reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Japierdziele 😳 to na grzyba w ogóle te testy robić. Oczywiście wiem, że to się raczej rzadko zdarza aby taka sytuacja miała miejsce. Wiele kobiet ufa tylko testom a co w przypadku gdy czeka je np przeswietlenie? Robi test, wychodzi nagatywny więc idzie na badania a tam taka niespodzianka i później tylko zmartwienia 😑
testy nie daja 100% pewnosci, przynajmniej na poczatku, gdy moze sie wlasnie okazac, ze jest ciaza, ktorej test jeszcze nie wykrywa. warto zrobic beta hcg z krwi dla pewnosci, nie tylko w przypadku przeswietlen ale chocby tak jak w moim przypadku zlych wynikow tarczycy, gdzie kazdy kolejny dzien bez lekow, mogl spowodowac kolejne poronienie.

No i @ przyszła, ale dziwne rzeczy mi się dzieją po poronieniu... mam na zmianę 37 i 31,32 dc a tak zawsze okolo 30 dc byla @🤦‍♀️🤷‍♀️
glowa do gory! na pewno sie uda!!! moze wybierz sie do lekarza w celu sprawdzenia wszystkiego, zleci jakies badania, moze zrobi usg... mialas robiony zabieg lyzeczkowania? czasem zrosty moga byc przyczyna rozregulowanych cyklów. mysle ze lekarz zleci odpowiednie badania i przeprowadzi diagnostyke.

No u mnie dzisiaj z pierwszego moczu taka bladziuchna wyszła.
Tylko ze chodze pozno spac a przed snem zawsze siku..

Tzn nie taka jak ta twoja tutaj tylko co ja wrzuciłam :p
Bez znaczenia :) U mnie duża różnica była już między testem z rana i tym 6 godzin później (po 2 kawach i innych napojach i wiadomo odwiedzinach wc) :)
Przy prawidłowo rozwijającej się ciąży testy muszą ciemnieć, Beta nie może stać w miejscu bo to zawsze oznacza nieprawidłowości.

Wrzucałam już porównanie różnych testów ;) Dla przypomnienia, żeby pokazać zmianę cienia w ciągu jednego dnia ;)

Załączniki

• 20191230_074140-01.jpeg
    20191230_074140-01.jpeg
    933,8 KB · Wyświetleń: 100
  • 20191230_151509(1)-01.jpeg
    20191230_151509(1)-01.jpeg
    658,5 KB · Wyświetleń: 98
Bez znaczenia :) U mnie duża różnica była już między testem z rana i tym 6 godzin później (po 2 kawach i innych napojach i wiadomo odwiedzinach wc) :)
Przy prawidłowo rozwijającej się ciąży testy muszą ciemnieć, Beta nie może stać w miejscu bo to zawsze oznacza nieprawidłowości.

Wrzucałam już porównanie różnych testów ;) Dla przypomnienia, żeby pokazać zmianę cienia w ciągu jednego dnia ;)
nie masz racji. kazdy producent testu ciazowego zaleca aby jesli wykonujemy test w dniach spodziewanej miesiaczki, wykonac go rano, z pierwszego moczu, najlpeij po kilku godzinach snu. zaleca sie to, poniewaz poziom hormonu gonadotropiny kosmówkowej zwiększa się stopniowo i początkowo może być go za mało, by test go wykrył. stezenie tego hormonu jest najwieksze rano, przy pierwszym moczu.

jesli jestesmy juz kilka dni po spoznionej miesiaczce, stezenie powinno byc juz na tyle wysokie aby zostalo wykryte w tescie wykonanym bez wzgledu na pore dnia.

Czułość 10 jest chyba najniższa. Te z allegro pewnie też miały taką czułość, więc czemu pokazywały, a apteczne nie? Chyba, że online może jeszcze kupić czułość 5?

Jak miałaś w krwi betaHCG 36, to z moczu wychodziła Ci wyraźna kreska? Na jakiej czułości testach? Ja owu miałam 31.12-02.01, więc teoretycznie powinnam najwcześniej zacząć robić testy 14 dni po owu, czyli od wtorku. Zastanawiam się czy jest sens tak wcześnie robić. Termin @ mam dopiero w środę :)
Znajdź to moje porównanie wszystkich testów, tam mam i dni cyklu i.dni od owulacji i przyrosty Bety :)

I owszem nie wszystkie testy są wiarygodne :/
Teraz przy Becie 169 BabyBoom pokazał zaledwie cień a w październiku NordTest ładne kreski przy Becie 0.2 :/

reklama
nie masz racji. kazdy producent testu ciazowego zaleca aby jesli wykonujemy test w dniach spodziewanej miesiaczki, wykonac go rano, z pierwszego moczu, najlpeij po kilku godzinach snu. zaleca sie to, poniewaz poziom hormonu gonadotropiny kosmówkowej zwiększa się stopniowo i początkowo może być go za mało, by test go wykrył. stezenie tego hormonu jest najwieksze rano, przy pierwszym moczu.

jesli jestesmy juz kilka dni po spoznionej miesiaczce, stezenie powinno byc juz na tyle wysokie aby zostalo wykryte w tescie wykonanym bez wzgledu na pore dnia.
Gdybym nie miała racji to moje testy też byłyby białe :) A pierwszy cień wyszedł 5 dni przed terminem.
Tu masz chińczyki takie jak Twoje, wykonane tego samego dnia z różnicą 6 godzin.
I owszem jak sama napisałaś, jest ZALECONE ale nie obowiązkowe.

Załączniki

• 20191229_074416-01-03.jpeg
    20191229_074416-01-03.jpeg
    208,2 KB · Wyświetleń: 89
  • 20191229_190531-02-01.jpeg
    20191229_190531-02-01.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 89
Do góry