reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Niestety. Coś poszło nie tak. Skoro @ wczoraj/dziś w nocy, to owu musiała być 31.12, a wtedy pięknie się postaraliśmy i nawet z nogami w górze leżałam, specjalnie spędziliśmy Sylwestra w domu. Był super wieczór, ja byłam po prawie 3 tyg. urlopu, no i jak widzicie to „odstresowanie się” nie zawsze działa. Skoro u mnie owu są bo progesteron w 24 dc na to wskazuje, to może pora zbadać faceta, bo ja nie wierzę żeby nie było ciąży mimo seksu w owulację u zdrowych ludzi od ponad roku...
A niech to, mocno wierzyłam że będzie pozytywne zakończenie tego cyklu u Ciebie. Głowa do góry, na pewno się uda!

No nie dziwię się. Mojemu mężowi 9 miesięcy zajęło zrobienie badania nasienia, bo na pewno za chwilę się uda i on nie musi iść [emoji23]
Dokładnie. Ja już zaczęłam podświadomie mieć do niego pretensje jak odebrałam swoje wyniki i wszystko super, a w nim nie wiem co siedzi i jeszcze widzę, że pali papierosy, to już mnie szlag trafia [emoji23]

Dokładnie. Ja już zaczęłam podświadomie mieć do niego pretensje jak odebrałam swoje wyniki i wszystko super, a w nim nie wiem co siedzi i jeszcze widzę, że pali papierosy, to już mnie szlag trafia 😂
Weź z nim pogadaj już bez "heheszkow" tak całkiem serio i poważne. Albo się staracie razem o dziecko i razem przechodzicie przez to wszystko albo kurde nie. Przecież to nie boli, nie musi oddawać próbki na miejscu. Może to zrobić w domu i do pół h odwieźć nasienie do laboratorium. Możesz też Ty to zrobić jeśli on tak bardzo się wstydzi. I nie daj sobie wmówić, że jesteś wariatka bo nie jestes. Staracie się 13 cykli, to już jest długo jeśli wszystkie badania Twoje wychodzą ok. I wiem, że niektórzy starali się o wiele dłużej ale można by już podjąć jakieś kroki. Co innego jakbyś panikowala przy drugim cyklu 🙄 czas szybko ucieka...

4 kobiety które znam zaszły w ciążę od razu po @ więc życzę Ci aby wszystko się udało:)

Ja zaszlam po okresie hehe. Miałam wtedy cykle po 30 dni i w 8 lub 9 owu. Monitoringg tak stwierdził.

A dziś nadal bez okresu. 24 dzien cyklu teoretycznie termin @. Ale mało minęło od owulki to czekam.

A niech to, mocno wierzyłam że będzie pozytywne zakończenie tego cyklu u Ciebie. Głowa do góry, na pewno się uda!
Jestem pewna, że to co się działo kilka dni przed @ a tydzień po owu to była „implantacja”, tylko najprawdopodobniej dlatego tak bolało i było plamienie i kropelki krwi, bo zarodek się nie zagnieździł. Jak to się nazywa, selekcja naturalna :(

reklama
Do góry