reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Bardzo mi przykro. Może ginekolog na asap coś zaradzi? Duphaston? Luteina? Żeby zatrzymać krwawienie?
Nie wiem w sumie co to.
Bo od tamtej pory cisza.
Mam teraz tylko dużo sluzu lekko podbarwionego na brazowo tak jak kiedys w ciazy.
Czekam na W. az wroci z pracy. Moze to jakis krwiak czy cos.
Nic mnie nie boli....dziwne to wszystko.

reklama
Może po prostu nic takiego,
Może ciąża biochemiczna,
Może okres

Dlatego właśnie czasem lepiej nie robić testów przed @ i nie wiedzieć [emoji3525]
Nie wiem w sumie co to.
Bo od tamtej pory cisza.
Mam teraz tylko dużo sluzu lekko podbarwionego na brazowo tak jak kiedys w ciazy.

Nie wiem w sumie co to.
Bo od tamtej pory cisza.
Ja bym poszła kochana do gine. Może da Ci coś na podtrzymanie. Nie zaszkodzi

Święte słowa. My jak szukaliśmy kliniki niepłodności, w której mąż miał zrobić badanie to w jednej była opcja, że partnerka może wejść również do tego pokoju, a do tego można było dokupić prezerwatywę, która nie zabija plemników i po prostu tak to rozwiązać:) Mi wczoraj lekarz powiedział, ze bardzo prawdopodobne, ze po stronie męża leży problem, bo wyniki wyszły takie sobie. Mała ilość i ruchliwość.
Weź z nim pogadaj już bez "heheszkow" tak całkiem serio i poważne. Albo się staracie razem o dziecko i razem przechodzicie przez to wszystko albo kurde nie. Przecież to nie boli, nie musi oddawać próbki na miejscu. Może to zrobić w domu i do pół h odwieźć nasienie do laboratorium. Możesz też Ty to zrobić jeśli on tak bardzo się wstydzi. I nie daj sobie wmówić, że jesteś wariatka bo nie jestes. Staracie się 13 cykli, to już jest długo jeśli wszystkie badania Twoje wychodzą ok. I wiem, że niektórzy starali się o wiele dłużej ale można by już podjąć jakieś kroki. Co innego jakbyś panikowala przy drugim cyklu [emoji849] czas szybko ucieka...

Tak wiem ze lepiej nie robic.
Ale sama wiesz ze jesli człowiek czuje sie inaczej i cos przeczuwa to ciezko jest wyrzymac
Ja myślę że lepiej jednak wiedzieć, mimo wszystko. Później można o tym z lekarzem porozmawiać jak się sytuacja powtórzy, może zleci jakieś leczenie, dodatkowe badania. Może jeszcze będzie dobrze, ja ostatnio po biochem miałam mocne krwawienie od razu

reklama
Myślałam żeby iść może koło 20stycznia po skierowania na te wszystkie badania z krwi, ale nie widzę wolnych terminów, dopiero jakieś na początku lutego. I tak zastanawiam się jeszcze czy prowadzić ciążę w luxmed (mam pakiet z pracy), czy iść gdzieś indziej 🤔
Ja mam umówiona wizytę na 04.02(miałam wtedy omówić dalszy kierunek staran;)) I właśnie myślę czy to nie za późno.. Wg @ to byłby 8 tydz ale mam tak długie cykle, że chyba inaczej powinnam liczyć..
Na te wszystkie wizyty idzie tyle kasy, że jeśli masz pakiet to ja bym skorzystała. Ewentualnie od czasu do czasu konsultacja u innego gina :)

Do góry