reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Czułość 10 jest chyba najniższa. Te z allegro pewnie też miały taką czułość, więc czemu pokazywały, a apteczne nie? Chyba, że online może jeszcze kupić czułość 5?

Jak miałaś w krwi betaHCG 36, to z moczu wychodziła Ci wyraźna kreska? Na jakiej czułości testach? Ja owu miałam 31.12-02.01, więc teoretycznie powinnam najwcześniej zacząć robić testy 14 dni po owu, czyli od wtorku. Zastanawiam się czy jest sens tak wcześnie robić. Termin @ mam dopiero w środę :)
nie mam pojecia od czego to zalezy ale zauwazylam ze testy paskowe nie wprowadzaja w blad tak jak plytkowe. plytkowy wziety pod swiatlo moze pokazac kreseczke, ktora po prostu "przeswituje". ale to moje takie subiektywne odczucie. pierwszy test zrobilam 5listopada i byl cien cienia kreski, bete robilam 7 listopada z wynikiem 36, test w ten dzien dalej bardzo slabo widoczny. ja zeby nie biegac na bete codziennie, robilam testy z rana przez chyba 5 czy 6 dni i kazdego dnia kreseczka byla wyrazniejsza. testow uzywalam o czulosci 10.
kazdej kobiecie beta hcg przyrasta w innym tempie wiec i kazdej kreska na tescie moze pojawic sie w roznym czasie.
ja zeby bylo smieszniej, 29 pazdziernika bylam u ginekologa, zeby sprawdzila na usg czy organizm oczyscil sie sam po poronieniu. zlecila mi zrobienie beta hcg. 30 pazdziernika zrobilam bete, wynik 0. 7 dni po owu.

reklama
nie mam pojecia od czego to zalezy ale zauwazylam ze testy paskowe nie wprowadzaja w blad tak jak plytkowe. plytkowy wziety pod swiatlo moze pokazac kreseczke, ktora po prostu "przeswituje". ale to moje takie subiektywne odczucie. pierwszy test zrobilam 5listopada i byl cien cienia kreski, bete robilam 7 listopada z wynikiem 36, test w ten dzien dalej bardzo slabo widoczny. ja zeby nie biegac na bete codziennie, robilam testy z rana przez chyba 5 czy 6 dni i kazdego dnia kreseczka byla wyrazniejsza. testow uzywalam o czulosci 10.
kazdej kobiecie beta hcg przyrasta w innym tempie wiec i kazdej kreska na tescie moze pojawic sie w roznym czasie.
ja zeby bylo smieszniej, 29 pazdziernika bylam u ginekologa, zeby sprawdzila na usg czy organizm oczyscil sie sam po poronieniu. zlecila mi zrobienie beta hcg. 30 pazdziernika zrobilam bete, wynik 0. 7 dni po owu.
Dzięki!! Swoją drogą niezła sytuacja, że betaHCG we krwi 36, a w moczu poniżej 10 i niewykrywalne przez test! 😨

Dzięki!! Swoją drogą niezła sytuacja, że betaHCG we krwi 36, a w moczu poniżej 10 i niewykrywalne przez test! 😨
pozno w ogole mi sie beta pojawila. robilam testy owulacyjne i wiem ze owulacja byla 23 pazdziernika, termin porodu z usg tez to powteirdza. pozniej za to rosla jak szalona. musicie byc dziewczyny dobrej mysli! nie obsesyjnie, spokojnie, duzo przytulania z drugimi polowkami i szybciutko wszystko zaskoczy <3 testy polecam bo tak naprawde one podpowiadaja nam kiedy jest owulacja a wystarczy zeby cykl sie przesunal i juz jej data sie zmienia. trzymam kciuki za wszystkie przyszle mamusie!

Czemu ja durna robię test w ciągu dnia zamiast rano 🙈 @ nie ma, biust nie boli, trochę jajnik daje o sobie znać..

Załączniki

• IMG_20200111_181419.jpg
    IMG_20200111_181419.jpg
    600,5 KB · Wyświetleń: 113
Mi test o czulosci 10 nie wykryl ciazy przy becie 53 😂😂😂
Japierdziele 😳 to na grzyba w ogóle te testy robić. Oczywiście wiem, że to się raczej rzadko zdarza aby taka sytuacja miała miejsce. Wiele kobiet ufa tylko testom a co w przypadku gdy czeka je np przeswietlenie? Robi test, wychodzi nagatywny więc idzie na badania a tam taka niespodzianka i później tylko zmartwienia 😑

reklama
Do góry