reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja tak miałam przy poronieniu . Jak wylazl skrzep to po bólu już takim nie do zniesienia było
☹ Nie pomyślałam wtedy nawet, że to mogło być poronienie i chyba dobrze bo totalnie bym się załamala. Nie robiłam wtedy nawet testów bo nie był to ten etap starań. Same początki i nastawienie "nooo zobaczymy co się stanie" a byłam też świeżo po odstawieniu tabletek anty. Więc myślałam że to normalne

reklama
Wiem że to głupie, i nikomu nie polecam tego robić... ;) ale z racji że miałam sporo testów owu to ostatnio wyrywkowo robiłam je też w drugiej połowie cyklu. W poprzedniej ciąży po pozytywnym ciążowym miałam też pozytywny owu (to była moja ciekawość :p) i teraz też zrobiłam, na górze wczorajszy, na dole dzisiejszy.. Może nie do końca pozytywny, ale mocno ciemniejszy
Zobacz załącznik 1067198
Który dzień cyklu?

To może niech osoby które mają testy pozytywne powiedzą jakie miały objawy? Czym się różnił ten cykl od innych 😁
U mnie niczym się nie roznil:) Delikatne kłucie jajników, podobne do tego na @. Śluzu prawie w ogóle, temp skacze raz 36,5 raz 37.
Na początku grudnia zaczęłam pić mio-inozytol (inofem) i brałam wit b6 i mg. Może to pomogło:)

U mnie niczym się nie roznil:) Delikatne kłucie jajników, podobne do tego na @. Śluzu prawie w ogóle, temp skacze raz 36,5 raz 37.
Na początku grudnia zaczęłam pić mio-inozytol (inofem) i brałam wit b6 i mg. Może to pomogło:)
Ja pije od października inofem i biorę falvit mama 😁 pierwsze 2 tyg tego cyklu ciągle coś mnie bolało w podbrzuszu a teraz 17 dc cisza i sie zastanawiam co to oznacza 😂

To może niech osoby które mają testy pozytywne powiedzą jakie miały objawy? Czym się różnił ten cykl od innych 😁
u mnie w zasadzie sam cykl nie roznil sie niczym szczegolnym. sluz podczas owulacji dosc gesty, przejrzysty. pozniej w oklicach spodziewanej miesiaczki plamka krwi, w zasadzie to nie plamka a skrzep, jak sie okazalo musialo to byc plamienie implantacyjne. temperatura wcale nie byla wysoka,, 36,8-36,9 wiec niewiele podniesiona. brzuch bolal jak na miesiaczke. mialam nieregularne i dlugie cykle wiec wiedzialam ze mam owulacje dzieki testom owulacyjnym, inaczej nie wiem czy potrafilabym wyczytac to z mojego organizmu. przy pierwszej ciazy mialam wyzsza temperature, ale zakonczyla sie poronieniem, wiec prawdopodobnie dlatego. w tej ciazy mierzylam temperature czesciej samej pochwy niz ogolna ciala. i faktycznie w pochwie 37,3 mniej wiecej przez caly czas. same objawy ciazy to lekkie klucie w jajniku, nigdy takiego nie mialam przed miesiaczka. mozna je pomylic z tym miesiaczkowym bolem. piersi nie bolaly choc byly nabrzmiale. ale moje z racji iz matka natura dala mi podwojna wielkosc to zawsze gdy przed miesiaczka zbierala mi sie woda w organizmie to osiagaly wielkosc dorodnych arbuzow. za to od 6 tygodnia przez 4 tygodnie wylam z bolu kazdego dnia, tak dawaly o sobie znac. dlatego dziewczyny, najlpeij zrobic test, beta hcg i wtedy wszystko wiadomo.

reklama
Ja pije od października inofem i biorę falvit mama 😁 pierwsze 2 tyg tego cyklu ciągle coś mnie bolało w podbrzuszu a teraz 17 dc cisza i sie zastanawiam co to oznacza 😂
Hmm, a owulacja już była? Ja wcześniej też brałam kompleksy wit a teraz oddzielnie wit b6 +mg bo ponoć dobrze na płodność działają i wydłużają faze lutealna:)

Do góry