reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

A termin @ na kiedy przypadał?
bardzo ciezko wyczuc bo 30 wrzesnia poronilam. miesiaczki niestety bardzo nieregularne i z wydluzonym cyklem 35-40dni. owulacje mialam okolo 23 pazdziernika wiec nie doczekalam sie juz miesiaczki :). test pierwszy robilam 12 dni po owulacji i w zasadzie bylo widac cien kreski pod swiatlo. na drugi dzien minimalnie ciemniej ale tez slabiutko . 7listopada robilam beta hcg z krwi to bylo zaledwie 36, stad pewnie tak slabe kreseczki, ze stezenie hormony dopiero zaczelo rosnac.

reklama
No u mnie dzisiaj z pierwszego moczu taka bladziuchna wyszła.
Tylko ze chodze pozno spac a przed snem zawsze siku..

Tzn nie taka jak ta twoja tutaj tylko co ja wrzuciłam :p
ja u Ciebie widze wyrazniejsza kreske niz u siebie na tych 2 testach. ja wyslalam je narzeczonemu bo byl w pracy i zpaytalam czy widzi te kreseczki to mi odpisal ze piekne :D a potem jak wrocil do domu, to poprosil, zebym pokazala mu te testy bo tak naprawde to nic nie widzial, tylko nie chcial mnie zasmucac 😂😂😂

najlepiej zrob jutro z rana :) pierwszy mocz zawiera najwieksze stezenie. dla przykladu, ja zaczelam robic testy od 5listopada, nie mam nawet zdjecia bo kreska byla cieniem, ktory widzielismy pod swiatlo.

6listopada test wygladal tak
Kochana a powiedz proszę robiłaś testy od 6.11, a termin @ kiedy miałaś?

EDIT: Już znalazłam Twój komentarz :D

Kochana a powiedz proszę robiłaś testy od 6.11, a termin @ kiedy miałaś?

EDIT: Już znalazłam Twój komentarz :D
bardzo ciezko wyczuc bo 30 wrzesnia poronilam. miesiaczki niestety bardzo nieregularne i z wydluzonym cyklem 35-40dni. owulacje mialam okolo 23 pazdziernika wiec nie doczekalam sie juz miesiaczki :). test pierwszy robilam 12 dni po owulacji i w zasadzie bylo widac cien kreski pod swiatlo. na drugi dzien minimalnie ciemniej ale tez slabiutko . 7listopada robilam beta hcg z krwi to bylo zaledwie 36, stad pewnie tak slabe kreseczki, ze stezenie hormony dopiero zaczelo rosnac.

O to była do mnie odpowiedź, myślałam, że do kogoś innego i przeoczyłam 😂😂😂 Od kilku dni chodzę jak bez mózgu 😂😂😂

ja u Ciebie widze wyrazniejsza kreske niz u siebie na tych 2 testach. ja wyslalam je narzeczonemu bo byl w pracy i zpaytalam czy widzi te kreseczki to mi odpisal ze piekne :D a potem jak wrocil do domu, to poprosil, zebym pokazala mu te testy bo tak naprawde to nic nie widzial, tylko nie chcial mnie zasmucac 😂😂😂
No nic. Zostaje mi poczekac bo nic innego nienie zrobię

No nic. Zostaje mi poczekac bo nic innego nienie zrobię
pewnie, ze tak! najwazniejsze to nie popadac w obsesje bo wtedy psychika moze niestety zablokowac nawet zajscie w ciaze. na spokojnie zrob test jutro rano! mam nadzieje ze kreseczka bedzie juz bardziej widoczna!!!
dodam jeszcze ze niektore testy nie sa takie super i wykrywaja ciaze pozniej. ja przy pierwszej kupowalam z apteki o czulosci 10 i wcale nie pokazywaly. a zwykle paskowe z allegro, od razu :)

reklama
pewnie, ze tak! najwazniejsze to nie popadac w obsesje bo wtedy psychika moze niestety zablokowac nawet zajscie w ciaze. na spokojnie zrob test jutro rano! mam nadzieje ze kreseczka bedzie juz bardziej widoczna!!!
dodam jeszcze ze niektore testy nie sa takie super i wykrywaja ciaze pozniej. ja przy pierwszej kupowalam z apteki o czulosci 10 i wcale nie pokazywaly. a zwykle paskowe z allegro, od razu :)
Czułość 10 jest chyba najniższa. Te z allegro pewnie też miały taką czułość, więc czemu pokazywały, a apteczne nie? Chyba, że online może jeszcze kupić czułość 5?

Jak miałaś w krwi betaHCG 36, to z moczu wychodziła Ci wyraźna kreska? Na jakiej czułości testach? Ja owu miałam 31.12-02.01, więc teoretycznie powinnam najwcześniej zacząć robić testy 14 dni po owu, czyli od wtorku. Zastanawiam się czy jest sens tak wcześnie robić. Termin @ mam dopiero w środę :)

Do góry