej jakosci nasienia moga byc zylaki powrozka nasiennego. To moze wykryc lekarz w trakcie badania usg i w takim wypadku wystarczy zabieg aby wszystko wrocilo do normy. 3mam kciuki:*:*

Dokładnie o tych żyłkach wczoraj pisałam warto sprawdzic

Do góry