reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Niestety. Coś poszło nie tak. Skoro @ wczoraj/dziś w nocy, to owu musiała być 31.12, a wtedy pięknie się postaraliśmy i nawet z nogami w górze leżałam, specjalnie spędziliśmy Sylwestra w domu. Był super wieczór, ja byłam po prawie 3 tyg. urlopu, no i jak widzicie to „odstresowanie się” nie zawsze działa. Skoro u mnie owu są bo progesteron w 24 dc na to wskazuje, to może pora zbadać faceta, bo ja nie wierzę żeby nie było ciąży mimo seksu w owulację u zdrowych ludzi od ponad roku...
A niech to, mocno wierzyłam że będzie pozytywne zakończenie tego cyklu u Ciebie. Głowa do góry, na pewno się uda!

No nie dziwię się. Mojemu mężowi 9 miesięcy zajęło zrobienie badania nasienia, bo na pewno za chwilę się uda i on nie musi iść [emoji23]
Dokładnie. Ja już zaczęłam podświadomie mieć do niego pretensje jak odebrałam swoje wyniki i wszystko super, a w nim nie wiem co siedzi i jeszcze widzę, że pali papierosy, to już mnie szlag trafia [emoji23]

Dokładnie. Ja już zaczęłam podświadomie mieć do niego pretensje jak odebrałam swoje wyniki i wszystko super, a w nim nie wiem co siedzi i jeszcze widzę, że pali papierosy, to już mnie szlag trafia 😂
Weź z nim pogadaj już bez "heheszkow" tak całkiem serio i poważne. Albo się staracie razem o dziecko i razem przechodzicie przez to wszystko albo kurde nie. Przecież to nie boli, nie musi oddawać próbki na miejscu. Może to zrobić w domu i do pół h odwieźć nasienie do laboratorium. Możesz też Ty to zrobić jeśli on tak bardzo się wstydzi. I nie daj sobie wmówić, że jesteś wariatka bo nie jestes. Staracie się 13 cykli, to już jest długo jeśli wszystkie badania Twoje wychodzą ok. I wiem, że niektórzy starali się o wiele dłużej ale można by już podjąć jakieś kroki. Co innego jakbyś panikowala przy drugim cyklu 🙄 czas szybko ucieka...

4 kobiety które znam zaszły w ciążę od razu po @ więc życzę Ci aby wszystko się udało:)

Ja zaszlam po okresie hehe. Miałam wtedy cykle po 30 dni i w 8 lub 9 owu. Monitoringg tak stwierdził.

A dziś nadal bez okresu. 24 dzien cyklu teoretycznie termin @. Ale mało minęło od owulki to czekam.

A niech to, mocno wierzyłam że będzie pozytywne zakończenie tego cyklu u Ciebie. Głowa do góry, na pewno się uda!
Jestem pewna, że to co się działo kilka dni przed @ a tydzień po owu to była „implantacja”, tylko najprawdopodobniej dlatego tak bolało i było plamienie i kropelki krwi, bo zarodek się nie zagnieździł. Jak to się nazywa, selekcja naturalna :(

reklama
Do góry