reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
nie wiem czy mozna wklejac tutaj linki do stron,jezeli to nie zgodne,to prosze o usuniecie posta,ale znalazlam fajna strone z opisami i zdjeciami śluzu ,wiem ,ze nie kazda z nas wie co i jak,wiec moze sie przyda Link do: Zdjęcia szyjki macicy - wydzielanie śluzu podczas cyklu
Obrzydlistwo 😂
Dziewczyny a jak wy pobieracie ten śluz żeby zbadać? Mi albo wypływa na bieliznę i wtedy już ciężko go zbadać a tak to nie potrafię sobie go wydobyć żeby zbadać czy się rozciąga 🙈😂

Hmm, a owulacja już była? Ja wcześniej też brałam kompleksy wit a teraz oddzielnie wit b6 +mg bo ponoć dobrze na płodność działają i wydłużają faze lutealna:)
No właśnie nie miałam w żaden sposób potwierdzona, ale miałam okres tylko 3 dni a 7 dc czułam bardzo lewy jajnik a 8 dc poleciał kilka kropelek śluzu z krwią dosłownie 2 może 3 dlatego dało mi to do myślenia że to może owulacja, ale ze względu na pcos i brak owulacji w poprzednich 7 cyklach mam mieszane uczucia czy to możliwe 😁 jednak w grudniu dostałam sama okres co wcześniej mi się nie zdarzało. Zapomniałam dopisać że dodatkowo też biorę magnez z b6

Hmm, a owulacja już była? Ja wcześniej też brałam kompleksy wit a teraz oddzielnie wit b6 +mg bo ponoć dobrze na płodność działają i wydłużają faze lutealna:)
dziewczyny na plodnosc dla Was polecam olejek z wiesiolka. poczytajcie o zbawiennym dzialaniu, swietna sprawa. trzeba tylko pamietac, ze bierze sie go od pierwszego dnia cyklu do owulacji a dla przyszlych tatusiow żeń-szeń...

dziewczyny na plodnosc dla Was polecam olejek z wiesiolka. poczytajcie o zbawiennym dzialaniu, swietna sprawa. trzeba tylko pamietac, ze bierze sie go od pierwszego dnia cyklu do owulacji a dla przyszlych tatusiow żeń-szeń...
A jaki dokładnie polecasz? Może być w tabletkach? Tylko wtedy już bym musiała monitorować cykl żeby wiedzieć kiedy owulacja

A jaki dokładnie polecasz? Może być w tabletkach? Tylko wtedy już bym musiała monitorować cykl żeby wiedzieć kiedy owulacja
ja bralam w tabletkach. kupowalam w zielarskim sklepie. nie pamietam juz nazwy firmy ale wiekszosc z nich dostaniez w aptekach i zielarniach. to prawda, ze warto wtedy monitorowac owulacje, bo sam olejek dziala zbawiennie na nasz sluz, pomaga plemniczkom przedostac sie do jajeczka, ale jesli dojdzie do zaplodnienia to moze on wywolywac mikroskurcze macicy a tym samym moze doprowadzic do poronienia,

To może niech osoby które mają testy pozytywne powiedzą jakie miały objawy? Czym się różnił ten cykl od innych [emoji16]

W ciąży z moja córeczką nie milam absolutnie żadnych objawów. Nic, zero, ale czułam, ze się udało. W zasadzie widziałam to od razu po owu. Miałam jakieś takie przeczucie i jak stuknięta robiłam te testy od 7dpo czekając na kreske, która wiedziałam, ze się pojawi.
Jedynie co to jak się kochaliśmy w owu to tak mnie jajnik bolał, ze to był wyjątkowo seks bez przyjemności. I tutaj akurat teoria, z tym, ze seks w owu jest na chłopka legła w gruzach, za to sprawdził nam się chiński kalendarz planowania płci [emoji846]

Kurczę a ja nie polecam wiesiolka bo choć sluz jest faktycznie ładny, to może wydłużyć cykl.. Później dopiero doczytałam i niestety U mnie tak było, 37 dni.. Może to przypadek ale odstawiłam po m-cu :/

reklama
W ciąży z moja córeczką nie milam absolutnie żadnych objawów. Nic, zero, ale czułam, ze się udało. W zasadzie widziałam to od razu po owu. Miałam jakieś takie przeczucie i jak stuknięta robiłam te testy od 7dpo czekając na kreske, która wiedziałam, ze się pojawi.
Jedynie co to jak się kochaliśmy w owu to tak mnie jajnik bolał, ze to był wyjątkowo seks bez przyjemności. I tutaj akurat teoria, z tym, ze seks w owu jest na chłopka legła w gruzach, za to sprawdził nam się chiński kalendarz planowania płci [emoji846]
A co to ten kalendarz? :D

Do góry