reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
szczerze to nie wiem co za lekarz powie swojej pacjentce, ze przyrost jest za maly jesli dwudniowy wynosi 100% a norma jest 66% wiec przyrost jest sporo ponad akceptowana norme. jest tyle kalkulatorow, ze wystarczy wpisac sobie i sprawdzic.
No właśnie na kilku sprawdzałam i na każdym wychodzi poniżej normy. Więc to Ty wprowadzasz w błąd.

Dziewczyny zostawcie może już to . Widzicie że Smerfetka mało pisze więc pewnie się stresuje ,nie potrzebuje potem czytać wywody czy za mały przyrost czy nie .
Takie moje zdanie ....
Zgadzam się tylko niech ktoś nie daje rad jak mówi źle. Tyle w temacie.

Ja się żegnam.

No właśnie na kilku sprawdzałam i na każdym wychodzi poniżej normy. Więc to Ty wprowadzasz w błąd.

Zgadzam się tylko niech ktoś nie daje rad jak mówi źle. Tyle w temacie.

Ja się żegnam.
Minimalny przyrost to wlasnie 66 % :) czesto sie mowi o tych 100% ale minimalna norma jest te 66% w kalkulatorach bhcg tez tak pisza

Pójdziemy do androloga i zobaczymy co powie, myśle ze naturalne zajście w ciąże nie wchodzi w grę [emoji24]
Nie ma co się załamywać. Wizyta u specjalisty oczywiście.

Mąż mojej przyjaciółki miał jeszcze gorzej. Te co były żywe były patologiczne miały uszkodzene witki i coś jeszcze. ( Nie przytoczę dokładnie bo się nie znam). Praktycznie w ogóle zdrowych. Brał przez 3 miesiące te tabletki i koleżanka zaszła w ciaze. Później zaszła w drugą. Więc głowa do góry.
Screenshot_20200117-201932.jpeg

U mnie nadal bezobjawowo... nic się nie dzieje... :baffled:

@ ni ma

Jeju ale szybko zleciały te 27 dni cyklu. Wiem wiem, jeszcze wszytko może się wydarzyć i pocałuje w poniedziałek wynik 0,1 :crazy:.

Ciągle coś na głowie.

Chcemy ciąży - ni ma. Jest to koliduje z czymś innym.

Mi się w pracy kończy umowa na czas określony w lutym... jakbym była przed 3 miesiącem to mi tylko pracodawca zrobi adie... chociaż w necie piszę, że okres ochronny nie obejmuje kobiet, które mają miesiąc umowę a ja miałam teraz podpisane na 2 lata i powinni dać na nieokreślony (ehe już to widze) :baffled: tak czy tak adie :D

Ciekawe tylko czy może mi zakończyć umowę jak przebywam na L4 (z powodu ciąży) :confused:. Trzeba dorwać jakiegoś prawnika 😂😂 1 inwestycja jak zajde o!

Ciągle pod górkę jak to w życiu.

U mnie nadal bezobjawowo... nic się nie dzieje... :baffled:

@ ni ma

Jeju ale szybko zleciały te 27 dni cyklu. Wiem wiem, jeszcze wszytko może się wydarzyć i pocałuje w poniedziałek wynik 0,1 :crazy:.

Ciągle coś na głowie.

Chcemy ciąży - ni ma. Jest to koliduje z czymś innym.

Mi się w pracy kończy umowa na czas określony w lutym... jakbym była przed 3 miesiącem to mi tylko pracodawca zrobi adie... chociaż w necie piszę, że okres ochronny nie obejmuje kobiet, które mają miesiąc umowę a ja miałam teraz podpisane na 2 lata i powinni dać na nieokreślony (ehe już to widze) :baffled: tak czy tak adie :D

Ciekawe tylko czy może mi zakończyć umowę jak przebywam na L4 (z powodu ciąży) :confused:. Trzeba dorwać jakiegoś prawnika 😂😂 1 inwestycja jak zajde o!

Ciągle pod górkę jak to w życiu.

Aga a podanie o przedluzenie i na razie nic nie mowic ? Ja teraz pisalam w sumie przed zwolnieniem po wypadku, bo nie wiedziałam czy operowac nie bedzie trzeba to przedluzyli mi umowe 5 miesiecy wczesniej.

U mnie jedna Gwiazda zaszla to od razu na czas nieokreslony pisala jak jej 3 miesiace nie bylo i najpierw zdala podanie a potem zaswiadczenie ze w ciazy.

Jesli chodzi o nieolreslony to albo 3 umowa albo 33 miesiace zatrudnienia

Aga a podanie o przedluzenie i na razie nic nie mowic ? Ja teraz pisalam w sumie przed zwolnieniem po wypadku, bo nie wiedziałam czy operowac nie bedzie trzeba to przedluzyli mi umowe 5 miesiecy wczesniej.

U mnie jedna Gwiazda zaszla to od razu na czas nieokreslony pisala jak jej 3 miesiace nie bylo i najpierw zdala podanie a potem zaswiadczenie ze w ciazy.

Jesli chodzi o nieolreslony to albo 3 umowa albo 33 miesiace zatrudnienia

Ciężko będzie nic nie mówić jak mam prace na noce i po 12 h (a prawo pracy przewiduje 8 h). Jeszcze mam narażenie na różne zakażenia wirusowe i bakteryjne... także zarazić się czymś to moment... Jeszcze 80% chorych w pracy wiadomo, jakiś wirus grasuje cuś.

No w poniedziałek będę myśleć nad tym tematem, jeżeli wszystko pójdzie na +

reklama
Teraz zostaje mi czekac :(
Denerwuje sie. Co chwile czuje jakbym miala zaraz dostac krwawienia :(
Moze w niedziele uda mi sie zrobic bete
musisz byc dobrej mysli!!! dla swojego i dzidziusia dobra. kochana jeszcze nic straconego wiec nie poddawaj sie w zadnym wypadku! przyrost bety naprawde moze byc rozny, zwlaszcza na poczatku ciazy. uczucie krwawienia to mysle ze psychika robi swoje. sprobuj sie zrelaksowac, obejrzec jakis film, zrob sobie dobra herbatke z cytryna. trzymam bardzo mocno kciuki, zeby wszystko bylo dobrze! najwazniejsze to wierzyc i nigdy sie nie poddawac!

Do góry