reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
nie wiem czy mozna wklejac tutaj linki do stron,jezeli to nie zgodne,to prosze o usuniecie posta,ale znalazlam fajna strone z opisami i zdjeciami śluzu ,wiem ,ze nie kazda z nas wie co i jak,wiec moze sie przyda Link do: Zdjęcia szyjki macicy - wydzielanie śluzu podczas cyklu
Obrzydlistwo 😂
Dziewczyny a jak wy pobieracie ten śluz żeby zbadać? Mi albo wypływa na bieliznę i wtedy już ciężko go zbadać a tak to nie potrafię sobie go wydobyć żeby zbadać czy się rozciąga 🙈😂

Hmm, a owulacja już była? Ja wcześniej też brałam kompleksy wit a teraz oddzielnie wit b6 +mg bo ponoć dobrze na płodność działają i wydłużają faze lutealna:)
No właśnie nie miałam w żaden sposób potwierdzona, ale miałam okres tylko 3 dni a 7 dc czułam bardzo lewy jajnik a 8 dc poleciał kilka kropelek śluzu z krwią dosłownie 2 może 3 dlatego dało mi to do myślenia że to może owulacja, ale ze względu na pcos i brak owulacji w poprzednich 7 cyklach mam mieszane uczucia czy to możliwe 😁 jednak w grudniu dostałam sama okres co wcześniej mi się nie zdarzało. Zapomniałam dopisać że dodatkowo też biorę magnez z b6

Hmm, a owulacja już była? Ja wcześniej też brałam kompleksy wit a teraz oddzielnie wit b6 +mg bo ponoć dobrze na płodność działają i wydłużają faze lutealna:)
dziewczyny na plodnosc dla Was polecam olejek z wiesiolka. poczytajcie o zbawiennym dzialaniu, swietna sprawa. trzeba tylko pamietac, ze bierze sie go od pierwszego dnia cyklu do owulacji a dla przyszlych tatusiow żeń-szeń...

dziewczyny na plodnosc dla Was polecam olejek z wiesiolka. poczytajcie o zbawiennym dzialaniu, swietna sprawa. trzeba tylko pamietac, ze bierze sie go od pierwszego dnia cyklu do owulacji a dla przyszlych tatusiow żeń-szeń...
A jaki dokładnie polecasz? Może być w tabletkach? Tylko wtedy już bym musiała monitorować cykl żeby wiedzieć kiedy owulacja

A jaki dokładnie polecasz? Może być w tabletkach? Tylko wtedy już bym musiała monitorować cykl żeby wiedzieć kiedy owulacja
ja bralam w tabletkach. kupowalam w zielarskim sklepie. nie pamietam juz nazwy firmy ale wiekszosc z nich dostaniez w aptekach i zielarniach. to prawda, ze warto wtedy monitorowac owulacje, bo sam olejek dziala zbawiennie na nasz sluz, pomaga plemniczkom przedostac sie do jajeczka, ale jesli dojdzie do zaplodnienia to moze on wywolywac mikroskurcze macicy a tym samym moze doprowadzic do poronienia,

To może niech osoby które mają testy pozytywne powiedzą jakie miały objawy? Czym się różnił ten cykl od innych [emoji16]

W ciąży z moja córeczką nie milam absolutnie żadnych objawów. Nic, zero, ale czułam, ze się udało. W zasadzie widziałam to od razu po owu. Miałam jakieś takie przeczucie i jak stuknięta robiłam te testy od 7dpo czekając na kreske, która wiedziałam, ze się pojawi.
Jedynie co to jak się kochaliśmy w owu to tak mnie jajnik bolał, ze to był wyjątkowo seks bez przyjemności. I tutaj akurat teoria, z tym, ze seks w owu jest na chłopka legła w gruzach, za to sprawdził nam się chiński kalendarz planowania płci [emoji846]

Kurczę a ja nie polecam wiesiolka bo choć sluz jest faktycznie ładny, to może wydłużyć cykl.. Później dopiero doczytałam i niestety U mnie tak było, 37 dni.. Może to przypadek ale odstawiłam po m-cu :/

reklama
W ciąży z moja córeczką nie milam absolutnie żadnych objawów. Nic, zero, ale czułam, ze się udało. W zasadzie widziałam to od razu po owu. Miałam jakieś takie przeczucie i jak stuknięta robiłam te testy od 7dpo czekając na kreske, która wiedziałam, ze się pojawi.
Jedynie co to jak się kochaliśmy w owu to tak mnie jajnik bolał, ze to był wyjątkowo seks bez przyjemności. I tutaj akurat teoria, z tym, ze seks w owu jest na chłopka legła w gruzach, za to sprawdził nam się chiński kalendarz planowania płci [emoji846]
A co to ten kalendarz? :D

Do góry