reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
No właśnie nie miałam w żaden sposób potwierdzona, ale miałam okres tylko 3 dni a 7 dc czułam bardzo lewy jajnik a 8 dc poleciał kilka kropelek śluzu z krwią dosłownie 2 może 3 dlatego dało mi to do myślenia że to może owulacja, ale ze względu na pcos i brak owulacji w poprzednich 7 cyklach mam mieszane uczucia czy to możliwe 😁 jednak w grudniu dostałam sama okres co wcześniej mi się nie zdarzało. Zapomniałam dopisać że dodatkowo też biorę magnez z b6
Jesli okres był tak krótki to możliwe, że owu była w 7 dc. I jeszcze ten jamnik plus sluz z krwią.. Ja przed laty miałam często w połowie cyklu plamienia na owu. Trzeba będzie zatestowac:)

u mnie tez nie zmienil. mysle ze miesiac brania to za szybko aby ocenic czy to wlasnie wiesiolek byl powodem wydluzenia cyklu, bo na to moze wplynac cale mnostwo czynnikow, od stresu, po nawet drobne przeziebienie...
To prawda, może to był zbieg okoliczności.. Ale skoro wczesniej z moim sluzem bez wiesiolka nie było jakiejś tragedii, wolałam go odłożyć:)

Apropo suplementacji to moja pani od biologii kiedy tylko mogła powtarzała że jak będziemy się starać o dziecko to i kobieta i mężczyzna powinni brać kwas foliowy ponieważ ma wpływ na komórki plemników. Powiem Wam że nikt nigdy mi oprócz niej nie powiedział. Ale moja przyjaciółka lekarka zainteresowała się tematem i faktycznie znalazła badania potwierdzające to. Więc dawajcie również swoim chłopom kwas foliowy. Można zapobiec wielu ciężkim chorobom przyszłego dzieciaczka.

reklama
Dzięki, cenna informacja!
Apropo suplementacji to moja pani od biologii kiedy tylko mogła powtarzała że jak będziemy się starać o dziecko to i kobieta i mężczyzna powinni brać kwas foliowy ponieważ ma wpływ na komórki plemników. Powiem Wam że nikt nigdy mi oprócz niej nie powiedział. Ale moja przyjaciółka lekarka zainteresowała się tematem i faktycznie znalazła badania potwierdzające to. Więc dawajcie również swoim chłopom kwas foliowy. Można zapobiec wielu ciężkim chorobom przyszłego dzieciaczka.

Do góry