reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Czesc :) Prosze podzielcie sie swoja opinia. Dokladnie 4 dni po owaulacji zaczal mnie bolec prawy jajnik, czuje tez takie specyficzne ciagniecie w macicy. To juz trwa nieprzerwanie od 5 dni z mniejszym lub wiekszym nasieleniem. Czy Waszym zdaniem to moze byc poczatek ciazy czy np. torbiel?
Równie dobrze może to być nic ;)
Miałam takie uczucie w poprzednim cyklu do samej @ :)

reklama
Hehe ja też bym nie pogardzila. Już mi się zdarzały 2 i nic z tego [emoji2370]
Wow! Wychodzi na to, ze możesz liczyć nawet na bliźniacza ciąże ! Jak byłam mała i widziałam bliźniaki to mówiłam sobie ze oby mi się nigdy nie przydarzyło jak dorosnę . Teraz z chęcią przyjęłabym taki dwupak :)

Kochana myśl pozytywnie, będzie dobrze, musi być. Na pewno okaże się że guzki to jakiś tłuszczaki lub coś w tym rodzaju. Glowa do góry. Dawaj znać po wizycie [emoji1364][emoji8]
Jestem po wizycie. Nie wiem zy wiadomości są dobre czy nie. Ciężko stwierdzić. Okazało się że ten guzek to wlokniak Ale jest dość duży 3cm×2 cm i mam jeszcze jednego mniejszego kawałek dalej. Oprócz tego w obu piersiach torbiele Ale radiolog mówił że tym nie trzeba się przejmować bo są naprawdę malutkie i po ciazy mogą się zasuszyc [emoji4] Więc to jest dobra wiadomość. Polecił mi wizytę u onkooga który stwierdzi co dalej z tym zrobić czy to ruszać, usuwać czy racz3j zostawić na razie pod obserwacją i zrobić biopsje bo to dość duża zmiana. Idę jutro do mojego rodzinnego on ma polecić mi dobrego onkploga ( jego żona chorowała na raka piersi). Nie wiem co teraz będzie z ciąża bo jeżeli zaszlam A będę musiała mieć zabieg. Jakoś tego nie widzę. No i nie wiadomo jak pobiera biopsje jaki będzie wynik. Zwariuje do tego czasu [emoji25][emoji26]

Część dziewczyny długo mnie tu nie było i nie jestem w stanie nadrobić tego co już zostało napisane jeśli którejś w międzyczasie się udało to gratuluję ♥️😍
A u mnie dziwna sytuacja nigdy się tak nie zdarzyło .... Spoznil mi się okres 6 dni zrobiłam kilka testów i ta beta na poziomie 2.3 a później cyrk na kółkach .... W niedzielę w nocy dostałam takich skurczy i boleści brzucha że myślałam że mi organy wewnętrzne krew zalewa ... Wyszło kilka skrzepów i z tym taka mega ciemna krew prawie czarna .... Było tak do południa do poniedziałku dosłownie kilka godzin ... I od tej pory nie mam w ogóle okresu ... Byłam u ginekologa powiedziała że pękła mi cysta i Że organizm sam się oczyści ale nic ze mnie nie leci to nie wiem jak się oczyszcza .... A brzuch bolał aż do wczoraj ... Czy to była ciaza ale nie utrzymała się ? Miał tak ktoś ? Może teraz zrobić jeszcze jeden test ?

Owulacja 8 stycznia, dzis zrobilam test... I albo za szybko albo czekac na okres :(

Załączniki

• IMG_20200117_070756.jpg
    IMG_20200117_070756.jpg
    261,6 KB · Wyświetleń: 130
Przykro mi, ale nie orientuję się co do wyniku progesteronu, ale jestem ciekawa w jakich dniach cyklu robiłaś bety. Moja w 31 dc, około 14-15 dpo wynosiła 92,8.
Hejka, może która będzie wiedziała w poniedziałek po poludniu miałam bete 27, dzisiaj rano 97, przyrost jest ok. Ale progesteron mam 17 czy wynik jest ok w ciąży? Czy za mało?

reklama
Mój jak jest taki zmęczony i niechętny to czuję frustrację, ale przecież ja też nie zawsze mam ochotę i wtedy zaczynam myśleć bardziej empatycznie, w końcu to nie może być nigdy przymus.
Najważniejsze, że jest kochany :):)!
A jak się czujesz?

Dzis to jakby mnie czołg przejechal. :D ale od rana wysokie tempo bo troszke zaspalismy :D

Do góry