reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
szczerze to nie wiem co za lekarz powie swojej pacjentce, ze przyrost jest za maly jesli dwudniowy wynosi 100% a norma jest 66% wiec przyrost jest sporo ponad akceptowana norme. jest tyle kalkulatorow, ze wystarczy wpisac sobie i sprawdzic.
No właśnie na kilku sprawdzałam i na każdym wychodzi poniżej normy. Więc to Ty wprowadzasz w błąd.

Dziewczyny zostawcie może już to . Widzicie że Smerfetka mało pisze więc pewnie się stresuje ,nie potrzebuje potem czytać wywody czy za mały przyrost czy nie .
Takie moje zdanie ....
Zgadzam się tylko niech ktoś nie daje rad jak mówi źle. Tyle w temacie.

Ja się żegnam.

No właśnie na kilku sprawdzałam i na każdym wychodzi poniżej normy. Więc to Ty wprowadzasz w błąd.

Zgadzam się tylko niech ktoś nie daje rad jak mówi źle. Tyle w temacie.

Ja się żegnam.
Minimalny przyrost to wlasnie 66 % :) czesto sie mowi o tych 100% ale minimalna norma jest te 66% w kalkulatorach bhcg tez tak pisza

Pójdziemy do androloga i zobaczymy co powie, myśle ze naturalne zajście w ciąże nie wchodzi w grę [emoji24]
Nie ma co się załamywać. Wizyta u specjalisty oczywiście.

Mąż mojej przyjaciółki miał jeszcze gorzej. Te co były żywe były patologiczne miały uszkodzene witki i coś jeszcze. ( Nie przytoczę dokładnie bo się nie znam). Praktycznie w ogóle zdrowych. Brał przez 3 miesiące te tabletki i koleżanka zaszła w ciaze. Później zaszła w drugą. Więc głowa do góry.
Screenshot_20200117-201932.jpeg

U mnie nadal bezobjawowo... nic się nie dzieje... :baffled:

@ ni ma

Jeju ale szybko zleciały te 27 dni cyklu. Wiem wiem, jeszcze wszytko może się wydarzyć i pocałuje w poniedziałek wynik 0,1 :crazy:.

Ciągle coś na głowie.

Chcemy ciąży - ni ma. Jest to koliduje z czymś innym.

Mi się w pracy kończy umowa na czas określony w lutym... jakbym była przed 3 miesiącem to mi tylko pracodawca zrobi adie... chociaż w necie piszę, że okres ochronny nie obejmuje kobiet, które mają miesiąc umowę a ja miałam teraz podpisane na 2 lata i powinni dać na nieokreślony (ehe już to widze) :baffled: tak czy tak adie :D

Ciekawe tylko czy może mi zakończyć umowę jak przebywam na L4 (z powodu ciąży) :confused:. Trzeba dorwać jakiegoś prawnika 😂😂 1 inwestycja jak zajde o!

Ciągle pod górkę jak to w życiu.

U mnie nadal bezobjawowo... nic się nie dzieje... :baffled:

@ ni ma

Jeju ale szybko zleciały te 27 dni cyklu. Wiem wiem, jeszcze wszytko może się wydarzyć i pocałuje w poniedziałek wynik 0,1 :crazy:.

Ciągle coś na głowie.

Chcemy ciąży - ni ma. Jest to koliduje z czymś innym.

Mi się w pracy kończy umowa na czas określony w lutym... jakbym była przed 3 miesiącem to mi tylko pracodawca zrobi adie... chociaż w necie piszę, że okres ochronny nie obejmuje kobiet, które mają miesiąc umowę a ja miałam teraz podpisane na 2 lata i powinni dać na nieokreślony (ehe już to widze) :baffled: tak czy tak adie :D

Ciekawe tylko czy może mi zakończyć umowę jak przebywam na L4 (z powodu ciąży) :confused:. Trzeba dorwać jakiegoś prawnika 😂😂 1 inwestycja jak zajde o!

Ciągle pod górkę jak to w życiu.

Aga a podanie o przedluzenie i na razie nic nie mowic ? Ja teraz pisalam w sumie przed zwolnieniem po wypadku, bo nie wiedziałam czy operowac nie bedzie trzeba to przedluzyli mi umowe 5 miesiecy wczesniej.

U mnie jedna Gwiazda zaszla to od razu na czas nieokreslony pisala jak jej 3 miesiace nie bylo i najpierw zdala podanie a potem zaswiadczenie ze w ciazy.

Jesli chodzi o nieolreslony to albo 3 umowa albo 33 miesiace zatrudnienia

Aga a podanie o przedluzenie i na razie nic nie mowic ? Ja teraz pisalam w sumie przed zwolnieniem po wypadku, bo nie wiedziałam czy operowac nie bedzie trzeba to przedluzyli mi umowe 5 miesiecy wczesniej.

U mnie jedna Gwiazda zaszla to od razu na czas nieokreslony pisala jak jej 3 miesiace nie bylo i najpierw zdala podanie a potem zaswiadczenie ze w ciazy.

Jesli chodzi o nieolreslony to albo 3 umowa albo 33 miesiace zatrudnienia

Ciężko będzie nic nie mówić jak mam prace na noce i po 12 h (a prawo pracy przewiduje 8 h). Jeszcze mam narażenie na różne zakażenia wirusowe i bakteryjne... także zarazić się czymś to moment... Jeszcze 80% chorych w pracy wiadomo, jakiś wirus grasuje cuś.

No w poniedziałek będę myśleć nad tym tematem, jeżeli wszystko pójdzie na +

reklama
Teraz zostaje mi czekac :(
Denerwuje sie. Co chwile czuje jakbym miala zaraz dostac krwawienia :(
Moze w niedziele uda mi sie zrobic bete
musisz byc dobrej mysli!!! dla swojego i dzidziusia dobra. kochana jeszcze nic straconego wiec nie poddawaj sie w zadnym wypadku! przyrost bety naprawde moze byc rozny, zwlaszcza na poczatku ciazy. uczucie krwawienia to mysle ze psychika robi swoje. sprobuj sie zrelaksowac, obejrzec jakis film, zrob sobie dobra herbatke z cytryna. trzymam bardzo mocno kciuki, zeby wszystko bylo dobrze! najwazniejsze to wierzyc i nigdy sie nie poddawac!

Do góry