reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Czesc :) Prosze podzielcie sie swoja opinia. Dokladnie 4 dni po owaulacji zaczal mnie bolec prawy jajnik, czuje tez takie specyficzne ciagniecie w macicy. To juz trwa nieprzerwanie od 5 dni z mniejszym lub wiekszym nasieleniem. Czy Waszym zdaniem to moze byc poczatek ciazy czy np. torbiel?
Równie dobrze może to być nic ;)
Miałam takie uczucie w poprzednim cyklu do samej @ :)

reklama
Hehe ja też bym nie pogardzila. Już mi się zdarzały 2 i nic z tego [emoji2370]
Wow! Wychodzi na to, ze możesz liczyć nawet na bliźniacza ciąże ! Jak byłam mała i widziałam bliźniaki to mówiłam sobie ze oby mi się nigdy nie przydarzyło jak dorosnę . Teraz z chęcią przyjęłabym taki dwupak :)

Kochana myśl pozytywnie, będzie dobrze, musi być. Na pewno okaże się że guzki to jakiś tłuszczaki lub coś w tym rodzaju. Glowa do góry. Dawaj znać po wizycie [emoji1364][emoji8]
Jestem po wizycie. Nie wiem zy wiadomości są dobre czy nie. Ciężko stwierdzić. Okazało się że ten guzek to wlokniak Ale jest dość duży 3cm×2 cm i mam jeszcze jednego mniejszego kawałek dalej. Oprócz tego w obu piersiach torbiele Ale radiolog mówił że tym nie trzeba się przejmować bo są naprawdę malutkie i po ciazy mogą się zasuszyc [emoji4] Więc to jest dobra wiadomość. Polecił mi wizytę u onkooga który stwierdzi co dalej z tym zrobić czy to ruszać, usuwać czy racz3j zostawić na razie pod obserwacją i zrobić biopsje bo to dość duża zmiana. Idę jutro do mojego rodzinnego on ma polecić mi dobrego onkploga ( jego żona chorowała na raka piersi). Nie wiem co teraz będzie z ciąża bo jeżeli zaszlam A będę musiała mieć zabieg. Jakoś tego nie widzę. No i nie wiadomo jak pobiera biopsje jaki będzie wynik. Zwariuje do tego czasu [emoji25][emoji26]

Część dziewczyny długo mnie tu nie było i nie jestem w stanie nadrobić tego co już zostało napisane jeśli którejś w międzyczasie się udało to gratuluję ♥️😍
A u mnie dziwna sytuacja nigdy się tak nie zdarzyło .... Spoznil mi się okres 6 dni zrobiłam kilka testów i ta beta na poziomie 2.3 a później cyrk na kółkach .... W niedzielę w nocy dostałam takich skurczy i boleści brzucha że myślałam że mi organy wewnętrzne krew zalewa ... Wyszło kilka skrzepów i z tym taka mega ciemna krew prawie czarna .... Było tak do południa do poniedziałku dosłownie kilka godzin ... I od tej pory nie mam w ogóle okresu ... Byłam u ginekologa powiedziała że pękła mi cysta i Że organizm sam się oczyści ale nic ze mnie nie leci to nie wiem jak się oczyszcza .... A brzuch bolał aż do wczoraj ... Czy to była ciaza ale nie utrzymała się ? Miał tak ktoś ? Może teraz zrobić jeszcze jeden test ?

Owulacja 8 stycznia, dzis zrobilam test... I albo za szybko albo czekac na okres :(

Załączniki

• IMG_20200117_070756.jpg
    IMG_20200117_070756.jpg
    261,6 KB · Wyświetleń: 128
Przykro mi, ale nie orientuję się co do wyniku progesteronu, ale jestem ciekawa w jakich dniach cyklu robiłaś bety. Moja w 31 dc, około 14-15 dpo wynosiła 92,8.
Hejka, może która będzie wiedziała w poniedziałek po poludniu miałam bete 27, dzisiaj rano 97, przyrost jest ok. Ale progesteron mam 17 czy wynik jest ok w ciąży? Czy za mało?

reklama
Mój jak jest taki zmęczony i niechętny to czuję frustrację, ale przecież ja też nie zawsze mam ochotę i wtedy zaczynam myśleć bardziej empatycznie, w końcu to nie może być nigdy przymus.
Najważniejsze, że jest kochany :):)!
A jak się czujesz?

Dzis to jakby mnie czołg przejechal. :D ale od rana wysokie tempo bo troszke zaspalismy :D

Do góry